MEDIA

To ALTER παραμένει ζωντανό!

To ALTER παραμένει ζωντανό!
Δύο τετράωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή 18, οι εργαζόμενοι στο ALTER σε μία προσπάθεια να πιεστούν ...

Δύο τετράωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή 18, οι εργαζόμενοι στο ALTER σε μία προσπάθεια να πιεστούν οι παράγοντες του καναλιού στην καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου.

Μετά από μία γενική συνέλευση του προσωπικού υπήρξε κοινή απόφαση για τις αυριανές στάσεις εργασίας που θα γίνουν από 6 με 10 το πρωί και 6 - 10 το βράδυ, ενώ και οι δημοσιογράφοι του σταθμού συνεδριάζουν αύριο στις 6 το απόγευμα για να καθορίσουν τη στάση τους.

Αυτή τη στιγμή το αν θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο ALTER, εξαρτάται από μία απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να άρει έστω και για 24 ώρες τη δέσμευση των χρημάτων που έχουν κατατεθεί από την πλευρά Κουρή για την πληρωμή των εργαζομένων.

Το μεσημέρι υπήρξαν εξελίξεις όταν ο διευθύνων σύμβουλος του ALTER κ. Κώστας Γιαννίκος ενημέρωσε στην ΕΣΗΕΑ τις διοικήσεις των σωματείων των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων.

Tα κεντρικά σημεία της συνάντησης:

-Τις επόμενες ημέρες τοποθετείται νέα διοίκηση στο κανάλι που θα αναλάβει και το management του ALTER. Το γεγονός αυτό δίνει μια προοπτική επιβίωσης του καναλιού για τα επόμενα χρόνια.

-Δεν υπάρχουν περιθώρια ομαδικών απολύσεων και θα γίνει προσπάθεια εφαρμογής μιας νέας τεχνολογίας στο κανάλι και αναμόρφωσής του.

-Θα εξοφληθούν οι πάντες 23 με 24 Μαρτίου, οπότε και θα έχουν μπει τα καινούργια κεφάλαια.

Μέχρι τότε, όποιος εργαζόμενος έχει άμεση ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης λόγω οικογενειακών προβλημάτων θα πρέπει να απευθύνεται στον σημερινό οικονομικό διευθυντή του καναλιού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η διοίκηση Γιαννίκου μέχρι τέλος της εβδομάδας θα αποτελεί παρελθόν και είναι πολύ πιθανό το σενάριο Κορωνιάς–Τράπεζες να βρίσκεται αυτή την στιγμή σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: “Δώρο” στο Mega, η απεργία του Alter!