MEDIA

Οι ρυθμίσεις σχετικά με την εξαγορά πλασματικών ετών στις εφημερίδες

Οι ρυθμίσεις σχετικά με την εξαγορά πλασματικών ετών  στις εφημερίδες
Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με την εξαγορά πλασματικών ετών και οι αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή του ΕΚΑΣ, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η συμφωνία για το μόνιμο μηχανισμό στο Eurogroup και η διαφωνία των κομμάτων για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Λιβύη.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μίνι ασφαλιστικό με 17 ρυθμίσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα και έμμεσα πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους και συνταξιούχους περιλαμβάνει ένα πακέτο από 17 νέες ασφαλιστικές διατάξεις που φέρνει το υπουργείο Εργασίας προς ψήφιση στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την... «επανίδρυση» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εριξαν νεράντζια και στον Παπανδρέου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκηνικό τρόμου για το πολιτικό σύστημα, στήνεται μέρα με τη μέρα σε όλη την επικράτεια με τους πολίτες να είναι πλέον αγανακτισμένοι από την πολιτική αφαίμαξης των εισοδημάτων τους, την στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έγινε αποδέκτης έντονων αντιδράσεων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ληστεύουν τα ταμεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μείωση του αριθμού των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αναγνώριση πλασματικών χρόνων, καταβολή προσωρινής σύναξης, ασφάλιση ανέργων αλλά και αύξηση των... επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων από 2% σε 7% προβλέπει, μεταξύ άλλων, σχέδιο νόμου με την ονομασία «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις. Ετσι, η κυβέρνηση θα αντλήσει από τα διαθέσιμα των Ταμείων, των οποίων ήδη δοκιμάζεται η βιωσιμότητα, 1 δισ. ευρώ!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "«Δεν πάω παρέλαση».

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι σκηνές με τα γιαούρτια, τις αποδοκιμασίες και την «προστατευτική» παρουσία των ΜΑΤ προκαλούν τρόμο στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ηδη ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρης Λύτρας βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», σε απόγνωση, καθώς αντιμετωπίζει τις συνεχείς αρνήσεις των υπουργών να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου".

ΕΘΝΟΣ: "Εξαγορά πλασματικών με 165 ευρώ τον μήνα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με 165 ευρώ τον μήνα θα μπορούν οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων (πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ) να εξαγοράσουν πλασματικό χρόνο για τα παιδιά και να βγουν ταχύτερα στη σύνταξη. Οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης από άντρες και γυναίκες αποσαφηνίζονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιδού το παγκόσμιο νόμισμα που μας ετοιμάζουν οι Εβραιομασόνοι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επί θύραις (και) το νέο παγκόσμιο νόμισμα που μας ετοιμάζουν οι Εβραιομασόνοι, διεθνείς τραπεζίτες!... Για να μας πάρουν, δηλαδή, ακόμη και το λίγο ψωμάκι που απέμεινε για να ζούμε. Επικεφαλής της νομισματικής αυτής... καινοτομίας ο γνωστός και μη εξαιρετέος Εβραιο-Ουγγρο-Αμερικανός Τζώρτζ Σόρος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Πάγκαλος δίνει «όπλα» στους Σκοπιανούς για το όνομα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αντίδραση της Ν.Δ. προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για τα Σκόπια, στα οποία αναγνώρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «MEGA», το «δικαίωμα» να ονομάζονται όπως θέλουν, με αφορμή τις «διαρροές» των «Γουίκιλικς» για τις θέσεις του και το προφίλ που του «σκιαγράφησαν» διπλωμάτες των ΗΠΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πιο γρήγορα στη σύνταξη".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα πλασματικά έτη, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και αναγνώριση ανασφάλιστου χρόνου «προσφέρει» η κυβέρνηση, προκειμένου να εκτονώσει την κοινωνική ένταση -κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας το περασμένο καλοκαίρι και τη συνεχώς ογκούμενη ανεργία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόβουν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τουλάχιστον 15 νέες, σημαντικές ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα αλλαγές επιφέρει το νέο σχέδιο νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις». Ο «Ε.Τ.» αναλύσει και παρουσιάζει τις κυριότερες διατάξεις του, οι οποίες, μεταξύ άλλων αφορούν στην καθιέρωση νέων πιο αυστηρών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ".

ΕΣΤΙΑ: "Επιχειρηματικοί «εφιάλτες». Το Economist στηλιτεύει την ελληνική γραφειοκρατία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα ότι "στο τελευταίο τεύχος του, το περιοδικό Economist αφιερώνει μία ολόκληρη σελίδα στις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα".

Η ΑΥΓΗ: "Τι γυρεύει η Ελλάδα στον πόλεμο;".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετική στάση έναντι της συμμετοχής της Ελλάδας στην επέμβαση στη Λιβύη τηρούν η Ν.Δ. και η ΔΗΣΥ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν, με διαφορετικά, προφανώς, επιχειρήματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "«Αντάρτικο» από υπουργούς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«αντιστάσεις» εκ των έσω εκδηλώνονται στην κυβέρνηση, στην προσπάθεια άντλησης 50 δισ. ευρώ μέσω αποκρατικοποιήσεων, αλλά και έναντι του στόχου της περιστολής των δαπανών των υπουργείων κατά 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2015".

Η ΝΙΚΗ: "Ο πόλεμος των «τσάρων». Κόκκινες γραμμές στις ΔΕΚΟ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες αιχμές για την κυβερνητική πολιτική αφήνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη. Συγκεκριμένα, μιλώντας με δημοσιογράφους η κα Κατσέλη υπουστήριξε πως για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» που δεν πρέπει να ξεπεραστούν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Διχασμένο το ΝΑΤΟ. Νέες κυρώσεις κατά της Λιβύης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν χθες στις Βρυξέλλες νέες κυρώσεις σε βάρος λιβυκών χρηματοπιστωτικών «οντοτήτων» και μελών της κυβέρνησης της χώρας, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιιμπεριαλιστική λαϊκή δράση ενάντια στον πόλεμο στη Λιβύη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μετά από πρωτοβουλία και άμεση έκκληση του ΚΚΕ, 43 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, καταδικάζουν με κοινή δήλωσή τους την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νομοσχέδιο-σκούπα. Πιο εύκολα η σύνταξη πιο δύσκολα το ΕΚΑΣ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "η δυνατότητα εξαγοράς έως και πέντε πλασματικών ετών για τη γέννηση παιδιών και στον ιδιωτικό τομέα και η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την καταβολή του ΕΚΑΣ είναι ορισμένες από τις ρυθμίσεις που εισάγει το πολυνομοσχέδιο των 150 σελίδων το οποίο έδωσε χτες σε δημόσια διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης".

City Press: "Το μνημόνιο χαλάει το πολιτικό κλίμα".

Η εφημερίδα επισημαίνει "ανταλλαγή σκληρών καταγγελιών μεταξύ Πάγκαλου και Τσίπρα. Λαϊκή διαμαρτυρία στη Σύρο κατά τη διάρκεια επίσκεψης Παπανδρέου. Προς δημιουργία νέου μετώπου στην Παιδεία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ομηροι των σκουπιδιών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανατροπές στο λιανικό και το χονδρικό εμπόριο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε δραστική απελευθέρωση του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου προχωρεί ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναθεωρώντας εκ βάθρων τον Αγορανομικό Κώδικά και αλλάζοντας το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των κεντρικών αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κλειδώνει» το ευρω-ταμείο. Απόφαση-μήνυμα Eurogroup στις αγορές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συνολική συμφωνία για το μελλοντικό μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM που θα αρχίσει να ισχύει από τα μέσα του 2013, κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν εκτάκτως χθες στις Βρυξέλλες"..

ΚΕΡΔΟΣ: "Σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Διϋπουργική Επιτροπή αναμένεται να ορίσει αύριο τους συμβούλους για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Ελληνικό και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει μία πρώτη εικόνα για τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βαίνουν προς μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση, στα οποία περιλαμβάνονται και τα εθνικά κληροδοτήματα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μηχανισμό αναδιάρθρωσης δημιούργησε το Eurogroup".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πλήρως και ομόφωνα εξειδίκευσαν οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών της 11ης Μαρτίου, σχετικά με τον προσωρινό και μόνιμο μηχανισμό διάσωσης των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα, δημιουργώντας ένα μηχανισμό αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους".