MEDIA

Ο Κυριακάτικος Τύπος πάει Σύνοδο Κορυφής

Ο Κυριακάτικος Τύπος πάει Σύνοδο Κορυφής
Η πορεία της οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις...

Η πορεία της οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τη δύναμη των κομμάτων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον κυριακάτικο Τύπο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ:"Σοκ και δέος με νέα σκληρά μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα γίνονται "παιχνίδια χρεοκοπίας από τη Μέρκελ, μοναδική λύση η αναδιάρθρωση του χρέους, λένε ακόμα και υπουργοί. Νέες περικοπές μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ για να βρεθούν 20 δισ.μέχρι το 2014. Επέλαση σε συντάξεις και εφάπαξ. Αυξήσεις σε τιμολόγια και τσουνάμι στο κοινωνικό κράτος".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Τώρα ή ποτέ. Δραματική έκκληση Γιώργου σε Μέρκελ".

Κατά την εφημερίδα "η χώρα και η κυβέρνηση κοντοστέκονται ακόμη μία φορά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Παρά τα πολλά μέτρα τα προβλήματα παραμένουν, η καχυποψία εταίρων δανειστών διατηρείται και η πίεση πολλαπλασιάζεται. Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στην καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ ότι η υπόθεση δεν "βγαίνει" χωρίς διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των χρεών, αλλά εκείνη μετέθεσε το δίλημμα σε εμάς, απαιτώντας πρώτα απ'όλα πλήρη συμμόρφωση".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Οκτώ κόμματα περνούν το κατώφλι της Βουλής!".

Η εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση που δείχνει ότι "κινούμενη άμμο θυμίζει το πολιτικό σκηνικό, καθώς κλίμα απαισιοδοξίας, έντονης δυσαρέσκειας αλλά και... θυμού διαπερνά το εκλογικό σώμα, ενώ για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μπορεί να προκύψει Βουλή... οκτώ κομμάτων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Παΐσιος: κι ένας Έλληνας φτάνει για να αναστηθούν όλοι!.... ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με πρόσχημα τις αρνητικές επιπτώσεις της αύξησης του πληθυσμού της Γης οι ....Καππαδόκες του κλαμπ της Ρώμης προδιαγράφουν την μείωση (και την εξαφάνιση;) της Ελληνικής Φυλής. Παρά ταύτα, όμως ο Γέροντας Παΐσιος που είχε διαβλέψει τα πάντα είχε δώσει, όταν ρωτήθηκε σχετικά την ελπίδα. Είχε πει συγκεκριμένα:κι ας μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας εγώ δεν ανησυχώ. Φτάνει ακόμη κι ένας!... ".

Η ΕΠΟΧΗ: "Χρεοκόπησε το Μνημόνιο".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ο δήθεν σωτήριος "μονόδρομος" του Μνημονίου οδήγησε σε αδιέξοδο. Οσοι το είπαν έγκαιρα, κατηγορήθηκαν ως αρνητές χωρίς προτάσεις. Τώρα ανησυχούν και οι άλλοτε ένθερμοι υποστηρικτές του ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μάρτιος κρίσιμων αποφάσεων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κρίσιμος για την οικονομική πορεία της χώρας, αλλά και για τις περαιτέρω εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, θα είναι ο Μάρτιος, με επίκεντρο την καθοριστική σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Μαρτίου".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Άναψαν το φυτίλι έρχεται η εξέγερση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόσθετα μέτρα ακόμα και για το 2011, προκειμένου να κλειδώσει ο στόχος του ελλείμματος, ζητά από την Κυβέρνηση η Κομισιόν, αφήνοντας, μάλιστα ορθάνοικτο το παράθυρο για αλλαγές στα στοιχεία του 2010, καθώς είναι υπό εξέταση τα δεδομένα από ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Η κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία της και επιχειρεί.... Αλμα στο κενό".
Κατά την εφημερίδα "η παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου, για το οποίο τώρα η κυβέρνηση, δια του κ.Πεταλωτή, ομολογεί πως δεν έχει εγγυηθεί τίποτα (!) έχει θορυβήσει την πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνουν έντρομοι μπροστά σε αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας πάνε φουλ για πτώχευση αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνταγή "fast κραχ" αναγκαστική πτώχευση και τέλος - προωθείται απροκάλυπτα από το ελεγχόμενο από το Βερολίνο διευθυντήριο των Βρυξελλών για την υπό μνημονιακή κατοχή Ελλάδα, σχέδιο με τη βούλα και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οδός Μνημονίου αριθμός μηδέν".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαρκές μαρτύριο αποδεικνύεται το μνημόνιο, αφού για όλα τα μεγάλα θέματα η τρόικα ζητεί νέα, πρόσθετα μέτρα. Επικριτική είναι η Κομισιόν σε έκθεσή της για την Ελλάδα. Ολα τα σενάρια εξετάζει ο Γ.Παπανδρέου ".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ωριμη ανάγκη η λαϊκή εξουσία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η μόνη απάντηση είναι η ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική, που πρέπει να αποκτά μαζικό, οργανωμένο και μόνιμο χαρακτήρα. Στο κέντρο της πάλης να μπαίνει η ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης, άλλης πολιτικής, αλλαγής τάξης στην εξουσία".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Οχι άλλο... μνημόνιο λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "οι μέρες περνούν χωρίς να φαίνεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναμένει θεαματικά θετικές εξελίξεις από το Συμβούλιο Κορυφής της 25ης Μαρτίου που με τόση αγωνία αναμένεται εδώ και καιρό. Ο Γ.Παπανδρέου μειώνει συνεχώς τις προσδοκίες για τη δημιουργία όρων εξόδου της χώρας από την κρίση της ή έστω, της ανακοπής περαιτέρω εισόδου της στην παρακμή που βιώνει!".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:"Μονόδρομος για την κυβέρνηση η αλήθεια".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο Μέγαρο Μαξίμου ήχησε κόκκινος συναγερμός από την ογκωδέστατη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης, αφού και ο κόσμος ήταν πολύς, αλλά και για πρώτη φορά σημειώθηκαν γεγονότα που δείχνουν ότι η κοινωνία "βράζει" και καλλιεργείται ένα κύμα τυφλής και επικίνδυνης βίας".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:"Μερικές Κονομάνε Χοντρά!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έρευνα σε βάθος και... πλάτος διέταξε ο εισαγγελέας για το μεγάλο σκάνδαλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Και άνοιξε σχεδόν αμέσως ο ασκός του Αιόλου, αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν πως και αυτή η δραστηριότητα που θεωρητικά είναι σωστή, στην πατρίδα μας είχε αλωθεί από συμφέροντα πίσω από τα οποία κρύβονται πολιτικοί"

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Μας σπρώχνουν σε εξέγερση! ".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "όλα δείχνουν πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο. Με ορατά όλα τα ενδεχόμενα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης στην οποία έχουμε περιέλθει σε συνδυασμό με την ανικανότητα της ΕΕ να διαχειριστεί την κρίση στους κόλπους της,καθώς και τη βουλιμία των ισχυρών, οι οποίοι κερδοσκοπούν εις βάρος των αδύναμων. Την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αξιοπρεπώς κάτι που οδηγεί, έχει οδηγήσει αναπόφευκτα σε απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για το λαό μας".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Προκλητικά ωμή η Μέρκελ προς τον Γιώργο: Νέα μέτρα μια ζωή, αλλιώς ξανά δραχμή".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πολιτικό θάρρος που επέδειξε ο πρωθυπουργός κέρδισε τη συμπάθεια και την εκτίμηση των εταίρων του, πλην όμως δεν έφτασε για να βγει η χώρα από το παραλυτικό αδιέξοδο όπου μπήκε- με ευθύνη κυρίως του πολιτικού κοσμού ".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Στα χέρια της Μέρκελ οικονομία και εκλογές".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Παπανδρέου περιμένει τι θα κληρώσει στη Σύνοδο Κορυφής. Ο θρίαμβος είναι ανέφικτος μετά την πεισματική άρνηση τη Γερμανίας. Ποια είναι τα τρια σενάρια αποφάσεων της 25ης Μαρτίου. Η καταστροφή κάνει αναπόφευκτη την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Η μέση λύση αφήνει ανοιχτή την πόρτα και στον ανασχηματισμό με σίγουρη την αποπομπή Παπακωνσταντίνου.

Real news:" Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της MRB για την "R" : Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ.... 1,9% η διαφορά με τη ΝΔ".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι ραγδαία η φθορά της κυβέρνηση, αλλά δεν την καρπώνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εμφανίζει πτώση από τη μέτρηση του Δεκεμβρίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αντίο επιδόματα. Αντίο φοροαπαλλαγές. Η μεσαία τάξη θα βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη".
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "την κατάργηση κοινωνικών βοηθημάτων θέλει το ΔΝΤ για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.500 ευρώ, ακόμα και των τριτέκνων- πολυτέκνων που ενισχύουν την υπογεννητικότητα. Περισσότερα από 3,4 δισ.ευρώ θα κερδίσει το κράτος από 248 απαλλαγές που ισχύουν σήμερα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Θησαυρός για ΑΠΘ και Εκκλησία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:"Οι 30 ημέρες που θα συγκλονίσουν τη χώρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο για τακτοποίηση καταπατημένων εκτάσεων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προϋποθέτει το ξεκαθάρισμα για το τι ανήκει ή όχι στο Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει την ευκαιρία σε κατόχους ακινήτων να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που καταπάτησαν έναντι ελκυστικού τμήματος".

ΚΕΡΔΟΣ: "Παζάρι έως τις 25 Μαρτίου".
Κατά την εφημερίδα "Όσο σίγουρη δείχνει η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου στήριξης των 110 δισ.ευρώ, άλλο τόσο σίγουρο εμφανίζεται πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ότι αυτό δεν αρκεί προκειμένου να δοθεί μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης του συνολικού ελληνικού χρέους".