MEDIA

Η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ στις εφημερίδες

Η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ στις εφημερίδες
Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι ο πόνος για τους....

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι ο πόνος για τους δύο αστυνομικούς στου Ρέντη και η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ, η μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οι αλλαγές μισθού σε 15 επαγγέλματα του δημόσιου και ευρύτερη δημόσιου τομέα και η καταστροφή των επιχειρήσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταστρέφουν το Εμπορικό Κέντρο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κοινωνικό και οικονομικό τέλμα με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούνται αντίστοιχα κάτοικοι και επιχειρηματίες του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, εξαιτίας της εκτεταμένης γκετοποίησης και υποβάθμισης της περιοχής".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταιγίδα υποβαθμίσεων πριν την χρεωκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα «εντολή» για αναγκαστική χρεωκοπία της Ελλάδας έδωσε χθες ο οίκος πιστοληπτικών αξιολογήσεων Standard & Poors με την έκθεσή του περί «πιθανής νέας υποβάθμισης» της Οικονομίας μας, θέτοντας σε «κενό αβεβαιότητας» κάθε απόπειρα στήριξης των ελληνικών ομολόγων πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου και την οριστικοποίηση των δεδομένων που θα αφορούν τον Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι τρέχει με τον Γιώργο!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κλινήρης παρέμεινε και χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου λόγω της σοβαρής ίωσης που αντιμετωπίζει από τη Δευτέρα, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει επισήμως η κυβέρνηση. Τις πρώτες ημέρες η είδηση δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Τώρα όμως η παράταση της ασθένειας του κ. Πρωθυπουργού έχει αρχίσει να τροφοδοτεί διάφορα σχόλια στο εσωτερικό της κυβέρνησης, στελέχη της οποίας αναρωτιούνται στις μεταξύ τους συζητήσεις «τι μπορεί να τρέχει...»".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο σύστημα επιλογής διευθυντών στα σχολεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα κριτήρια για την επιλογή των διευθυντών και των άλλων στελεχών στα σχολεία θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας. Με το καινούργιο σύστημα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση των εκπαιδευτικών. Μειώνεται το ειδικό βάρος της συνέντευξης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σεραφείμ: Ντρέπομαι που πατώ στα ίδια χώματα με τον Χάρη Καστανίδη...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρά το γεγονός ότι, στο παρελθόν, ο Χάρης Καστανίδης είχε δείξει ότι διαθέτει λογική, τώρα μάλλον την έχασε!.. Ανάρτησε στο Διαδίκτυο στο Σχέδιο Νόμου περί «ρατσισμού και ξενοφοβίας» άρθρο δια του οποίου μας θέτει θέμα για τον «γενετήσιο σεξουαλικό μας προσανατολσμό»!.. Μιλάμε για τρέλα, κυριολεκτικώς. Τι κάνει ο άνθρωπος; Απάντηση: Επαγάγει την κάθε σεξουαλική διαστροφή σε επίπεδο φυσικής και νομικής νομιμότητας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Λεφτά με τη σέσουλα στα κόμματα την ώρα που καταρρέει η Αστυνομία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συγκλονιστικά στοιχεία για τη διάλυση-παράλυση της Αστυνομίας στο όνομα δήθεν της οικονομικής κρίσης. Πετσόκοψαν και αυτά τα «έξοδα κίνησης» με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό των αστυνομικών και την κατάρρευση της Αστυνομίας από την κυβέρνηση της συμφοράς. Πληρώνουν από την τσέπη τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα οι αστυνομικοί γιατί αυτά που τους δίνουν ζυγίζουν πέντε κιλά το καθένα. Κάθε γιλέκο στοιχίζει 1.100 ευρώ. Το 80% των οχημάτων της Αστυνομίας είναι ακινητοποιημένα ή σαράβαλα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αλλάζουν μισθό 15 επαγγέλματα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τέλος τα 15 ειδικά μισθολόγια για περίπου 300.000 εργαζομένους στο Δημόσιο (γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, διπλωματικούς υπαλλήλους κ.α.). Μαζί θα καταργηθούν και τα 17 επιδόματα που προβλέπονται στα ειδικά μισθολόγια και θα αντικατασταθούν από τα επιδόματα αντικειμένου εργασίας και θέσης ευθύνης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκρηξη στην ΕΛ.ΑΣ. οργή στην κοινωνία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τραγωδία που έπληξε το αστυνομικό σώμα, το μακελειό στου Ρέντη με την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο αστυνομικών από αδίστακτους κακοποιούς, έφερε στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο τις τεράστιες αδυναμίες και ελλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. και για πολλούς την εικόνα διάλυσής της, αποτέλεσμα των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης που υπαγορεύτηκαν από το Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: "Σκανδαλώδη δάνεια προς τα κόμματα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ύψος του τραπεζικού δανεισμού τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τα δύο αυτά κόμματα χρωστούν σε τράπεζες ποσά υπερπενταπλάσια της ετησίας επιχορηγήσεως που λαμβάνουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό".

Η ΑΥΓΗ: "Υστατη έκκληση για τους μετανάστες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "95 από τους 300 απεργούς πείνας έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, στο παρά πέντε ανθρωπιστικής κρίσης. Εκκληση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για απευθείας επικοινωνία με τους απεργούς πείνας και αξιοποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για λύση προτού να είναι αργά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δεν φταίνε οι μισθοί αλλά τα μεγάλα κέρδη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το υψηλό περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων και η ανυπαρξία πολιτικής για βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της χώρας μας πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και όχι το υψηλό κόστος εργασίας, σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Ουσιαστικά, η μελέτη διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας οφείλεται στο κόστος εργασίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μεγάλη αύξηση αντικειμενικών αξιών ενόψει".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης της τάξης του 60% αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας μια πρόγευση των αναπροσαρμογών που θα γίνουν σε ολόκληρη την επικράτεια στο δεύτερο τρίμηνο του έτους".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς 200 εκατ. δολ. άλλαξαν χέρια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα πρωτοφανές χρηματιστηριακό παιχνίδι... διηπειρωτικής εμβέλειας στήθηκε στη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε η πρόταση της Εθνικής για συγχώνευση με την Apha".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μείωση 1 στις 3 στο προσωπικό, 1 στις 6 στους μισθούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα προβεί καθόλου σε αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες και μία στις έξι εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η κυβέρνηση καταστρέφει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παράγει τα περισσότερα φυτικά και ζωοκομικά προϊόντα, υψηλής ποιότητας, για τις διατροφικές και άλλες ανάγκες του λαού μας, ωστόσο ξοδεύονται περίπου 5 - 6 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για εισαγωγές σε όφελος των ευρωμονοπωλίων και ντόπιων εμποροβιομηχανικών ομίλων, που στηρίζονται στην πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στην ΕΕ, ενώ η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει την καταστροφή της".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αντικειμενικές αξίες. Αυξήσεις-φωτιά μέσω... Ψυχικού".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "προάγγελο για τις αυξήσεις - φωτιά που έρχονται στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από το καλοκαίρι αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αναπροσαρμόσει έως και κατά 60% τις τιμές ζώνης στο Ψυχικό, οι οποίες προσεγγίζουν πλέον τα επίπεδα των αγοραίων".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Στο «ψυγείο» της ευρωζώνης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντός του ευρώ, αλλά χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα. Απειλούν να αφαιρέσουν από την κυβέρνηση την αρμοδιότητα άσκησης οικονομικής πολιτικής".

City Press: "Η Αθήνα σε κρίση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έναν στους τέσσερις πελάτες τους έχασαν τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια, τα οποία είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται κατά 31%, τη στιγμή που την ίδια περίοδο σημαντικός αριθμός μόνιμων κατοίκων αναγκάστηκε να φύγει από το κέντρο, επιλέγοντας άλλες, ασφαλέστερες περιοχές για να ζήσει".

METRO: "Ο αργός θάνατος του εμποράκου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θύμα της «γκετοποίησης» το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Τα καταστήματα έχασαν το 25% της πελατείας τους μέσα σε δύο χρόνια. Βουτιά 31% και στον τζίρο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μπλακ άουτ στο νέο Taxisnet".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αναταράξεις... στις αγορές με πετρέλαιο στα 117 δολ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πηγή αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί η κρίση στη Λιβύη, με «πολιορκητικό κριό» το πετρέλαιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε αγώνα επιβίωσης όλες οι επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση προσωπικού, επιχειρησιακές συμβάσεις, περικοπές μισθών, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων αλλά και αναδιάρθρωση δανείων είναι ορισμένα από τα «όπλα» που επιστρατεύουν οι εταιρείες στη μάχη για την εξυγίανση των οικονομικών και την τόνωση της ρευστότητάς τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία και τη μείωση της κατανάλωσης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μήνυμα των αγορών μέσω S&P".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ένα ακόμη «τελεσίγραφο» από τη Standard & Poor's και με νέα εκτόξευση των spreads ξεκίνησε ο κρίσιμος μήνας Μάρτιος για την Ελλάδα και την Πορτογαλία - τις δύο χώρες που, μαζί με την Ιρλανδία, έχουν γίνει όμηροι του σκληρού ενδοευρωπαϊκού μπρα ντε φερ για τη διαχείριση της κρίσης χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι αγορές παρεμβαίνουν στον ευρωπαϊκό διάλογο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην αντεπίθεση πέρασαν χθες οι αγορές, παρουσιάζοντας τις δικές τους θέσεις στο θέμα της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η δομή του οποίου θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του μήνα".