MEDIA

Alter: ο κύκλος των χαμένων εκατομμυρίων!

Alter: ο κύκλος των χαμένων εκατομμυρίων!
Οι διαπραγματεύσεις του Γιώργου Κουρή με πιθανούς επενδυτές...

Οι διαπραγματεύσεις του Γιώργου Κουρή με πιθανούς επενδυτές στο Alter, έχουν μπει πλέον στο τελικό στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα θα μπορούσαν να πέσουν οι πολυπόθητες υπογραφές, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και αυτό γιατί την τελευταία λέξη για τη σωτηρία του σταθμού την έχουν οι πιστώτριες τράπεζες.

Το πρόβλημα του Alter δεν είναι μόνο τα χρέη από δάνεια και οι οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο αλλά και ο προπληρωμένος διαφημιστικός χρόνος. Η διοίκηση του σταθμού, έχει προ-πωλήσει την τηλεοπτικό αέρα τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 (!) και έχει ήδη πάρει από μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες επιταγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ- για 170 κάνει λόγο η αγορά.

Οι επιταγές αυτές έχουν ήδη "σπάσει" και ρευστοποιηθεί στις τράπεζες, οι οποίες τις έχουν στα χέρια τους και περιμένουν να τις εισπράξουν από τους εκδότες τους (δηλαδή τους μεγαλοδιαφημιστές), όταν φτάσει η ημερομηνία λήξης τους.

Οι διαφημιστές από την πλευρά τους, περιμένουν να εισπράξουν τα ποσά από τους πελάτες τους. Αλλά οι πελάτες- διαφημιζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να τις πληρώσουν, αν αυτές δεν προβληθούν στο πρόγραμμα του Alter.

Και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο επενδυτής που επιθυμεί να μπει στο μετοχικό σχήμα του σταθμού, ο οποίος ρωτάει: δηλαδή θα αγοράσω ένα κανάλι, θα δώσω τα εκατομμύριά μου και θα παίζω διαφημίσεις τις οποίες έχει ήδη βάλει στην τσέπη του κάποιος άλλος;

Οι πληροφορίες του newsbomb.gr λένε ότι ήδη μία μεγάλη τράπεζα, ετοιμάζεται να στείλει τις "σπασμένες" επιταγές, αρχικά στην θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα και εν συνεχεία στην μητρική, προκείμενου να καταβάλουν το οφειλόμενο ποσό. Και ναι μεν για το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2011, οι διαφημίσεις έχουν προβληθεί - αφού ο σταθμός συνεχίζει να εκπέμπει με τους εργαζόμενους απλήρωτους. Τι θα γίνει όμως από εδώ και πέρα;

Οι νέοι επενδυτές - αλλά και οι τράπεζες- ξεκαθαρίζουν ότι δεν σκοπεύουν να παίξουν τις υπόλοιπες προπληρωμένες διαφημίσεις, χαρίζοντας τον τηλεοπτικό αέρα του Alter. Οι διαφημιστικές διαμηνύουν ότι αν δεν προβληθούν οι διαφημίσεις, δεν έχουν να πληρώσουν τις επιταγές!

Και οι 700 οικογένειες που ζουν δραματικές στιγμές στο σταθμό αναρωτιούνται: αυτοί που έχουν οδηγήσει το κανάλι σε αυτήν την κατάσταση, δεν έχουν όνομα; Δεν έχουν νομικές ευθύνες; Γιατί για "ηθικές" θα ήταν αστείο να μιλάμε! Αυτές προϋποθέτουν "ηθική"!

Διαβάστε επίσης:

Νέες απεργίες στο Alter όλη την εβδομάδα

Alter: οι προπληρωμένες διαφημίσεις καθυστερούν τις εξελίξεις!

To γαϊτανάκι των φημών για το Alter