MEDIA

Τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου

Τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου
Ποια θέματα κυριαρχούν: Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας...

Ποια θέματα κυριαρχούν: Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον εναέριο αποκλεισμό της Λιβύης, ενώ ο Καντάφι ανακοίνωσε χθες κατάπαυση του πυρός. Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε 44 νοσοκομεία και 20 πανεπιστήμια, ΑΕΙ. Η εικόνα των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας μας.Η υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων. Ο δεύτερος κύκλος αλλαγών στη φορολογία. Η συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πως θα φορολογηθούν 700.000 αγρότες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις μέχρι 5% και μειώσεις έως 2% στις τιμές προσδιορισμού του ελάχιστου γεωργικού εισοδήματος με βάση τις οποίες φορολογούνται 700.000 αγρότες, εισηγείται για φέτος η αρμόδια επιτροπή στην πρότασή της προς τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Η υποβολή των δηλώσεων ξεκινά από την 1η Απριλίου και λήγει στις 15 του ίδιου μήνα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόκκινος συναγερμός για τη Λιβύη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" έχουν τεθεί οι αρχές της χώρας μας, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη Λιβύη. Οι βάσεις του Ακτίου και της Σούδας βρίσκονται κατ' ουσίαν σε επιφυλακή, ενώ ως αργά συνεδρίαζε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση".

ΕΘΝΟΣ: "Ωρα μηδέν για βομβαρδισμούς στη Λιβύη- Πράσινο φως από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για επέμβαση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ύστατος ελιγμός του Λίβυου συνταγματάρχη για κατάπαυση πυρός. Όλα είναι έτοιμα, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Αλέν Ζιπέ. Τελεσίγραφο Ομπάμα στον Καντάφι. Αποφασιστική σύνοδος σήμερα στο Παρίσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι Γαλλία- Βρετανία θα επιχειρήσουν τα πρώτα στρατιωτικά πλήγματα το επόμενο 24ωρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μετά βδελυγμίας (και) οι Ρώσοι αρνούνται την "κάρτα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες πέταξαν στα σκουπίδια το όργανο της Παγκόσμιας Ηγεμονίας των Εβραιοσιωνιστών- Όλοι αύριο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την Κάρτα του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σαμαράς: Γιώργο δες το βατερλώ σου στη νέα έκθεση του ΔΝΤ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ζητά διπλά μέτρα για την οικονομία από εκείνα που εξήγγειλε όταν υπέγραφες το μνημόνιο. Γιώργο, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η ύφεση αναχαιτίζει τη μείωση του ελλείμματος. Δηλαδή αντί για μικρότερο έλλειμμα, θα έχουμε περισσότερα λουκέτα"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τέρμα τα λεφτά σε 44 νοσοκομεία και 20 πανεπιστήμια, ΤΕΙ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόπηκε από αυτόν το μήνα η κρατική χρηματοδότηση σε 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την αυστηρότερη ποινή σε 65 φορείς, που δεν γνωστοποιούν τα οικονομικά στοιχεία τους για έσοδα, δαπάνες, ελλείμματα και υποχρεώσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ετοιμασίες πολέμου για την "έξωση" Καντάφι"

Η εφημερίδα γράφει ότι "βόμβες και πύραυλοι βρίσκονται εν αναμονή να πλήξουν τις επόμενες ώρες τη στρατιωτική μηχανή του Μουαμάρ Καντάφι, μετά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και καλεί στη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου για την προστασία των πολιτών".

ΕΣΤΙΑ: "Ανεπίτρεπτη κοκκορομαχία- Απαιτείται στοιχειώδης πολιτική συνεννόησις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "είναι η κατ' εξοχήν στιγμή που απαιτείται πολιτική συνεννόησις. Η κυβέρνησις Παπανδρέου έχει αποσυντονισθή πλήρως και είναι αμφίβολο αν μπορή να ανασυνταχθή με τυχόν ανασχηματισμό. Η κρίσις την οποία καλείται να αντιμετωπίση είναι πρωτοφανής".

Η ΑΥΓΗ: "Παιχνίδια πολέμου στην αυλή μας"

Η εφημερίδα γράφει ότι κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε χτες ο Καντάφι, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ανάβει το πράσινο φως για τον εναέριο αποκλεισμό της Λιβύης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το κράτος υπό διάλυση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ύφεση, λουκέτα και ανεργία σπάζουν συνεχώς κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών οδηγεί στα ύψη την αισχροκέρδεια στα καύσιμα, τα έσοδα υστερούν σημαντικά και εκτροχιάζουν τον Προϋπολογισμό, το taxisnet είναι εκτός λειτουργίας, ενώ οι κυβερνητικές αυθαιρεσίες για τη συνένωση των σχολείων έχουν καταστήσει την Παιδεία καζάνι που βράζει...".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ελιγμοί Καντάφι στη Λιβύη- Τελεσίγραφο από τον Ομπάμα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διεθνή κρίση μετατρέπεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο καθεστώς Μουαμάρ Καντάφι και να λάβει "όλα τα απαραίτητα μέτρα" για την προστασία των αμάχων, εξαιρουμένης, όμως, της εισβολής χερσαίων δυνάμεων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Σοκ και ... δέος για ΙΚΑ και ΟΑΕΕ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αν δεν αλλάξει η κατάσταση, η "μαύρη" τρύπα" στο ΙΚΑ θα αγγίξει τα 2,3 δισ., φόβοι ότι η αύξηση της ανεργίας θα χειροτερέψει τα πράγματα. Στον ΟΑΕΕ τα χρέη των ασφαλισμένων ξεπερνούν τα 3,5 δισ. με τους 4 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να μην πληρώνουν εισφορές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τύμπανα πολέμου στη Μεσόγειο- Επιφυλάξεις διατηρεί η Δύση"

Η εφημερίδα γράφει ότι "άμεση κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, αποδεχόμενος την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. "Η Τρίπολη αναλαμβάνει την υποχρέωση να προστατέψει τους Λιβύους και τους ξένους πολίτες", τόνισε".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φωτιά πολέμου στη Λιβύη- Οχι στην εμπλοκή της Ελλάδας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ΚΚΕ: Οι δολοφόνοι δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Ο στόχος τους είναι τα πετρέλαια της Λιβύης. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Κάτω ο ιμπεριαλισμός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τόσο μακριά, τόσο κοντά... Η τραγωδία στην Ιαπωνία- Η αιματοχυσία στη Λιβύη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τους κινδύνους από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας αναδεικνύει η συνεχιζόμενη μάχη των Ιαπώνων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στη Φουκοσίμα. - Η πιθανότητα αεροπορικών επιθέσεων κατά των δυνάμεων του Καντάφι δεν εξέλιπε παρά την απόφαση για κατάπαυση του πυρός την οποία ανακοίνωσε χθες η Τρίπολη".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Ο Σαμαράς στην παγίδα του "όχι" στο μνημόνιο- Βαβέλ για τα αποτελέσματα της Συνόδου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις τραγικές συνέπειες της αδιέξοδης αντιμνημονιακής πολιτικής του υφίσταται ο αρχηγός της νεοδεξιάς, ο οποίος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των στελεχών και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Το κλίμα στη Συγγρού είναι κάτι περισσότερο από βαρύ".

PRESS TIME: "Αλλαγή της κυβέρνησης για να μη βυθιστεί η χώρα- Συνέντευξη- φωτιά Γιώργος Καρατζαφέρης"

Η εφημερίδα γράφει "ότι η κυβέρνηση "δεν τραβάει" σε όλους τους τομείς και ότι σημειώνει πτώση δημοσκοπικά τονίζει σε μια συνέντευξή -"φωτιά" στην "PRESS Time" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης "κλείνει την πόρτα" της συνεργασίας με τη ΝΔ και ζητά επιτακτικά ανασχηματισμό της κυβέρνησης".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σαφάρι για τα τέλη κυκλοφορίας ώς το 1955"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Περικόπτονται οι φοροαπαλλαγές- Με στόχο να εισπράξει το δημόσιο επιπλέον 9,6 δισ. ευρώ"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συμψηφίζονται οι οφειλές και των ΟΤΑ προς ιδιώτες"

Η εφημερίδα γράφει ότι " "ανάσα" σε χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν απαιτήσεις από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) δίνει προσθήκη, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται και στους ΟΤΑ η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών με ιδιώτες".

Η ΑΞΙΑ: "Τα συμφέροντα, οι διαχειριστές και η μοιρασιά της πίτας των 50 δισ."

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιλέγουν στόχους Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί, Αραβες, Ισραηλινοί, Κινέζοι και μεγάλα ελληνικά επιχειρηματικά τζάκια. Στο επίκεντρο ΔΕΗ, ΟΤΕ, Αεροδρόμια, Ακίνητα της ΚΕΔ, ΟΠΑΠ, Αέριο, Νερά, Λιμάνια, Λαχεία. Το εθνικό στοίχημα του Χρηματιστηρίου για βελτίωση των αποτιμήσεων και αποφυγή κερδοσκοπικών πιέσεων από τους διεθνείς παίκτες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " "Δεν κάνουμε πίσω" για ΔΕΚΟ- ακίνητα"- Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανοίγει τα χαρτιά του στην "Η"

Η εφημερίδα γράφει ότι ""Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο Ακινήτων" ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, όπως αποκαλύπτει ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Μιλά για ένα "γενναίο" πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με συμβάσεις παραχώρησης, δημιουργία εταιρειών χαρτοφυλακίου, τιτλοποιήσεις μελλοντικών εσόδων και πωλήσεις εισηγμένων που θα κριθούν από τις αποτιμήσεις και όχι από τις αντιδράσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με "σενάρια καταστροφής" τα τεστ αντοχής των τραπεζών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "κούρεμα" (haircut) 17,1% για τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα προβλέπουν τα κριτήρια των νέων stress tests για τις ευρωπαϊκές τράπεζες- κριτήρια που αυτή τη φορά θα περιλαμβάνουν και το σενάριο αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους χώρας της ευρωζώνης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αρχίζει ο δεύτερος κύκλος των αλλαγών στη φορολογία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πέντε άξονες θα στηριχθεί η επόμενη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, που ξεκινά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2012 στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου καταπολέμησης της φοροδιαφυγής".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "12 δισ. σε δύο χρόνια από τα κρατικά ακίνητα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το back up ενός πρώτου ταχύτατου σχεδιασμού των βασικών επιλογών και κατευθύνσεων για την υλοποίηση του προγράμματος- μαμούθ αποκρατικοποιήσεων θα προσέλθει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου!".