MEDIA

Η Πολωνική Τηλεόραση στη «Φωνή της Ρωσίας»

Η Πολωνική Τηλεόραση στη «Φωνή της Ρωσίας»

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου η «Φωνή της Ρωσίας» φιλοξένησε την Πολωνική Τηλεόραση TVP.

Οι δημοσιογράφοι του εβδομαδιαίου προγράμματος «Στούντιο Ανατολή» - η συγγραφέας και παρουσιάστρια Μαρία Πσελόμετς, η παραγωγός Μπάρτος Σκίμπα και ο οπερατέρ Βόιτσεχ Τιμίνσκι – ήρθαν στη Σύνταξη για συνέντευξη με τον Πρόεδρο της «Φωνής της Ρωσίας» Αντρέι Μπιστρίτσκι. Τους Πολωνούς ομόλογους ενδιέφεραν διάφορα θέματα – από την ενημερωτική στρατηγική της «Φωνής της Ρωσίας» μέχρι την κατάσταση στην Ουκρανία.

Όπως επεσήμανε ο Αντρέι Μπιστρίτσκι, «ποτέ δεν συγκρίνω το ρόλο της «Φωνής της Ρωσίας» με κάτι τύπου αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Ένας τέτοιος κόμβος πληροφοριών είμαστε. Μετά την παραλαβή των πληροφοριών που μας ενδιαφέρουν, μπορούμε να τις διαδώσουμε ή να τις αναμίξουμε με πληροφορίες σε άλλες γλώσσες. Ακριβώς ένα τέτοιο κομβικό σημείο πληροφόρησης είναι η εταιρεία μας.

Πρέπει να μιλούμε σχετικά με ό,τι γίνεται στη Ρωσία και τι γίνεται με τη Ρωσία, να συμμετάσχουμε στιις συζητήσεις για τα βασικά θέματα της παγκόσμιας ημερήσιας διάταξης και, αν είναι δυνατό, να επηρεάζουμε τη διαμόρφωσή της».

Το πρόγραμμα «Στούντιο Ανατολή» ενημερώνει το πολωνικό ακροατήριο για τα γεγονότα στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Είναι η μοναδική εκπομπή αυτού του είδους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνέντευξη με τον Πρόεδρο της «Φωνής της Ρωσίας» υπολογίζεται να μεταδοθεί στο αέρα του «Στούντιο Ανατολή» στις 7 Δεκεμβρίου.