MEDIA

Απόφαση «βόμβα» για τα πρόστιμα του ΕΣΡ

Απόφαση «βόμβα» για τα πρόστιμα του ΕΣΡ
«Πράσινο φως» σε τηλεοπτικούς σταθμούς να διεκδικήσουν την ακύρωση προστίμων που τους έχουν επιβληθεί, άναψε απόφαση του Δ’ Τμήματος...

«Πράσινο φως» σε τηλεοπτικούς σταθμούς να διεκδικήσουν την ακύρωση προστίμων που τους έχουν επιβληθεί, άναψε απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1098/2011 απόφαση, οι ανεξάρτητες αρχές μετά τη λήξη της θητείας των μελών τους και μέχρι την επιλογή των νέων, μπορούν να λειτουργούν για εύλογο μόνο χρονικό διάστημα.

«Μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου, το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον την παράταση της θητείας των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, η δε ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει από το χρονικό αυτό σημείο και μετά νόμιμη συγκρότηση», τονίζεται στην απόφαση.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμο 15.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε περιφερειακό σταθμό της Κρήτης στις 13 Φεβρουαρίου 2007, καθώς στη σύνθεση του ΕΣΡ μετείχαν οι: Ι. Λασκαρίδης, Ε. Δεμίρη, Γ. Παπακώστας, η τετραετής θητεία των οποίων, είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2006 χωρίς να έχει οριστεί νέα σύνθεση όταν εκδόθηκε η επίμαχη απόφαση.