MEDIA

Οι τίτλοι των κυριακάτικων εφημερίδων

Οι τίτλοι των κυριακάτικων εφημερίδων
Τα θέματα που κυριαρχούν...

Τα θέματα που κυριαρχούν είναι: "Οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν, το νέο μισθολόγιο και η συμφωνία για την προμήθεια των 4 υποβρυχίων από τη Γερμανία".

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Μισθοί -20% και φοροαπαλλαγές τέλος".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "Πραξικόπημα Τόμσεν:Καταργούνται με νόμο οι συλλογικές συμβάσεις. Ακυρώνουν το αφορολόγητο (12.000 ευρώ) και την ελάφρυνση για στεγαστικά. Μαχαίρι στις ιατρικές δαπάνες, αποδείξεις, δίδακτρα και απαλλαγές για πολύτεκνους. Δραπετεύει με εκλογές τον Μάρτιο η κυβέρνηση".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ρήγμα με τρόικα για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ρήγμα κυβέρνησης και τρόικας προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο οι εκπρόσωποι της δεύτερης ανακοίνωσαν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Με γραπτή ανακοίνωση αργά τη νύχτα της Παρασκευής η κυβέρνηση επέκρινε την τρόικα για απαράδεκτη συμπεριφορά και ξεκαθάρισε ότι εντολές λαμβάνει μόνο από τον λαό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Χριστιανοί χωρίς δεσποτάδες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Προκλητική και απαράδεκτη η απουσία Ιεραρχών. Πριν χρόνια, ήταν ΟΛΟΙ για τον Νόμο του Τρίτση. Και αργότερα, με λάβαρα και σημαίες για το Θρήσκευμα στις ταυτότητες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Καταρρέει το εργασιακό οικοδόμημα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Αλλαγές στο ωράριο εργασίας, ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, θεσμοθέτηση "συμβολαίων ορισμένου χρόνου" και μείωση των αποζημιώσεων είναι οι εντολές της τρόικας προς την κυβέρνηση, ζητώντας ουσιαστικά νέο εργασιακό νόμο! Όλες οι παρεμβάσεις ζητήθηκαν και κατά κύριο λόγο συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής της τρόικας".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μονόδρομος οι εκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η κυβέρνηση δεν διαθέτη λαϊκή εντολή για γενική εκποίηση της χώρας, πλην των μνημείων της, όπως προκλητικά ανακοίνωσε η τρόικα. Η επιδιωκόμενη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακόμη κι αν προσφερόταν, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει υποκατάστατο της λαϊκής εντολής".

Η ΕΠΟΧΗ: "Πουλήστε το Μαξίμου!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Μήνες τώρα η κυβέρνηση κατέγραφε τη δημόσια περιουσία, από δημόσιες επιχειρήσεις, έως νησιά και χώρους πρασίνου και ταυτόχρονα έστηνε ένα προπαγανδιστικό ιστό, μέσω των ΜΜΕ, που τη συντριπτική πλειοψηφία τους ελέγχει, για την αναγκαιότητα της "αξιοποίησής" της. Την αξιοποίηση αυτή συνομολόγησαν, ως μέτρο άλλωστε συμπληρωματικό του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, με την τρόικα, αλλά οι θρασείς εκπρόσωποι την ξεπέρασαν στην προχθεσινή συνέντευξή τους τα όρια εύπεπτης κατανάλωσης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι πιέσεις της τρόικας πυροδοτούν εντάσεις".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "Έντονο παρασκήνιο και πολλαπλές παρενέργειες συνοδεύουν το "θερμό επεισόδιο" που προκάλεσε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ο τρόπος ανακοίνωσης από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, της δεδομένης απόφασης για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται οργισμένος από τις εξελίξεις που πυροδότησαν νέα εκλογικά σενάρια και προβαίνει σε "διάβημα" προς τους κ. Ν.Στρος-Καν, Μ. Μπαρόζο και Ζ.Κ.Τρισέ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: ""Υποθήκη" η χώρα για τη ρύθμιση του χρέους!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Έγκυρες πληροφορίες της "Ν" αναφέρουν ότι οι συζητήσεις για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που διεξάγονται αυτή την περίοδο στο παρασκήνιο των ευρωπαϊκών κέντρων αποφάσεων, με την Αθήνα σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, είναι πλέον αρκετά προχωρημένες".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Τα βγάζουν όλα στο σφυρί".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Η τρόικα απαίτησε να ξεπουλήσουμε όλη την κρατική περιουσία για να του ξοφλήσουμε. Στα ύψη θα εκτιναχθεί η ανεργία μέχρι το 2015".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξεβράκωσε η τρόικα την κυβέρνηση και ολόκληρο το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Δεν υπάρχει Έλληνας, ακόμα και ο πιο απαθής που να μην δηλώνει μπαρουτιασμένος από οργή και απηυδισμένος με τους φτηνούς και σικέ θεατρινισμούς Μαξίμου και υπουργών κατά των χιτλερίσκων της Τρόικας, που στην κυριολεξία ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ κυβέρνηση και κόμματα με τη στυγνή ανακοίνωση του πωλητηρίου της χώρας και την παράδοση του εθνικού μας πλούτου στα κοράκια".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επιχείρηση ΟΠΑΠ. "Φίμωτρο στον τύπο".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "Τη μέχρι εξευτελισμού χειραγώγηση εφημερίδων επιδιώκει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, με δέλεαρ τη διαφημιστική πίτα ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Με τους όρους που τίθενται, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, να ελέγχουν τους δημοσιογράφους ώστε να μην ασκούν κριτική στο πρωτάθλημα της Super League, υπό την απειλή, μάλιστα, διεκδίκησης μεγάλων αποζημιώσεων".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εγκαταλείψτε το ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συμπορευτείτε με το ΚΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Το επικαιροποιημένο μνημόνιο στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση - τρόικα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που τσακίζουν τους εργαζόμενους δεν έχουν τέλος. Αποτελεί στρατηγική τους επιλογή , για να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: ""Πάση θυσία" αποκρατικοποιήσεις και τήρηση του μνημονίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Το τέταρτο τεστ της τρόικας φαίνεται ότι απαντήθηκε θετικά από τη χώρα μας, οπότε συνεχίζουμε να αναπνέουμε, έστω και από τη "Μονάδα Εντατικής Θεραπείας" της οικονομικής ζώνης του ευρώ, από την οποία δεν αναμένεται να εξέλθουμε πριν κυλήσει ένας ακόμα χρόνος, σύμφωνα με τις πιο επικαιροποιημένες εκτιμήσεις των πλέον ειδικών!".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Πληρώσαμε τα νέα υποβρύχια 50% παραπάνω από τους Τούρκους".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η Τουρκία αγόρασε τα ίδια υποβρύχια από τους Γερμανούς σε τιμή 50% χαμηλότερη από το τίμημα που συναίνεσε να πληρώσει ανά υποβρύχιο η Ελλάδα... Προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αγορά των υποβρυχίων με "καπέλο" 50% θα προκαλούσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στη στρατιωτική ηγεσία για το χειρισμό του θέματος με λεπτότητα επικαλέστηκε το απόρρητο, προκειμένου να μη διαρρεύσει το παραμικρό στην κοινή γνώμη".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Πονηριές τέλος! Η κυβέρνηση υποχρεούται να τηρήσει το πρόγραμμα χωρίς τεχνάσματα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι "πονηριές" τελείωσαν και το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα, έστειλαν οι εκπρόσωποι της τρόικας με τη συνέντευξη που τους παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής. Πλέον, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση έχουν πάρει το μήνυμα, αλλά τα εσωτερικά προβλήματα είναι πολλά, αφού ελάχιστοι υπουργοί πιστεύουν όντως σε αυτήν την πολιτική".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Γιώργος κατά τρόικας. Πρόκληση Ντερούζ: Πουλήστε τα όλα. Βγάλτε στο σφυρί ΔΕΗ, Ελληνικό, παραλίες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης - τρόικας εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στα όσα είπαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στη συνέντευξη που παραχώρησαν μερικές ώρες νωρίτερα".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Πωλείται η Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Με γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επιχειρούν κυβέρνηση και "τρόικα" να συγκαλύψουν την πλήρη αποτυχία των πολιτικών του Μνημονίου, που οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στη χρεοκοπία".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Οι πεθαμένοι του ΙΚΑ...ζουν!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Νέα έκθεση για τα κυκλώματα γιατρών-φαρμακοποιών που ρήμαζαν το δημόσιο χρήμα, κάνοντας ατέλειωτες θεραπείες σε...αποδημήσαντες εις Κύριον. Σκάνδαλο στην καρδιά του Κολωνακίου, στα καλύτερα νοσοκομεία, κάτω από τα μάτια της εξουσίας. Φαγοπότι στην Υγεία και το 2009, με Κ.Καραμανλή στην εξουσία και με Νατάσα...αριστούχο γιατρό".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Το πάρτι της διαφθοράς και της μίζας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα για να εισπραχθούν 50 δισ. ευρώ και να μειωθεί ισόποσα το δημόσιο χρέος της χώρας, καθώς και πρόσθετα επαχθή δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ προβλέπει για την πενταετία 2011-2015 το νέο Μνημόνιο που συμφώνησαν να υπογράψουν η...σοσιαλιστική κυβέρνηση των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα".

Realnews: "Βρήκαμε τον ταμία του Άκη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τον Γιάννη Μπέλτσιο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες και στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατονομάζει η δικογραφία της Εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτη αμαρτωλής προμήθειας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με εξαιρετικά ασφαλείς πληροφορίες από τη Γερμανία, τις οποίες παρουσιάζει αποκλειστικά η Real News, η δικογραφία αναφέρει πως ο Γ. Μπέλτσιος συμμετείχε στην αποκαλούμενη "Ομάδα Α", η οποία κανόνιζε τις προμήθειες των τουλάχιστον 55 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για την αγορά των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων από την ελληνική κυβέρνηση, το 2000".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ευελιξία για τη μείωση 25% του μισθολογικού κόστους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Με δεδομένη πλέον την αποφυγή κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και με βασικό στόχο τη μείωση κατά 25% του μισθολογικού κόστους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το χρονοδιάγραμμα των νέων μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων. Πως θα βγει ο λογαριασμός. Το μεγάλο στοίχημα και ποιοι θα το πληρώσουν".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "Οι αντοχές της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα αλλά και στην ίδια την κοινωνία δοκιμάζονται για μία ακόμη φορά με την εφαρμογή του νέου επικαιροποιημένου μνημονίου. Η θετική εισήγηση των ελεγκτών μπορεί να άνοιξε τον κρουνό της τέταρτης δόσης των 15 δισ. ευρώ, πλην - όμως - "φόρτωσε" το οικονομικό επιτελείο με υποχρεώσεις 18,5 δισ. ευρώ και αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα μόλις χρόνια!".