MEDIA

Οι ημιυπαίθριοι εξαγριώνουν τον Τύπο!

Οι ημιυπαίθριοι εξαγριώνουν τον Τύπο!
Τα θέματα που κυριαρχούν στον Τύπο της Παρασκευής είναι: Η ανάκληση της...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον Τύπο της Παρασκευής είναι: Η ανάκληση της εγκυκλίου για τους ημιυπαίθριους ανέδειξε την έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση, οι ποινές φυλάκισης για τη φοροδιαφυγή και το Αυτόφωρο για μη απόδοση ΦΠΑ, οι ανατροπές που έρχονται για τους ασφαλισμένους με τους διαχωρισμούς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυβέρνηση - μπάχαλο!...".
Η εφημερίδα γράφει ότι "υφυπουργός κυκλοφόρησε την εγκύκλιο - σκάνδαλο για τους ημιυπαίθριους εν αγνοία του υπουργού του, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού!... Αλαλούμ υπουργών και για τα 50 δισ.!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πώς θα βγείτε γρηγορότερα σε σύνταξη".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ολα όσα ισχύουν για εξαγορά Στρατού, σπουδών, ανεργίας, ασθένειας και για τον πλασματικό χρόνο τέκνων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ημιυπαίθριοι τσίρκο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πολιτικό τσίρκο έχει μεταβληθεί η κυβέρνηση. Το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων αποτέλεσε απλώς την αφορμή για να αναδειχθεί η εικόνα διάλυσης που επικρατεί στο εσωτερικό της και η οποία θα προκαλούσε θυμηδία και μόνο, αν στο μεταξύ ο κ. Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του δεν είχαν οδηγήσει τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα".

ΕΘΝΟΣ: "Μπήκαν νερά από τον... ημιυπαίθριο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου για τους ημιυπαίθριους μπήκαν νερά στο κυβερνητικό σκάφος. Η εικόνα αλαλούμ συμπληρώθηκε με την αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εξαιτίας νομοθετικής διάταξης για τους δικηγόρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φωτιά και λαύρα από την Αγία Λαύρα για τον Γιώργο Π.".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "γενική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Π. και γενικά εναντίον των έργων και ημερών της Κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Αφ' ενός για την συμπεριφορά του προς τους κληρικούς στους οποίους η Κυβέρνηση αποδίδει τον ... τίτλο «υπάλληλοι» αντί «θρησκευτικοί λειτουργοί» και αφ΄ετέρου για τους χειρισμούς της στα εθνικά και οικονομικά μας ζητήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αγριες περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση συντάξεων και ανατροπές για 250.000 εργαζομένους. Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Δημιουργούνται κατηγορίες ανάλογα με τη βαρύτητα κάθε ειδικότητας. Η λίστα θα επανεξετάζεται ανά πενταετία. Κλάδοι και ειδικότητες που αναμένεται να εξαιρεθούν της νέας λίστας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αυτόφωρο για 7 φορο-παραβάσεις"
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το Αυτόφωρο ενεργοποιείται από το πρώτο ευρώ ληξιπρόθεσμης οφειλής, μη απόδοσης ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, τελών και εισφορών, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει δήλωση εισοδήματος ή υποβάλλει δήλωση με ανακριβή στοιχεία. Οι ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 20 χρόνια σε περίπτωση κακουργήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ντόμινο διάλυσης με θεατή τον Παπανδρέου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "φαινόμενα διάλυσης που παραπέμπουν σε απώλεια ελέγχου και οδηγούν σε αδιέξοδο την προσπάθεια που κάνει η χώρα να βγει από την οικονομική κρίση, εμφανίζει η κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Μαραζώνει το λεκανοπέδιο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το Λεκανοπέδιο δεν έχει πλέον σχεδόν καθόλου ίδια παραγωγή. Εχει καταντήσει ένα διοικητικό κέντρο στείρας γραφειοκρατίας".

Η ΑΥΓΗ: "Ημιυπαίθριο το... μαγαζί".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημάδια νευρικής κρίσης εμφανίζει η κυβερνητική παράταξη προ της παταγώδους αποτυχίας, οικονομικής και πολιτικής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ποιοί υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο διαχωρισμό των επαγγελμάτων σε βαρέα και σε ανθυγιεινά προχωρά το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι ήδη τις προηγούμενες ημέρες συζήτησε με τους εκπροσώπους της τρόικας τη λίστα των ΒΑΕ, όπως τη σχημάτισε η επιτροπή Μπεχράκη, και ήδη δρομολογείται το τελευταίο σκέλος της συγκεκριμένης διαδικασίας. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη, τα επαγγέλματα κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό βαρύτητας και επικινδυνότητας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το ΠΑΣΟΚ σε δίνη".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε δίνη έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, καθώς διογκώνονται οι αντιδράσεις μερίδας βουλευτών του στις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εμφανές έλλειμμα συντονισμού, με τις έριδες μεταξύ υπουργών να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η «πράσινη» ανταρσία για τους δικηγόρους".
Η εφημερίδα γράφει ότι "απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο αν δεν αλλάξει συγκεκριμένη διάταξη και μάλιστα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν και οι συνάδελφοί τους από τη ΝΔ. Παντοδύναμο το λόμπι των δικηγόρων βουλευτών, ανάγκασε την κυβέρνηση σε υπαναχώρηση για τις δικηγορικές εταιρίες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Συγγνώμη λάθος... από τον Γ. Ντόλιο".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, ανακαλείται τελικά η επίμαχη εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους εν όψει νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί ή θα απαγορεύει την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των δημοτικών τελών, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Αποικία η Ελλάς. Τρόικα: Πουλήστε και σκάστε"
Η εφημερίδα γράφει ότι "«είστε αποικία, σκάστε και πουλήστε», μας είπαν οι τροϊκανοί και έπεσε πανικός στην κυβέρνηση και στις πολιτικές οικογένειες της χώρας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανωμένη ανυπακοή στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη «θετική αξιολόγηση» της τρόικας και τα εύσημα της άρχουσας τάξης, για τη συνέπεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, χρησιμοποίησε χτες ο πρωθυπουργός για να επιτεθεί στο ταξικό κίνημα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δρακόντειος νόμος για τη φοροδιαφυγή".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια για φοροδιαφυγή που αφορά μεγάλα ποσά αλλά και Αυτόφωρο για μη απόδοση ΦΠΑ ακόμη και ενός ευρώ προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο".

DEALnews: "Το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εκποίηση δημόσιας περιουσίας όπως ...Αργεντινή; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες συνδέουν το θηριώδες πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που απαιτούν οι δανειστές μας με το αντίστοιχο, που εκπονήθηκε τη δεκαετία 1989-1999, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Με σύνθημα «τίποτα στο κράτος» η Αργεντινή ξεπούλησε την ακίνητη κρατική περιουσία της, χωρίς όμως να καταφέρει να σωθεί, αλλά να καταλήξει στη χρεωκοπία".

City Press: "Χωρίς προοπτική η κυβέρνηση".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμπόδισαν την πλήρη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις το κίνημα «Δεν πληρώνω» και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και στη ΔΕΗ. Μίνι κρίση για την επιβολή αναδρομικών δημοτικών τελών στους ημιυπαίθριους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Φυλάκιση έως 20 χρόνια για μεγάλη φοροδιαφυγή".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κάθειρξη έως και 20 χρόνια για φοροδιαφυγή, εκτός των ληξιπρόθεσμων χρεών, προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αυτόφωρο για φοροδιαφυγή. Αυστηρές ποινές-φυλάκιση έως 20 χρόνια".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το Αυτόφωρο... περιμένει όλους όσοι «συλλαμβάνονται» για φοροδιαφυγή ακόμη και ενός ευρώ. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που «πέρασε» χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ποινικοποιείται πλήρως η φοροδιαφυγή και θεσπίζονται δρακόντειες ποινές με τη φυλάκιση να φθάνει ακόμη και τα 20 χρόνια, από 10 έτη που είναι σήμερα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο αυτόφωρο και για υποβολή ψευδούς φορολογικής δήλωσης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτόφωρο από το πρώτο ευρώ φοροδιαφυγής και τσουχτερή εξαγορά της ποινής φυλάκισης προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης να συμφωνούν -τελικά- στην αυστηρότερη «έκδοσή» του".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποινές στη φοροδιαφυγή και «από το πρώτο ευρώ»".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ποινές φυλάκισης έως και 20 χρόνια για όλους όσοι φοροδιαφεύγουν και αυτόφωρο για τους υπόχρεους που δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή άλλους παρακρατούμενους φόρους, αλλά και δεν καταβάλλουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη, προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο".