MEDIA

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του σταθμού "Α1" των Σκοπίων

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του σταθμού "Α1" των Σκοπίων
Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού "Α1"....

Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού "Α1" και άλλων εννέα εταιριών που ελέγχονται από τον επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, προχώρησε εκ νέου το Δικαστήριο των Σκοπίων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο τηλεοπτικός αυτός σταθμός άρχισε από σήμερα το βράδυ να μεταδίδει και πάλι τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια.

"Είναι εμφανής η πρόθεση του Νίκολα Γκρούεφσκι να κλείσει τον "Α1" (...).Η κυβέρνηση αυτή, για την εκπλήρωση των στόχων της, προσφεύγει σε μεθόδους που ακολουθούν δικτατορικά καθεστώτα ", δήλωσε ο αρχισυντάκτης του "Α1", Μλάντεν Τσαντίκοφσκι, και πρόσθεσε ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να μεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης μέχρι την τελική δικαίωση.

Οι δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ είχαν προχωρήσει, στις 27 Ιανουαρίου, στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των ΜΜΕ του ομίλου του Β. Ράμκοφσκι, (τηλεοπτικός σταθμός "A1" και τρεις ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, "Βρέμε", "Σπιτς" και "Κόχα ε Ρε" ) στο πλαίσιο διερεύνησης κατηγοριών για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα" χρήματος, από εταιρείες που ελέγχονται από τον αναφερόμενο επιχειρηματία.

Μετά από έντονες αντιδράσεις και κατόπιν έφεσης που υπέβαλαν οι δικηγόροι του ομίλου του Ράμκοφσκι, δικαστήριο των Σκοπίων αποφάσισε, στις 8 Φεβρουαρίου, να αποδεσμεύσει μέχρι νεωτέρας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΜΜΕ του Β. Ράμκοφσκι. Η αποδέσμευση αυτή διήρκεσε μόλις έξι ημέρες.

Η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του "Α1" αποτέλεσε την αφορμή για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή.

Ο σταθμός "Α1" έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ΠΓΔΜ και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι της ΕΕ και των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην ΠΓΔΜ.