MEDIA

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πονηρή «λύση» για την πρώτη κατοικία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υποκύπτει στις αφόρητες πιέσεις της τρόικας η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις. Έντονη ανησυχία στους δανειολήπτες που βρίσκονται στο κόκκινο".

ΕΘΝΟΣ: "Μετατάξεις στο Δημόσιο με ειδικά κριτήρια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σύστημα μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα μεταταγούν προσδιορίζεται με υπουργική απόφαση. Προτεραιότητα σε όσους διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα και προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ. Αρνητικά αξιολογούνται όσοι ενέχονται σε πειθαρχικά παραπτώματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι «προφητείες Νοστράδαμου για την Ελλάδα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προβληματίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχα του για την Ελλάδα, που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φως και εντύπωση μας κάνει πως οι προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ, Βατοπεδινού, κ.α.) αναφέρουν τα ίδια γεγονότα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι δήμοι θα προσλάβουν 40.000 εποχικούς υπαλλήλους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ολοκληρώθηκε η κατανομή των θέσεων για 40.000 προσλήψεις εποχικών μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, προβλέπει την απασχόληση ανέργων σε δήμους για διάστημα πέντε μηνών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αύξηση στις συντάξεις βουλευτών, δημάρχων!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σκανδαλώδες ρουσφετολογικό παράθυρο, για την αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας και για συνταξιούχους βουλευτές, υπουργούς, αιρετούς προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες, ανοίγει εγκύκλιος του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, του ΕΤΑΜ, προκειμένου οι αιρετοί άρχοντες να μπορούν να... «αυξήσουν τη σύνταξή τους»".

ΕΣΤΙΑ: "Φαινόμενα ακραίου σοσιαλισμού. Ο φορολογικός διωγμός των ακινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "γράψαμε χθες ότι ο φορολογικός διωγμός που συντελείται κατά των ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχει προηγούμενο. Τέτοιες διαστάσεις δεν είχε λάβει ούτε επί των χειροτέρων ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν επεδιώκετο ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός και η αναδιανομή του πλούτου δια της φορολογικής απαξιώσεώς του".

Η ΑΥΓΗ: "Επιδρομή για τα σπίτια ετοιμάζει η κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα χέρια κερδοσκοπικών funds περνούν οι περιουσίες χιλιάδων δανειοληπτών, καθώς οι τράπεζες πουλάνε τα στεγαστικά δάνεια. Η κυβέρνηση ικανοποιεί την αξίωση της τρόικας και προωθεί ρύθμιση με την οποία καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας που λήγει τον Δεκέμβριο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μαγικά κόλπα. Μετέτρεψαν σε πλεόνασμα το έλλειμμα του προϋπολογισμού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θαύμα θαύμα πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης στην οικονομία, η κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο επτάμηνο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ.".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πιο κοντά στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος βρίσκεται η οικονομία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τα θετικά στοιχεία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και την επιβράδυνση της ύφεσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε χθες ότι στο επτάμηνο επετεύχθη σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στο σφυρί η 1η κατοικία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ1) διευκρίνισε, πάντως, ότι θα μπουν κριτήρια που θα καθορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο της αμορφωσιάς και της εκμετάλλευσης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Λύκεια με υποβαθμισμένο τον αυτοτελή μορφωτικό τους ρόλο και με εντονότερο το χαρακτήρα τους ως προθάλαμου είτε της Ανώτατης Εκπαίδευση είτε της πρώιμης εκμετάλλευσης των παιδιών, είναι αυτά που φέρνει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που έδωσε το περασμένο Σάββατο στη δημοσιότητα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα μόρια για παραμονή στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα κριτήρια και οι διαδικασίες της μοριοδότησης για τη μετακίνηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα περιγράφονται σε χθεσινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καλά «χαρτιά» για παραμονή στη Δημόσιο αποτελούν -μεταξύ άλλων- η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, η εισαγωγή από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και οι τίτλοι σπουδών. Για τις κενές θέσεις στις οποίες μπορούν να μετακινηθούν θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Καταστήματα και ΟΑΣΘ χτυπούν οι κλέφτες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δύο θετικά μηνύματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτογενές πλεόνασμα 2,56 δισ. παρουσίασε ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως των 3,14 δισ. ευρώ. Στο 4,6% υποχώρησε η ύφεση το β' τρίμηνο του έτους έναντι 5,6% που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία αυτά που ανακοίνωσε η Στατιστική Αρχή δημιουργούν προσδοκίες ότι ο στόχος για μείωση του ΑΕΠ 4,2% το 2013 είναι εφικτός".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πλεόνασμα από έκτακτους φόρους και Κοινοτικά κονδύλια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα 2,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου το πρωτογενές πλεόνασμα της κεντρικής κυβέρνησης, ποσό που ισοδυναμεί με το 1,4% του ΑΕΠ και είναι αισθητά καλύτερο τόσο από τον μνημονιακό στόχο όσο βεβαίως και από το αντίστοιχο πρωτογενές έλλειμμα 3,1 δισ. ή 1,5% του ΑΕΠ, που είχε παρουσιαστεί το ίδιο επτάμηνο του 2012".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επανεξέταση των ρυθμίσεων για τα χρέη και τις εισφορές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«παράθυρο» ανοιχτό για επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων ένταξης στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς όμως βασικές αλλαγές του πλαισίου εφαρμογής τους, αφήνουν κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα, το Σεπτέμβριο".