MEDIA

Ο Κυριακάτικος Τύπος με μια ματιά

Ο Κυριακάτικος Τύπος με μια ματιά

Τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου:

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Εν ψυχρώ εκτέλεση - Eurogroup : τελεσίγραφο για συμφωνία, αλλιώς χρεοκοπία - οι μοιραίοι (Αναστασιάδης-Χριστόφιας), τα γεράκια (Σόιμπλε-Μέρκελ-Λαγκάρντ), οι πόντιοι πιλάτοι (Πούτιν- Μεντβέντεφ).

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Η αρχή της διαπλοκής στην Ελλάδα - Siemens-Intracom και στο βάθος... Σαμαράς !

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ : Η Κύπρος "κερκόπορτα" για το γερμανικό σχέδιο διχοτόμησης της ευρωζώνης - Ο πόλεμος των 6 ημερών για το μέλλον του Ευρώ - Νίκος Αναστασιάδης : Από το "ναι" στο Σχέδιο Ανάν, στην παγίδα της τρόικας - Παζάρι μέχρι την τελευταία στιγμή για να γίνει "ναι" το κυπριακό "όχι".

ΕΣΤΙΑ : Ιστορικό φύλλο - 25 Μαρτίου 1903- Με τον πανηγυρικό της ημέρας και σχέδιο (Δάφνις) του Νικολάου Γύζη.

Η ΑΥΓΗ : Λύση εκτός τρόικας αναζητεί η Λευκωσία - Δίνει τη μάχη αβοήθητη παρά τις αφόρητες πιέσεις - Το "όχι" στη Μέρκελ, ο ρόλος της Ρωσίας και ο φόβος του Σαμαρά.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Ασφαλιστικός οδηγός για ΙΚΑ και Δημόσιο- Όλες οι νέες ρυθμίσεις για τους παλαιούς ασφαλισμένους- Πόσο και πότε αλλάζουν τα όρια ηλικίας.

Η ΕΠΟΧΗ : Μόνο οι μάχες έχουν νικητές - Οι κοινωνικές αντιστάσεις μπορούν να απαντήσουν σ΄αυτή τη βία - Εκβιάζουν με έξοδο από το Ευρώ την Κύπρο- Παγωνιά από τη Ρωσία...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Η Κύπρος σε τεντωμένο σχοινί - Σήμερα ο Αναστασιάδης και οι αρχηγοί στις Βρυξέλλες για "κούρεμα" έως 25% - Μυστική σύσκεψη των αρχηγών - αποφάσεις στην οικία Σαμαρά.

Η ΝΙΚΗ : Θωρακιστείτε από το κυπριακό τσουνάμι- 7 ασφαλή καταφύγια σώζουν τα λεφτά σας- Τοποθετήσεις χωρίς ρίσκο για μικρά και μεγάλα πορτοφόλια

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : "Φάκελος Κύπρου" - Εφιάλτης για τις καταθέσεις και στην Ελλάδα ! - Το δραματικό παρασκήνιο του τελευταίου 48ωρου.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Φουντώνει ο ευρωσκεπτικισμός - μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την Κ.Ε. τις ημέρες της κρίσης- 40,4% υπέρ διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 45% κατά του Ευρώ, 96% η Γερμανία ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά της.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Ο λαός της Κύπρου να εμποδίσει τη θυσία των δικαιωμάτων του- Είναι μονόδρομος η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο ΛΟΓΟΣ : Λύση τώρα- ασφυκτιά η αγορά- εγκλωβισμένες εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Το πιο άθλιο και στυγερό πρόσωπό της δείχνει η Ευρώπη στον ελληνισμό - 48 ώρες μεταξύ ζωής και ξαφνικού θανάτου - Αγνοούμενοι : οικονομία-μισθοί-τράπεζες- περιουσίες-θέσεις εργασίας- ανάπτυξη-πετρέλαια-ανεξαρτησία - Ελλάδα : Καταθέσεις ή απολύσεις- το επόμενο δίλημμα της τρόικας και στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ : Το κόστος ενός "ηρωικού όχι"- Σκηνές Αργεντινής στη Λευκωσία - Μονόδρομος η συναινετική διαπραγμάτευση εντός ευρωπαϊκού πλαισίου .

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Δραματική μεταστροφή της Λευκωσίας μετά την πίεση των Βρυξελλών- Η Κύπρος φλέγεται - Όμηροι οι καταθέτες, ποιοί χάνουν τα λεφτά τους- Μεγάλο το κούρεμα πάνω από τις 100.000 ευρώ- σε ελληνικά χέρια τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Σφαγή" για τον πλούτο! - τα μεγάλα κοιτάσματα ρίχνουν τις μάσκες εντός και εκτός Κύπρου- Άγριο παζάρι μεταξύ Μέρκελ-Πούτιν-Ομπάμα για τη φλεγόμενη Μεσόγειο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Πνίγουν την Κύπρο - Η εκδικητική μανία της Μέρκελ ξεπέρασε κάθε όριο.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Ρήγμα στο ευρώ από τη γερμανική επίθεση στην Κύπρο - ανησυχία στους Ευρωπαίους καταθέτες μετά το "κούρεμα"- Φόβοι ότι το "πείραμα της Λευκωσίας" δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες απείθαρχες χώρες.

REAL NEWS : "Ηλίθιο πείραμα"- βόμβα κατά Eurogroup από τον σύμβουλο του Σόιμπλε, Κ.Φουστ- "Η απόφαση για την Κύπρο είναι καταστροφική για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης"- Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος στην "R" : "Να κάτσουν στο σκαμνί όσοι έχουν ευθύνες".

Οικονομικές εφημερίδες :

ΕΞΠΡΕΣ : Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για την Κύπρο- Αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο απαιτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι από την κυπριακή κυβέρνηση.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : Λύση ελληνικής ομπρέλας για τις κυπριακές τράπεζες- Ομαλοποιείται η κατάσταση στην εγχώρια τραπεζική αγορά.