MEDIA

«True Detective»: Η σειρά μυστηρίου που καθήλωσε τους τηλεθεατές

«True Detective»: Η σειρά μυστηρίου που καθήλωσε τους τηλεθεατές

Προτού καν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο, είχε προκαλέσει τεράστια συζήτηση καθώς επρόκειτο για την πλέον αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά της χρονιάς.

Η συνύπαρξη και μόνο δυο σπουδαίων πρωταγωνιστών του κινηματογράφου, του Μάθιου Μακόναχι (ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club») και του Γούντι Χάρελσον, αρκούσε άλλωστε για να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων, φανατικών τηλεοπτικών σειρών αλλά και μη.

Και το τελικό αποτέλεσμα μάλλον φαίνεται να δικαιώνει το τηλεοπτικό δίκτυο HBO, το οποίο στόχο δεν έχει απλά να κάνει καλή τηλεόραση, αλλά να δημιουργήσει νέους κώδικες στη μικρή οθόνη...

Αν και η σειρά ξεκινάει κάπως αργά, για τα τηλεοπτικά δεδομένα, το αστυνομικό θρίλερ «True Detective» καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, χάρη στο εξαιρετικό σενάριο (Νικ Πιτσολάτο) και τη μεστή σκηνοθεσία (Κάρι Φουκονάγκα), αλλά χάρη κυρίως στις εκπληκτικές ερμηνείες των δυο βασικών πρωταγωνιστών.

Ως μίνι σειρά «ανθολογίας» -όπου κάθε σεζόν θα λέει μια εντελώς διαφορετική, ανεξάρτητη και αυτοτελή ιστορία-, το «True Detective» είναι απαλλαγμένο από το «άγχος» των περισσότερων τηλεοπτικών προϊόντων, που πολύ συχνά τραβάνε την ιστορία ως εκεί που δεν φτάνει, καλύπτοντας τις ορέξεις του δικτύου για τηλεθέαση και περισσότερες σεζόν, ή ακόμα και τα κενά στο πρόγραμμα ενός καναλιού.

Στην πρώτη λοιπόν σεζόν που ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Μαρτίου στις ΗΠΑ (και την Τρίτη 11 Μαρτίου στην Ελλάδα, από τη Nova), πρωταγωνιστές είναι δύο ντετέκτιβ που ξανασυναντιούνται μετά από αρκετά χρόνια με αφορμή έναν αποτρόπαιο φόνο, που πίστευαν ότι είχαν εξιχνιάσει...

Matthew-McConaughey-and-Woody-Harrelson-in-True-Detective-Season-1-Episode-1

Με διαρκή φλας-μπακ ανάμεσα στο 1995 και το 2012, παρακολουθούμε την προσπάθεια του Ραστ Κόουλ και του Μάρτι Χαρτ, δυο φαινομενικά εντελώς αταίριαστων αστυνομικών, να ανακαλύψουν την ταυτότητα ενός serial-killer, σε μια πολύ σκοτεινή υπόθεση φόνων, σατανισμού και παιδικών κακοποιήσεων, που θεωρούσαν ότι είχαν κλείσει πριν από χρόνια.

Με φόντο τον ηλιόλουστο αλλά εξαιρετικά απειλητικό, γοτθικό Αμερικανικό Νότο και τη Λουιζιάνα, των απέραντων βάλτων και των χωραφιών, των μίζερων φτωχοκατοικιών και του χαοτικού ορίζοντα, η σειρά αποτυπώνει με σαφή τρόπο την αίσθηση αποξένωσης της ξεχασμένης αγροτικής περιοχής στα βάθη μιας αχανούς χώρας...

Καθώς λοιπόν η πρώτη σεζόν πλησιάζει στο τέλος της (και παραμένει ακόμα άγνωστο αν τελικά θα υπάρξει δεύτερη), τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που λάτρεψαν τη σειρά, αναμένουν με αγωνία να δουν αν τελικά θα καταφέρουν οι «αληθινοί ντετέκτιβ» να συλλάβουν τον εφιαλτικό «Κίτρινο Βασιλιά» και να κλείσουν την υπόθεση της δολοφονίας της Ντόρα Λανγκ που τους στοιχειώνει τόσα χρόνια...

Η σειρά προβάλλεται στην Ελλάδα την Τρίτη στις 22:00, στα Novacinema 1 και NovacinemaHD, μόλις 48 ώρες μετά την προβολή του επεισοδίου στην Αμερική.

Α. Τ.

Διαβάστε επίσης:

Game of Thones: Η σειρά-φαινόμενο επιστρέφει!

O Bill Cosby επιστρέφει στην αμερικάνικη τηλεόραση