MEDIA

Η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους στις εφημερίδες

Η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους στις εφημερίδες
Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι: «Δόκανο» για τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι: «Δόκανο» για τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων, που είχαν σπεύσει να μπουν σε ρύθμιση, τα 50 δισ.ευρώ που... ζητά η τρόικα στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων, νέα όρια συνταξιοδότησης για Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, προς ματαίωση ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συντάξεις στρατιωτικών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη με 6 έως 10 χρόνια επιπλέον «στο χακί» θα πάρουν οι «ένστολοι» που δεν θα συμπληρώσουν μέχρι το 2015 τα 24,5 έτη πραγματικής υπηρεσίας και την 20ετία, αν έχουν τρία παιδιά. Θα απαιτούνται είτε 40 χρόνια υπηρεσίας, είτε η συμπλήρωση του 60ου έτους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αστραψε και βρόντηξε ο Βγενόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ένα μανιφέστο κατά του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου ο επικεφαλής της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος έδωσε χθες σκληρή απάντηση στους συκοφάντες του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας. «Δεν είμαστε κρατικοδίαιτος όμιλος, δεν είμαι μέρος του συστήματος και δεν έχω υπάρξει ποτέ»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θρίλερ κατασκοπίας στο υπουργείο Εξωτερικών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σοβαρότατη υπόθεση διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων μείζονος εθνικής σημασίας διερευνά, το τελευταίο δεκαήμερο, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ήδη ετέθη σε διαθεσιμότητα ενεχόμενος υπάλληλος".

ΕΘΝΟΣ: "Τα νέα όρια σε Στρατό - Σώματα Ασφαλείας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο ασφαλιστικό καθεστώς για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αποτυπώνεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Ιωσήφ: Η Θεοτόκος κλαίει, θα ζήσουμε φοβερές δυσκολίες! Πίσω από το κακό είναι οι Εβραίοι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η συγκλονιστική μαρτυρία ενός, ακόμη, θεόπνευστου Γέροντα, του Ιωσήφ του Βατοπεδινού, έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ζούμε στην παρακμή και το χειρότερο: Ερχεται πόλεμος και θα ζήσουμε φοβερές δυσκολίες. Η κυριαρχία του κόσμου, λέγει, ανήκει τώρα στους Εβραίους και ο σκοπός τους είναι να διαλύσουν τον Χριστιανισμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η μεγάλη απάτη με τους ημιυπαίθριους χώρους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ψεύτες επιβάλλουν αναδρομικώς άγρια χαράτσια στους ιδιοκτήτες και παράλληλα θα τους κυνηγήσουν για ψευδή δήλωση του εμβαδού της οικίας τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κοροϊδία με τους ημιυπαίθριους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εγκύκλιος-βόμβα του υπουργείου Εσωτερικών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος για «τακτοποίηση» παρανομιών σε ημιυπαίθριους, πιλοτές, σοφίτες, υπόγεια κ.λπ., με τον οποίο είχαν διασφαλιστεί οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν οφείλουν φόρους και εισφορές στο ΙΚΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αγρια κομπίνα με τους ημιυπαίθριους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλη κομπίνα εξαπάτησης των πολιτών έχει στήσει η κυβέρνηση με την πολυσυζητημένη υπόθεση της τακτοποίησης παράνομα κλεισμένων ημιυπαίθριων χώρων".

ΕΣΤΙΑ: "Δέσμιος του κόμματος ο κ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι φανερό ότι ο Πρωθυπουργός δεν αντέχει να πη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για την πολιτική την οποία πρέπει να ακολουθήση".

Η ΑΥΓΗ: "«Πωλητήρια» με βούλα και υπογραφή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έγγραφο - απόφαση του Ecofin της 20ης Δεκεμβρίου 2010, που αναφέρεται σε «πώληση περιουσιακών στοιχείων», κατέθεσε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, καθιστώντας κενές περιεχομένου τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί μη εκποίησης δημόσιας περιουσίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αναδρομική φόλα για τους ημιυπαίθριους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στις Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων εγκύκλιο, καλώντας τους να επιβάλουν αναδρομικά τέλη, φόρους, ακόμα και πρόστιμα! Πρόκειται για απίστευτο εμπαιγμό των περίπου 500.000 ιδιοκτητών ακινήτων που προσήλθαν στις πολεοδομίες για να τακτοποιήσουν τους παράνομα κλεισμένους χώρους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εντονο παρασκήνιο με την τρόικα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας με σκοπό να αλλάξει το κείμενο του Μνημονίου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "«Τορπίλη» στον «τσάρο» για τα 50 δισ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι το 40% της δημόσιας περιουσίας έχει καταπατηθεί και συνεπώς «δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή τη στιγμή». Ο υπουργός Οικονομίας απολογήθηκε για τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων της τρόικας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απαγορεύει η κυβέρνηση το αυτονόητο... Αντιπαράθεση στη Βουλή για την αξιοποίηση των ακινήτων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ αποτελεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι θα υπάρξει νόμος κατά της πώλησης ελληνικής γης, που θα περάσει εν καιρώ και στο Σύνταγμα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εχθρός τα μονοπώλια για μικρομεσαίους και εργάτες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η «απελευθέρωση» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» σημαίνει το βίαιο εκτοπισμό μικρομεσαίων στρωμάτων, που θα αναζητήσουν θέση στη μισθωτή εργασία ή στη συγκαλυμμένη ανεργία με τα μπλοκάκια, είναι υποψήφιοι άνεργοι χωρίς να μπορούν ούτε να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, στον ΟΑΕΔ, ούτε να πάρουν αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας"

ΤΑ ΝΕΑ: "Ημιυπαίθριοι. Είπα-ξείπα για τα δημοτικά τέλη".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "Διπλωματικό.... επεισόδιο προκλήθηκε χθες μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος μετά το είπα - ξείπα για τα δημοτικά τέλη".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω".

Η εφημερίδα γράφει ότι "διεθνής ξεφτίλα: απειλούνται με λουκέτο σημαντικές πρεσβείες λόγω περικοπών - τους κόβουν μισθούς και καύσιμα! Ούτε σάλιο για την κοινωνία: Πληρώνουν μόνο εργολάβους και δανειστές με δημόσια περιουσία".

City Press: "Παρελθόν ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενδείξεις ότι εγκαταλείπεται το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο. Απρόθυμοι οι Βούλγαροι, διστακτικοί οι Ρώσοι, άφραγκοι οι Ελληνες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Πίεση» για άρση εμποδίων στο χονδρεμπόριο τροφίμων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για διασφάλιση της ελεύθερης εγκατάστασης των χονδρεμπόρων τροφίμων ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απειλώντας με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το σχέδιο για τα 50 δισ. Συμβάσεις παραχώρησης και τιτλοποιήσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρεαλιστικό χαρακτήρισε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δυνητικές επενδύσεις 66 δισ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στον ορυμαγδό που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες για τον στόχο των 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις με ορίζοντα το 2015, με τη συζήτηση και τη σύγκρουση να έχει περιορισθεί στην αξιοποίηση δημόσιας γης, χθες ήλθε η Eurobank, η οποία σε ειδικό report ανοίγει την κουβέντα μιλώντας πέρα από αποκρατικοποιήσεις και για πραγματικές επενδύσεις, ανεβάζοντας τον στόχο στα 66 δισ. ευρώ!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προχωρεί σχεδιασμός για αξιοποίηση περιουσίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι απολύτως αναγκαία για την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας χθες στη Βουλή, όπου οι εντάσεις ανέβηκαν, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης".