MEDIA

Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους στις εφημερίδες

Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους στις εφημερίδες
Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η Ατυπη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες των 17 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και οι απαιτήσεις της Μέρκελ, το κλείσιμο των καταστημάτων στους πλέον κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η νέα ρύθμιση για όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και η ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λουκέτο πάνω από 20% στα μαγαζιά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξάνονται με δραματικό ρυθμό τα «λουκέτα» σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αττικής, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα τρία καταστήματα στην οδό Σταδίου έχει κλείσει το τελευταίο διάστημα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας πάει για το Αουσβιτς η Μέρκελ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ελληνικό δράμα που αναμένεται να παιχτεί στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μηχανισμό στήριξης, υπέγραψε χθες, με τον πλέον θρασύ και προκλητικό τρόπο, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας μας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκοτεινά παζάρια του Γιώργου με τον Καντάφι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παζάρια του Καντάφι σε δύο μέτωπα σημειώθηκαν χθες με τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του και μέσω αυτών με τους Ευρωπαίους εταίρους, με στόχο την πολιτική και βιολογική του επιβίωση, αλλά και εξεύρεση λύσης που θα σταματήσει τον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και έναν περίπου μήνα στη Λιβύη".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα ρύθμιση για 300.000 οφειλέτες Ταμείων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην αναστολή των πλειστηριασμών για μια διετία προχωρεί το υπουργείο Εργασίας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Η νέα ρύθμιση αποτελεί ανάσα για τουλάχιστον 300.000 επαγγελματίες που χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εστειλαν νοσοκόμα στο... Αγιο Ορος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αλλοπρόσαλλοι και άσχετοι επί παντός του επιστητού. Οι ανόητοι χαρτογιακάδες του Υπουργείου Υγείας διόρισαν - αν είναι δυνατόν - γυναίκα νοσοκόμα στο... Αγιο Ορος. Η οποία νοσοκόμα, εάν δεν επενέβαινε ο διοικητής της συγκεκριμένης Μοναστικής Κοινότητος να προλάβει την ανοησία, θα εξέταζε τους Μοναχούς σε πάσα περίπτωση και σε πάσα νόσο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η πιο μεγάλη φαγωμάρα στην κυβέρνηση τις πιο κρίσιμες ώρες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«αντάρτικο» από τη Βάσω Παπανδρέου, βολές από Λουκα κατά Παπακωνσταντίνου και τρόικας και ξέσπασμα εναντίον του υπουργού Οικονομικών από τον Μίμη Ανδρουλάκη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μέρκελ: βοηθάμε αν πουλήσετε".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασε η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, αλλά το μήνυμα της καγκελαρίου βρήκε τη χαραμάδα και βγήκε για να το πληροφορηθούμε όλοι: Δώστε εγγυήσεις για «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας σας για να σας δώσω στήριξη στην επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και κάποια μείωση επιτοκίων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ντόμινο παραιτήσεων στο επιτελείο Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κύμα παραιτήσεων στενών συνεργατών του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναδεικνύεται λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή αποπομπή του Δημ. Γεωργακόπουλου από τη θέση του γενικού γραμματέα φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων".

ΕΣΤΙΑ: "Αποκρύπτεται η αλήθεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην χώρα μας κυριαρχεί λαϊκισμός και οι πολιτικοί αποκρύπτουν από τους πολίτες την αλήθεια".

Η ΑΥΓΗ: "Αριστερή πρόταση για το χρέος και την κρίση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πέντε σημεία από τον Γ. Δραγασάκη για προοδευτική διέξοδο και ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού. Κοινά προβλήματα, κοινές οι λύσεις, επισημαίνουν εκπρόσωποι των κομμάτων της γερμανικής, της γαλλικής και της ισπανικής αριστεράς".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πάγωμα των πλειστηριασμών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παγώνουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 31.12.2012, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η παραπάνω ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεών τους αλλά και παλαιότερων οφειλών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εξασφαλίσεις ζητεί και η Μέρκελ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την υλοποίηση, από την Ελλάδα, ενός «γενναίου» προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με πώληση δημόσιας περιουσίας είτε χρησιμοποίησής της ως εξασφάλιση για δανεισμό, θέτει ως προϋπόθεση η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναινέσει στην επιμήκυνση του δανείου προς την Ελλάδα και ενδεχομένως στη μείωση του επιτοκίου του".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "«Κλείδωσε» η συμφωνία, λύση και με ελληνικό χρώμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιές υποχωρήσεις θα κάνει σήμερα η Αγνκελα Μέρκελ στη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης στις Βρυξέλλες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκλεισαν 1 στα 3 καταστήματα στη Σταδίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα στα τρία καταστήματα στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της πρωτεύουσας, έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα, ενώ στους επίσης κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας στην οδό Ακαδημίας και στην οδό Σταδίου έχουν βάλει λουκέτο ένα στα τέσσερα καταστήματα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Τα δώσαμε όλα και μείναμε στον άσο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Μέρκελ είναι αδιαπραγμάτευτη, ο φίλος σοσιαλιστής Στρος Καν βρίζει συνολικά τους Ελληνες, οι άλλες υπερχρεωμένες χώρες δηλώνουν «εμείς δεν είμαστε Ελλάδα», ο ευρωπαϊκός Τύπος γράφει ότι «η Ελλάδα υφίσταται το χειρότερο οικονομικό ξεζούμισμα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καταργούν το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση καταργεί το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει παιδιά με σοβαρές καρδιοπάθειες από όλη τη χώρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ρύθμιση-ανάσα για ασφαλιστικές οφειλές".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρύθμιση-ανάσα για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των χρεών τους έως και 31 Δεκεμβρίου του 2012 εφόσον πληρούν τους όρους της ρύθμισης".

DEALnews: "Λύση-«πακέτο» φέρνει η πίεση των αγορών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οδυνηρή προσγείωση στην πραγματικότητα του ελληνικού και ευρωπαϊκού χρέους, επιφύλαξαν για την γερμανική κυβέρνηση και την κα Μέρκελ οι αγορές με κλιμάκωση των πιέσεων, ενόψει της σημερινής πρώτης κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης".

City Press: "Ερημώνει η εμπορική Αθήνα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημάδια εμπορικής ερημοποίησης καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τα «λουκέτα» να πολλαπλασιάζονται με άκρως ανησυχητικούς ρυθμούς ακόμα κα ι τους πλέον δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους".

Metro: "Μικρό καλάθι για τη Σύνοδο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μάχη σε θολό τοπίο δίνει σήμερα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Μείωση επιτοκίων με αντάλλαγμα πώληση δημόσιας περιουσίας ζητά η Μέρκελ. «Ναι» από Βερολίνο σε επιμήκυνση, «όχι» σε επαναγορά χρέους. «Ευρωπαϊκή λύση ή χαθήκαμε» το μήνυμα Παπούλια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Το εξάωρη του Αχμέντ Νταβούτογλου στη Θεσσαλονίκη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πληθαίνουν τα κλειστά εμπορικά καταστήματα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δραματική αύξηση του αριθμού των εμπορικών καταστημάτων που οδηγούνται σε κλείσιμο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διαπιστώνει επιτόπια έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας αλλά και διαφόρων περιοχών της Αττικής, η οποία έγινε για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο και επαναλήφθηκε πρόσφατα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δύο ναι, ένα όχι από Μέρκελ. Εντονο παρασκήνιο στο παρά 5' της Συνόδου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες ώρες πριν από την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες, η Γερμανία δείχνει να χαλαρώνει τη μέχρι σήμερα εξαιρετικά σκληρή στάση της και να ανοίγει τα χαρτιά της".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρώτες ελπίδες για τη λύση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«ναι» στην επιμήκυνση του ελληνικού δανείου προς την τρόικα, αλλά και στη μείωση των επιτοκίων με αντάλλαγμα εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, λέει η Γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ στο «παρά πέντε» της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Μέρκελ ανοίγει πόρτα για το ελληνικό «πακέτο»".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων των 110 δισ. ευρώ, καθώς και η μείωση των επιτοκίων αποτελούν μέρος του συνολικού «πακέτου» που θα βρεθεί απόψε στο «τραπέζι» της συνεδρίασης των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, με το Βερολίνο λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση να χαλαρώνει από τη μέχρι τώρα άκαμπτη στάση του".