MEDIA

Alter: πινγκ πονγκ στα κεφάλια των εργαζομένων!

Alter: πινγκ πονγκ στα κεφάλια των εργαζομένων!
Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους με βασικό αίτημα την...

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους με βασικό αίτημα την καταβολή των μισθών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο Alter πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου νέα 24ωρη απεργία.

Στο μεταξύ, οι τεχνικοί του σταθμού προχωρούν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων - την Τετάρτη 17 Μαρτίου θα συζητηθούν τα προσωρινά- ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δημοσιογράφοι του σταθμού που συγκεντρώνουν υπογραφές για το θέμα αυτό.

Ο Γιαννίκος επιμένει- ο Κουρής δηλώνει άγνοια!

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού κ. Κώστας Γιαννίκος επανεμφανίστηκε στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, επέμεινε ότι η καταβολή των μισθών θα γίνει στο χρονικό διάστημα μεταξύ 22 και 25 Μαρτίου, ενώ προσδιόρισε την τοποθέτηση του νέου διοικητικού σχήματος για την εβδομάδα που έρχεται και κατονόμασε το βρεττανοκυπριακό Argo Capital Management ως τον μελλοντικό επενδυτή του σταθμού!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις του κ. Κώστα Γιαννίκου τις οποίες δεν συμμερίζεται η πλευρά του μεγαλομετόχου του σταθμού κ. Γιώργου Κουρή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόμαστε ήδη στην 10η Μαρτίου, η πλευρά Κουρή δεν έχει ποτέ δεσμευτεί για καταβολή μισθών στις 25 Μαρτίου ενώ επαναλαμβάνει διαρκώς ότι "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται". Είναι θέμα χρόνου να φανεί ποιός από τους δύο θα δικαιωθεί, αφού ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις 25 Μαρτίου.

Το "μυστήριο" με τον προπληρωμένο διαφημιστικό χρόνο!

Στα πλαίσια της πλήρους απόκλισης μεταξύ των δύο πλευρών Κουρή- Γιαννίκου, εντάσσεται και η ενέργεια του πρώτου να αποστείλει επιστολές στις μητρικές εταιρείες των διαφημιστικών που έχουν προαγοράσει χρόνο στο σταθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι -σύμφωνα με στοιχεία που έφτασαν στο newsbomb.gr- ακόμη και εντός του 2011 μεγάλη διαφημιστική εταιρεία με δραστηριότητα στα Βαλκάνια, προπλήρωσε στο Alter που ήδη είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, διαφημιστικό πακέτο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, αλλά το πρόγραμμα πουλήθηκε και σε κυπριακό κανάλι!

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα νέο στοιχείο που χρήζει διερεύνησης, αφού για το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Alter παραμένουν απλήρωτοι και το δημόσιο και οι τράπεζες ψάχνουν τρόπο να μην χάσουν τα δικά τους χρήματά, το πρόγραμμα του σταθμού μεταδίδεται σε 24ωρη βάση από κυπριακό σταθμό.

Όπως μας ενημέρωσαν φίλοι του newsbomb.gr από την Κύπρο, δεν πρόκειται για αναμετάδοση κάποιων εκπομπών, αλλά για προβολή ολόκληρου του προγράμματος του Alter- "ένα δεύτερο Alter εκπέμπει στην Κύπρο" μας είπαν χαρακτηριστικά, την στιγμή που το πρώτο βυθίζεται στα χρέη! Είναι άραγε και αυτό μία κίνηση που εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για το σταθμό;

Το newsbomb.gr, πραγματοποιεί ήδη έρευνα για το θέμα στα αρμόδια όργανα Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να διαπιστώσει το οικονομικό καθεστώς κάτω από το οποίο γίνεται η συγκεκριμένη συνεργασία που είναι σαφές ότι αποφέρει στο σταθμό οικονομικά οφέλη- τα οποία σίγουρα δεν καρπώνονται οι επί 3 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε αυτόν. Με την ελπίδα ότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, θα επανέλθουμε με στοιχεία...