MEDIA

Τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου

Τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου
Η οικονομία κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών...

Η οικονομία κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και η έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, είναι ορισμένα από τα θέμα στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, που αναφέρονται επίσης στην κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εγώ απέτυχα αλλά χρειάζονται και άλλα μέτρα. Τι δήλωνε ο μοιραίος υπουργός προ 9 μηνών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιμένει η ΝΔ στη στοχοποίηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ζητώντας, την παραίτησή του, με αφορμή τα νέα μέτρα που αυτός προανήγγειλε μέσω της τρίτης επικαιροποίησης του Μνημονίου ".

Η ΑΥΓΗ: "Πανικός Παπανδρέου προ του αδιεξόδου".

Κατά την εφημερίδα "σπασμωδικά κινούνται πρωθυπουργός και κυβέρνηση, καθώς βλέπουν καθημερινά να αποκαλύπτονται σκοτεινές πτυχές του σχεδιου που εφαρμόζουν σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τις συντηρητικές δυνάμεις της ΕΕ, αλλά να γίνονται ορατά και τα αδιέξοδα, κοινωνικά και οικονομικά, της ακολουθούμενης πολιτικής".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πούλησαν το σχέδιο συγχώνευσης Εθνικής-Alpha και έβγαλαν τρελά λεφτά τζογάροντας με τις μετοχές των δύο τραπεζών".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "από το κόσκινο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα περάσει το υπερ-σκάνδαλο της εσωτερικής πληροφόρησης στην υπόθεση του κυβερνητικού σχεδίου συγχώνευσης της Εθνικής με την ALPHA BANK που κατέληξε βέβαια σε ολοκληρωτικό φιάσκο μετά την τσεκουράτοι άρνηση του ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, Γιάννη Κωστόπουλου, να αποδεχτεί τη μετατροπή του οίκου του σε κρατικοποιημένο σωσίβιο της ΕΤΕ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φοροεπιδρομή στις Ένοπλες Δυνάμεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επίθεση στα δικαιώματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών αλλά και στις "χηρεύουσες-ορφανικές" οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεων εξαπολύει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο,για το οποίο το υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Δωράκι 345.000 ευρώ στον ηγούμενο Εφραίμ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Θ.Σώκος ενέκρινε επιχορήγηση στη Μονή Βατοπαιδίου που το ΠΑΣΟΚ είχε "δαιμονοποιήσει" (επί Καραμανλή) για το δήθεν "σκάνδαλο".

ΕΘΝΟΣ: "Χιονοστιβάδα οι αιτήσεις για εξώσεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες πολίτες λόγω κρίσης, καθιστά συχνά αδύνατη την καταβολή ενοικίου. Οι εξώσεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Καταγράφηκαν περισσότερες από 4.000 προσφυγές τις πρώτες 40 μέρες του 2011 ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πανθρησκεία με έδρα τον 3ο ναό του Σολομώντος!".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "σαν να μην μας έφθανε ο οικονομικός αποκλεισμός και η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ έρχεται τώρα και η Πανθρησκεία. Της οποίας βασικός στόχος είναι η "ομογενοποίηση" σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη,από την άλλη δε η ένωση των μονοθεϊστικών θρησκειών με... Πατριαρχείο το 3ο Ναό του Σολομώντος και έδρα την Ιερουσαλήμ ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τα Μυστικά κόλπα του Γιώργου για πρόωρες εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μυστικό σχέδιο με τα κόλπα αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ερμηνεύοντας κινήσεις του πρωθυπουργού αλλά και τη στάση των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Κόβουν με νόμο 25% τους μισθούς στις τράπεζες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκ και δέος προκαλεί σε βάρος 60.000 και πλέον τραπεζοϋπαλλήλων το 4ο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, με "ετσιθελικό" και -ενδεχομένως αντισυνταγματικό- νόμο, μετά το "πράσινο φως" που άναψε το Μαξίμου, ο υπ.Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα καταργήσει τις κλαδικές συμβάσεις και θα επαναπροσδιορίσει τους μισθούς τους στο επίπεδο των 739,5 ευρώ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταργώντας ταυτόχρονα το "επίδομα ισολογισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η έκθεση της Κομισιόν μιλάει για συμφωνία επιμήκυνσης, αλλά... ΔΕΝ ΣΩΖΕΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΑ 50 ΔΙΣ. ".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για την ανεύρεση των 50 δισ.ευρώ δείχνει η ΕΕ για τη μείωση του χρέους μέχρι το 2025.".

ΕΣΤΙΑ: "Αδιανόητα λάθη από την κυβέρνηση".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Η κυβέρνησις Παπανδρέου έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητος. Τόσο της οικονομικής, όσο και της κοινωνικής. Ως προς την οικονομία, οι κυβερνώντας δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι σε μεγάλο βαθμό η παρούσα ύφεσις είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής, η οποία πρέπει απαραιτήτως να αλλάξη ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι εφοριακοί μπλοκάρουν ελεγκτικούς μηχανισμούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με απειλές για λευκή απεργία, οι εφοριακοί κατάφεραν να μπλοκάρουν την ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών και της δομής των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Οι αλλαγές αυτές μετατέθηκαν για το καλοκαίρι".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Ωρα αποφάσεων για τον Γ.Παπανδρέου. Συντονιστείτε.... ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ενώπιον αποφάσεων βρίσκεται ο Γ.Παπανδρέου, που θα πρέπει να λύσει δύο προβλήματα:τις καθυστερήσεις του κυβερνητικού έργου και τις συγκρούσεις των υπουργών του.Δεκαοχτώ μήνες από τις εκλογές η κυβέρνηση δείχνει έντονα σημάδια κόπωσης, με τα περισσότερα στελέχη της να ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές... ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αυξημένο 5,2% το καλάθι της νοικοκυράς".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο ποσό των 2.253,48 ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 που κόστιζε 2.142,10 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η αύξηση άγγιξε το 5,2% και υπολογίζεται σε 111,37 ευρώ".

ΤΑ ΝΕΑ: " Μνημόνιο νο4 ο λογαριασμός. Τι πληρώνω, τι πληρώνω! ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέες περικοπές μέχρι το Φθινόπωρο για δημοσίους υπαλλήλους, τραπεζικούς και συνταξιούχους. Ερχονται καινούρια χαράτσια στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Φθηνότερες οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Πανάκριβη θα είναι η θέρμανση για όλους τους καταναλωτές από τον ερχόμενο Οκτώβριο".

Η ΝΙΚΗ: "Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το στίγμα για το τι θα συμβεί στη Σύνοδο Κορυφής έδωσε ο Γ.Παπανδρέου. Σ`αυτή τη μάχη δεν επιτρέπεται ούτε η υπερβολική αισιοδοξία, ούτε όμως και η μιζέρια της μοιρολατρίας. "Σήμερα είναι η ώρα να κατανοήσουμε και πάλι ότι η 25η Μαρτίου είναι ένας κρίσιμος σταθμός, αλλά μόνο ένας σταθμός".

PRESS time: "Οι επιχορηγήσεις του ΥΠΕΞ στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Λεφτά στη μαμά με το τσουβάλι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολύς ντόρος έγινε τελευταία με τις αστρονομικές επιχορηγήσεις (68 εκατομμύρια ευρώ) που πήραν από το υπουργείο Εξωτερικών 528 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.Για το πάρτι του χρήματος και το παράνομο της υπόθεσης θα αναλάβει να γνωμοδοτήσει ο εισαγγελέας Ι.Σακελλάκος, ο οποίος και παρενέβη μετά τις αποκαλύψεις. Ομως δεν είναι όλες οι ΜΚΟ που επιχορηγήθηκαν παράνομες. Κάποιες πήραν χρήματα νόμιμα. Ωστόσο, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κόβουν επιδόματα ανεργίας και άλλες παροχές για 1,5 εκατομμύριο δικαιούχους".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στο περιθώριο της συνάντησης με τους περιφερειάρχες είπε:"Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των κοινωνικών επιδομάτων και η αξιολόγησή τους με εισοδηματικά κριτήρια". Τα επιδόματα αυτά (ΟΑΕΔ, Εργατικής Κατοικίας, Εργατικής Εστίας) προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πάρτι με μίζες στη Θεσσαλονίκη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ:"Το μυστικό σχέδιο της Morgan Stanley".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά και την ανταλλαγή των πρόσφατων σκληρών ανακοινώσεων από τις δύο πλευρές, έμμεσα από την Alpha (μέσω του Οικονομικού Δελτίου) και άμεσα από την Εθνική, όλα δείχνουν ότι το μεγάλο deal περνάει στο παρελθόν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παιχνίδι έχουν εμπλακεί και οι ξένοι επενδυτές, καθώς και μεγάλοι επενδυτικοί οργανισμοί, όπως επίσης και η ίδια η κυβέρνηση".

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχεί η κυβέρνηση για τη σύνοδο κορυφής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και τους βουλευτές της συμπολίτευσης σχετικά με τα αποτελέσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής στις 25 Μαρτίου για το σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις.ευρώ της Ελλάδας ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "27 ημέρες αγωνίες για την οικονομία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στρατηγική έντασης από τη Γερμανίδα Καγκελάριο μέχρι το παρά πέντε της Συνόδου της 25ης Μαρτίου, για να επιβάλει σιδηρά πειθαρχία στην Ευρωζώνη.Κίνδυνος νέας κερδοσκοπικής επίθεσης από τις αγορές στην περιφέρεια της ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία για αξιόπιστη απάντηση στην κρίση χρέους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ανατροπές παντού ανά τρίμηνο".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "αλλαγές σε επικουρικές συντάξεις και μισθολόγιο του Δημοσίου. Πλαφόν στα κέρδη των φαρμακείων, νυστέρι στα νοσοκομεία. Αναγνωρίζονται τα πτυχία των παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων. Αποκρατικοποιούνται ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Βόμβα πετρελαίου απειλεί την Ευρώπη".

Η εφημερίδα σημειώνει "σε νέα μεγάλη ύφεση απειλεί να ρίξει την παγκόσμια οικονομία η κούρσα του πετρελαίου. Ο παράγοντας που θεωρείται από τους αναλυτές ικανός να μετατρέψει σε εφιάλτη τους σημερινούς φόβους είναι μια πιθανή επέκταση της εξέγερσης στις χώρες του Κόλπου ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στα 5 δισ.ο λογαριασμός των μέτρων για το 2012".

Η εφημερίδα τονίζει "μέτρα κόστους τουλάχιστον 5 δισ.ευρώ, για το 2012, καθώς επίσης και διορθωτικά για το ασφαλιστικό προαναγγέλει το επικαιροποιημένο μνημόνιο".