MEDIA

Reuters: Ο Σόιμπλε «δάγκωσε γρανίτη» με τον Τσίπρα

Reuters: Ο Σόιμπλε «δάγκωσε γρανίτη» με τον Τσίπρα

Επισημαίνεται η ανυποχώρητη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Γρανίτη δάγκωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον αίτημά του προς την αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα να υποστηρίξει το πρόγραμμα λιτότητας», σχολιάζει το Reuters για τη συνάντηση του αντιπροέδρου της γερμανικής κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τρόπο αυτό το πρακτορείο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την ανυποχώρητη στάση του Αλέξη Τσίπρα έναντι των δανειστών και του Βερολίνου, στη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό εκπρόσωπο του βιομηχανικού λόμπι και της πανίσχυρης οικονομικής ελίτ της Γερμανίας.

Σχολιάζεται έντονα μάλιστα από ενημερωτικά ιστολόγια όπως το “Periodista” ότι τη στιγμή που οι συμμετέχοντες στην τρικομματική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνουν καθημερινά τα διαπιστευτήριά τους ως πρόθυμοι εντολοδόχοι των δανειστών, ως μερκελιστές και ως υποτακτικοί του Βερολίνου, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το περίγραμμα του τι θα έκανε αν ήταν πρωθυπουργός.

«Θα υπερασπιζόταν ανυποχώρητα τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας. Κυρίως, όμως, δίνει το περίγραμμα του τι θα πράξει μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία. Επίσης έδωσε απαντήσεις σε όσους έκαναν λόγο για κωλοτούμπες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για "στρογγύλεμα" των θέσεων έναντι του γερμανικού πολιτικού παράγοντα με αφορμή το ταξίδι στο Βερολίνο και τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών», επισημαίνεται.