MEDIA

Ιησούς από τη Ναζαρέτ:Ο Χριστός και η Παναγία όπως είναι σήμερα (pics)

Ιησούς από τη Ναζαρέτ:Ο Χριστός και η Παναγία όπως είναι σήμερα (pics)

37 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη προβολή της θρυλικής τηλε-σειράς του σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Και όπως κάθε χρόνο η αγαπημένη και δημοφιλέστατη μίνι-σειρά αποτελεί σταθερή επιλογή στα προγράμματα των καναλιών, ενώ σαρώνει στην τηλεθέαση.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ιησού και της Παναγίας, βρίσκουμε τον τότε 33χρονο ηθοποιό Ρόμπερτ Πάουελ και την 26χρονη Ολίβια Χάσεϊ.

Ο βρετανός ηθοποιός σήμερα ζει και εργάζεται στη χώρα του, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να βρει έναν ρόλο να του χαρίσει ανάλογη αναγνώριση με αυτήν της τηλε-σειράς.

Ο ίδιος μάλιστα έχει πει:

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία. Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί. Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως ''τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού''».

Η Ολίβια Χάσεϊ καταφέρνει σε κάθε προβολή της σειράς να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, τόσο με το υποκριτικό της ταλέντο όσο και με την φυσική της ομορφιά.

Η ίδια συνέχισε να παίζει σε ταινίες, μέχρι και το 2008, ενώ έχει «δανείσει» τη φωνή της σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά και σε βιντεοπαιχνίδια.

Σήμερα είναι 63 χρόνων και παραμένει εξίσου γοητευτική!

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 πιο αγαπημένες ταινίες για την περίοδο του Πάσχα