MEDIA

Οι αποκαλύψεις του Στρος Καν στις εφημερίδες

Οι αποκαλύψεις του Στρος Καν στις εφημερίδες
Tα θέματα που κυριαρχούν είναι οι αποκαλύψεις του διευθυντή του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν....

Tα θέματα που κυριαρχούν είναι οι αποκαλύψεις του διευθυντή του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν για το αίτημα της Ελλάδας στα τέλη Δεκεμβρίου να συνταχθεί πιο σύντομα η χώρα στο σύστημα δανεισμού, το στοπ Ραγκούση σε όλες τις προσλήψεις για να ελεγχθεί η αναλογία 5 προς 1 και η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Ανγκελα Μέρκελ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την εισβολή του ΔΝΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με προειλημμένη απόφαση οδήγησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παραδίδοντας έτσι την Ελλάδα στους κερδοσκόπους και στα εξοντωτικά spreads".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πρόδωσε τη χώρα και το κόμμα του ο Γ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενώ γνώριζε την κατάσταση της Οικονομίας αμέσως μετά τις εκλογές επιδόθηκε σε ακατάσχετη παροχολογία και δεν πήρε κανένα μέτρο, επιταχύνοντας την κατάσταση χρεωκοπίας την οποία χρησιμοποίησε ως άλλοθι για την εκχώρηση της κυριαρχίας μας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ψέμα στο ψέμα".

Η εφημερίδα γράφει "χθες ένα ακόμη ψέμα ήρθε να προστεθεί ως κορωνίδα όσων έχει εκστομίσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά η αποκάλυψη για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ήρθε δια στόματος του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν".

ΕΘΝΟΣ: "Νόμος-σκούπα για μεταθέσεις και μετατάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η οριστικοποίηση του ενιαίου μισθολογίου φέρνει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς μεταθέσεων και μετατάξεων. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο - σκούπα. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν, ακόμα και σε άλλο υπουργείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παΐσιος της Μονής Γρηγ. Παλαμά: Ζούμε στην εποχή του αντίχριστου!..".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόλυτα πεπεισμένος εμφανίζεται (και) ο καθηγούμενος της Μονής Γρηγ. Παλαμά επί του ότι η υποχρεωτική παραλαβή της ηλεκτρονικής "κάρτας του πολίτη" συνδέεται με όσα λέει η Αποκάλυψις του Ιωάννου περί Αντιχρίστου. Αντικρούει δε με επιτυχή επιχειρήματα όσους ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή και ειδικά η Αποκάλυψις δεν κάνει λόγο για τον «Αντίχριστο»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αγριος πόλεμος υπουργών για το μπάχαλο της κυβέρνησης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο στόχαστρο οι υπουργοί που είναι «κολλητοί» του Γ. Παπανδρέου, ενώ διαπιστώνεται αδυναμία συντονισμού μεταξύ των υπευθύνων του «οβάλ γραφείου» του πρωθυπουργού, του Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στοπ σε όλες τις προσλήψεις!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φρένο επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε όλες τις προσλήψεις και τους διορισμούς μέχρι νεωτέρας. Στόχος είναι να μην ξεφύγει η αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», σε κανένα δημόσιο οργανισμό και να ελέγξει συνολικά τον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2011".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εγκλημα εκ προμελέτης η προσφυγή στο ΔΝΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προμελετημένο σχέδιο για την υπερχρέωση, την απαξίωση και την υποδούλωση της Ελλάδος στις απάνθρωπες συνταγές λιτότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφερε σε πέρας η... σοσιαλιστική κυβέρνηση, μεθοδεύοντας τη σταδιακή εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου σε δυσθεώρητα ύψη, ώστε η προσφυγή στις... «δάνειες δυνάμεις» της τρόικας να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ως αναπόφευκτη εξέλιξη, ως μονόδρομος".

ΕΣΤΙΑ: "Απαιτείται πολιτική συνεννόησις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτή η Κυβέρνησις μόνη της δεν μπορεί να προχωρήση. Οπως και καμμία άλλη. Η Κυβέρνησις Καραμανλή αναγκάσθηκε να προσφύγη σε πρόωρες εκλογές -εν γνώσει της ότι θα ηττηθή- διότι δεν μπορούσε να κυβερνήση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν είναι παρά η οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ (τρόικα) του πλιάτσικου επί της περιουσίας του Δημοσίου -μετρό Αθήνας, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, διόδια, ΕΛ.ΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ κ.α.- από μια ξένη τραπεζική ολιγαρχία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γιώργος-Μέρκελ. Το ραντεβού της χρονιάς".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "την πιο κρίσιμη επίσκεψή του στο Βερολίνο πραγματοποιεί από σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς οι πληροφορίες τον φέρουν αποφασισμένο να συζητήσει με την Ανγκελα Μέρκελ την αποσύνδεση του ελληνικού προβλήματος από το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας".

City Press: "Προμελετημένη η προσφυγή στο ΔΝΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστηρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου την είχε ζητήσει από τα τέλη του 2009. Η κυβέρνηση δεν διαψεύδει την αποκάλυψη του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Στοιχεία για μίζες στις πολεοδομίες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμερα η κρίσιμη ημέρα για το deal".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για την οριστική κατάληξη της πρότασης για φιλική συγχώνευση από την εθνική προς την Alpha".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοίγει το «παιχνίδι» στην τραπεζική αγορά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοικτό είναι το παιχνίδι στην τραπεζική αγορά, με την πρόταση γάμου της Εθνικής προς την Alpha Bank να διατηρείται σε ισχύ και τους τραπεζίτες να προβλέπουν αρκετά ακόμη επεισόδια στο σίριαλ της αναδιάταξης του κλάδου, με πιθανή συμμετοχή και άλλων «παικτών»".