MEDIA

Η άνοδος της ανεργίας και του πληθωρισμού στις εφημερίδες

Η άνοδος της ανεργίας και του πληθωρισμού στις εφημερίδες
Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η άνοδος της ανεργίας και του πληθωρισμού...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η άνοδος της ανεργίας και του πληθωρισμού, η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης και τα μέτρα που λαμβάνει για το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η έκρηξη της γρίπης H1N1 και το αδιέξοδο που παρατείνει η πρόθεση του Μπουμπάρακ να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτη η κυβέρνηση στο «δεν πληρώνω»!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρωτεργάτης και σημαιοφόρος στο κίνημα «δεν πληρώνω» αποδεικνύεται η κυβέρνηση, αν σκεφτεί κανείς ότι το κράτος και οι δημόσιοι φορείς του εξακολουθούν να μην πληρώνουν στην ώρα τους τις υποχρεώσεις τους στους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή τους ζητούν και τα ρέστα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατοχικά συσσίτια στην Αθήνα της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε χώρα ανέργων, οι ορδές των οποίων ήδη βιώνουν τις ουρές των συσσιτίων, στοιβάζονται στα γραφεία μετανάστευσης ή καταλήγουν στα ψυχιατρεία και τα ναρκωτικά, μετατρέπεται η Ελλάδα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μυστικά κονδύλια στην αυλή του Γιώργου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που συνεχίζεται η άγρια σφαγή σε μισθούς, συντάξεις ακόμη και στα επιδόματα ανεργίας εκατομμυρίων Ελλήνων, στην «αυλή» του κ. Γ. Παπανδρέου το χρήμα εξακολουθεί να ρέει άφθονο - και μάλιστα κάτω από το τραπέζι!".

ΕΘΝΟΣ: "Χρυσό κόλπο με τα φάρμακα - αντίγραφα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τιμή τετραπλάσια από τα πρωτότυπα διατίθενται στην αγορά φάρμακα που παράγονται με αντιγραφή της δραστικής ουσίας μετά τη λήξη της πατέντας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγρότες και αστοί... φρικιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!".

Η εφημερίδα γράφει " Πού είσαι Οργουελ!... Με... πρωτοπαλίκαρο το Δ.Ν.Τ. η επερχόμενη Παγκόσμια Κυβέρνηση θα μεταβάλλει τη ζωή μας σε Κόλαση!... Αρχής γενομένης από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολείων κλπ. για περικοπές εξόδων, θα μας φέρουν «εξελίξεις» φοβερές και τρομερές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εκλιπαρεί για συναίνεση το Μαξίμου εκβιάζοντας με εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολόκληρο το σχέδιο Παπανδρέου για να συναινέσει ο Σαμαράς σε πολύ σκληρά νέα μέτρα έως το 2015 που ξεπερνούν το όριο του Μνημονίου και τη θητεία της κυβέρνησης που λήγει το 2013. Ολο το παρασκήνιο για τον κρυφό σχεδιασμό του Παπανδρέου. Το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής και η επιταγή της τρόικας για τριετείς προϋπολογισμούς ανα υπουργείο. Μέσα στον μήνα οι αποφάσεις, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα 343 «κλειστά» που αλλάζουν".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πάνω από 350 επαγγέλματα έχει ήδη αποφασίσει να «απελευθερώσει» η κυβέρνηση, ενώ ακόμη 150 βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη και θα υποστούν μεγάλες ή μικρότερες αλλαγές ως προς τους περιορισμούς που τα διέπουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φονική έξαρση της γρίπης Η1Ν1 και στις υγιείς ομάδες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρη έξαρση είναι η νέα γρίπη στη χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. με τις υγειονομικές αρχές να συνιστούν ψυχραιμία αλλά και εμβολιασμό τουλάχιστον για όλους όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου...".

ΕΣΤΙΑ: "Χαραμάδες αισιοδοξίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είμαστε πλέον πολύ κοντά στον πάτο. Δεν πάει χαμηλότερα. Επομένως όλα δείχνουν ότι μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο για όλους, μπορεί να υπάρξη κάποια αισιοδοξία. Ας την αποκαλέσουμε ποιητικά «χαραμάδες αισιοδοξίας»".

Η ΑΥΓΗ: "Κοινωνικός εκτροχιασμός 700.000 οι άνεργοι, 5,2% ο πληθωρισμός".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κοινωνικό εκτροχιασμό οδηγούν οι πολιτικές του Μνημονίου, αλλά η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση της λιτότητας μέχρι το 2015. Τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία άγγιξε το 14% και τις 700.000 άτομα, μεγέθη που αποτελούν ρεκόρ δεκαετίας. Τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 5,2%, ενώ τον Φεβρουάριο ο τιμάριθμος θα επιβαρυνθεί και από τις αυξήσεις των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταστολή του «Δεν πληρώνω».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξαιρετικά σκληρή αντιμετώπιση και δυσανάλογες ποινές επιφυλάσσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων σε όσους αρνούνται την ακύρωση εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες και την καταβολή διοδίων στις εθνικές οδούς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παρατείνει το αδιέξοδο ο Μουμπάρακ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρατείνοντας το πολιτικό αδιέξοδο στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ διέψευσε όσους είχαν από νωρίς χθες το απόγευμα εκτιμήσει ότι πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του -συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της CIA-, καθιστώντας ξεκάθαρο με νυχτερινό του διάγγελμα πως θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Σεπτέμβριο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ολοι κρέμονται στον τουρισμό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αύξηση 4,5% στα έσοδα από τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας ισοδυναμεί με άνοδο κατά 1% του ΑΕΠ, ενώ θα εξασφαλιστούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας εποχικού χαρακτήρα, αλλά μεγαλύτερης διάρκειας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανεβαίνουν ανεργία και πληθωρισμός".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 13,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2010, έναντι 13,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ την ίδια ώρα ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο ανήλθε στο 5,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Φτώχεια και βούρδουλας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μια σφαλιάρα την εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο, που ομολογεί λίγο λίγο τη λιτότητα και μετά το 2013. Στη φυλακή οι «τζαμπατζήδες» των λεωφορείων και διοδίων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανελλαδική δράση ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "απ' την Κρήτη ως τον Εβρο, ξεδιπλώθηκε μια τεράστια πολύμορφη δράση κόντρα στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που σπέρνει ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, μειώνει μισθούς και συντάξεις, πυροδοτεί τον πόλεμο του κεφαλαίου στο λαό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μετωπική σύγκρουση για διόδια και εισιτήρια".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πυροδότηση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κίνημα «Δεν πληρώνω» ποντάρουν οι συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως και αγροτοσυνδικαλιστές".

DEALnews: "Θρίλερ με την Alpha Bank".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το θρίλερ, όπως εξελίχθηκε της υποτιθέμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Οι πληροφορίες της Deal αναφέρουν λοιπόν ότι όντως η μετοχή της τράπεζας στο ταμπλό της αγοράς, το τελευταίο 2βδόμαδο έκανε μια εμφάνιση που προοιώνιζε αύξηση κεφαλαίου. ".

City Press: "Κοινωνική διάλυση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 13,9% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας. Οι συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών στηρίζουν το κίνημα «Δεν πληρώνω». Λ. Κατσέλη: Αναγκαία η μείωση αποδοχών των εργαζομένων σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέα στρατηγική για το Αιγαίο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Απειλητικές συνθήκες στασιμοπληθωρισμού".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εδραιώνονται οι συνθήκες στασιμοπληθωρισμού στην οικονομία, εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην τρόικα για το μίγμα των μέτρων που θα οδηγήσει σε... ύφεση τον πληθωρισμό".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πόθεν έσχες για 30 δισ. Ελεγχος για τις καταθέσεις εξωτερικού".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση εντοπισμού όσων μετέφεραν καταθέσεις από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις τράπεζες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με το δάκτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι διεθνείς αγορές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το δάκτυλο στη σκανδάλη βάζουν ξανά οι αγορές, εν μέσω οιωνών εμπλοκής στην «ευρω-λύση» της κρίσης χρέους και φόβων μετάθεσης των αποφάσεων για το ελληνικό ζήτημα πέραν του Μαρτίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η τρόικα ζητεί με επιμονή επιχειρησιακές συμβάσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την υποχρεωτική επέκταση του θεσμού των επιχειρησιακών συμβάσεων, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησαν χθες με έμφαση οι ελεγκτές της τρόικας, προκαλώντας πολύωρη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την 4η δόση, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα".