MEDIA

Οι αποφάσεις για την Κύπρο στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Οι αποφάσεις για την Κύπρο στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι έρχεται στην Ελλάδα".
Η εφημερίδα γράφει "η συμφωνία-όνειδος για τη "διάσωση" της Κύπρου μετά τους εκβιασμούς του Βερολίνου. Κατέρρευσε το τείχος προστασίας για τις καταθέσεις. Κατόπιν εορτής "δάκρυσαν" όλοι για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο".

ΕΘΝΟΣ: "Συμφωνία με αίμα και δάκρυα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διαπραγματευτική διελκυστίνδα στις Βρυξέλλες κατέληξε σε επώδυνη συμφωνία για την Κύπρο. Η Λευκωσία απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία, αλλά η απόφαση του Eurogroup οδηγεί την οικονομία της στην εντατική...με διάγνωση ότι η ύφεση θα είναι βαθιά, με την προοπτική να ξεπεράσει το 10% φέτος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκλεκτός του Ροκφέλερ ο νέος Πάπας!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί την Πανθρησκεία αλλά ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τονίζει:ο καταληψίας του Πρεσβυγενούς Θρόνου της Παλαιάς Ρώμης Φραγκίσκος είναι... εκλεκτός του Ντέιβιντ Ροκφέλερ!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"UBER ALLES Εκτέλεση Κύπρου-μήνυμα στο Νότο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η συμφωνία Eurogroup-Λευκωσίας, προβλέπει κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας αφού πρώτα διαχωρισθεί σε "καλή" και "κακή". Η "καλή" θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. "Κούρεμα" στις άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις από 28% έως 32%. Περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και πλαφόν στις αναλήψεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ισοπεδώνουν την Κύπρο, βόμβα για τις καταθέσεις".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σοκ και δέος στη Μεγαλόνησο από τη συμφωνία-λαιμητόμο. Ακρωτηριάζονται οι τράπεζες με κούρεμα 30-40% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Προβλέψεις για διψήφια ύφεση με ανεργία-ρεκόρ".

ΕΣΤΙΑ: "Οδυνηρή απόφασις για την Κύπρο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά από ένα δεκαήμερο πρωτοφανούς αβεβαιότητος, κατά το οποίο η Κύπρος έφθασε στο χείλος του γκρεμού, επήλθε τελικώς τα ξημερώματα της Δευτέρας συμφωνία μεταξύ Eurogroup και Κυπριακής Δημοκρατίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταθέσεις θα κουρευτούν και σε άλλες χώρες".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο, προαναγγέλοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η Νήσος εάλω ποιος έχει τώρα σειρά;"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αρχή έγινε με την Κύπρο. Το επόμενο κούρεμα θα επεκταθεί σε κάθε τράπεζα χώρα-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους. Η αποκάλυψη ήρθε από τον πρόεδρο της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγες ώρες μετά το κούρεμα των καταθέσεων".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Κούρεμα καταθέσεων και νέα μέτρα στην Ελλάδα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η σφαγή της Κύπρου μας φέρνει λογαριασμό 15 δισ.ευρώ. Εκτιμήσεις σοκ από έξι Ελληνες διακεκριμένους οικονομολόγους. Τιμωρία των υπεύθυνων ζητούν Αναστασιάδης και Χρυσόστομος. Γεωπολιτικό οικόπεδο η Κύπρος, ξαναμπαίνει στο παιχνίδι η Τουρκία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κυπρίων Οδύσσεια και Βορείων κυνισμός".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Οδύσσεια αρχίζει για την Κύπρο μετά την επώδυνη συμφωνία των Βρυξελλών: μένει μεν εντός ευρωζώνης, αλλά με βαθιές πληγές στο τραπεζικό της σύστημα που δύσκολα θα επουλωθούν".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οδυνηρό σχέδιο διάσωσης με αβέβαια αποτελέσματα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συμφωνία του Eurogroup συμβάλλει αποφασιστικά στο να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία της Κύπρου, ταυτόχρονα όμως εγείνει έντονες ανησυχίες και ερωτήματα για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας που χάνει έναν από τους δύο βασικούς της "πυλώνες" τον τραπεζκό τομέα- και που βρίσκεται αντιμέτωπη με τόσο βαθιά ύφεση, που ενδεχομένως να χρειαστεί ακόμη περισσότερα χρήματα ώστε να επιβιώσει εντός της ευρωζώνης".