MEDIA

Eurovision 2014: Όλες οι συμμετοχές των χωρών - Εντυπωσίασε η Ελλάδα

Eurovision 2014: Όλες οι συμμετοχές των χωρών - Εντυπωσίασε η Ελλάδα

Λίγο μετά τις 22:00 ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2014 στο B&W Hallerna της Κοπεγχάγης.

Τα δικά μας παιδιά, οι Freaky Fortune και ο Riskykidd, ξεσήκωσαν το στάδιο με μία εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησαν στη σκηνή.

O τελικός άρχισε με τις σημαίες των 26 χωρών που διαγωνίζονται, ενώ οι παρουσιαστές μας καλωσορίσουν ακόμα και στα... κινέζικα και οι διαγωνιζόμενοι θα «παρελάσουν» στη σκηνή.

Δείτε μία προς μία τις συμμετοχές:

1. Ουκρανία

Στην πρώτη θέση εμφανίστηκε η Ουκρανία, με την Mariya Yaremchut να ερμηνεύει Tick Tock!
Συνοδευόταν από έναν χορευτή μέσα σε μια ρόδα!

2. Λευκορωσία

Η Λευκορωσία εμφανίστηκε στη δεύτερη θέση. Ο τραγουδιστής συνοδευόταν από τέσσερις άνδρες, όλοι με κοστούμια.
Στο τέλος έστειλε και ένα φιλί στο κοινό!

3. Αζερμπαϊτζάν

Το Start a fire ερμήνευσε η Dilara Kazimova για το Αζερμπαϊτζάν. Μια μπαλάντα, με την τραγουδίστρια να φορά μια κόκκινη τουαλέτα.

4. Ισλανδία

Οι εκπρόσωποι της Ισλανδίας πλημμύρισαν με χρώμα το στάδιο.

5. Νορβηγία

Πέμπτος εμφανίστηκε ο Carl Espen, με το Silent Storm! Ο ερμηνευτής συνοδεύεται στην σκηνή από έναν πιανίστα και τέσσερις βιολίστριες που είναι πάνω σε ένα βάθρο με κλήση. Μάλιστα, κατά την διάρκεια που τραγουδάει η σκηνή πλημμυρίζεται από καπνό.

6. Ρουμανία

Χορευτικό κομμάτι για την Ρουμανία, με τους Paula Seling & OVI να ερμηνεύουν Miracle! Φόντο με κομήτες και φωτιές και μια στρογγυλή κατασκευή που θύμιζε πιάνο.

7.Αρμενία

Η Αρμενία διαγωνίστηκε στη θέση 7, με τον Aram MP3 να ερμηνεύει Not Alone. Με μαύρη ενδυμασία ερμήνευσε την μπαλάντα του, που θεωρείται φαβορί για τον τελικό.

8. Μαυροβούνιο

Ο Sergej Ćetković βγήκε στην σκηνή της φετινής Eurovision με ένα μαύρο κοστούμι έχοντας στο πλευρό του μια χορεύτρια ντυμένη στα λευκά, η οποία έκανε πατινάζ. Το τραγούδι ήταν στα αγγλικά, ενώ εντυπωσίασε η χορεύτρια που έκανε πατινάζ στην σκηνή.

9. Πολωνία

Οι Donatan και Cleo φορώντας τις παραδοσιακές στολές της Πολωνίας ανέβηκαν στην σκηνή της Eurovision ένατες και τραγούδησαν το κομμάτι «My Slowianie».
Μπορεί να επέλεξαν να φορέσουν τις παραδοσιακές στολές αλλά τις έκαναν πιο προκλητικές και τα σεξουαλικά υπονοούμενα στο χορευτικό της δεν είχαν τελειωμό.

10. Ελλάδα

Η ελληνική αποστολή εντυπωσίασε, τόσο το κοινό, όσο και ολόκληρη την Ευρώπη.

Η παρουσία της Ελλάδας με τους Freaky Fortune ft Riskykidd ξεσήκωσε όλους όσους βρίσκονται στον τελικό και όχι μόνο! Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

To Rise up έκλεψε την παράσταση με το τρικ του τραμπολίνο και της αργής κίνησης να καθηλώνει!

11. Αυστρία

Μία σκηνή γεμάτη από σπίθες, φωτιές και καπνούς για την Conchita Wurst.

12. Γερμανία

Στην δωδέκατη θέση η Elaiza που εκπροσώπησε στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision την Γερμανία. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος βγήκε στην σκηνή σε αποχρώσεις μαύρου και άσπρου όπως οι σκακιέρες που υπάρχουν στο background.

Επικρατούσε φωτισμός σε μωβ χρώμα ενώ πίσω τους στο video wall εμφανίστηκε και το όνομα του γκρουπ.

13. Σουηδία
Μετά από 7 απόπειρες φέτος η Sanna Nielsen κατάφερε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Θεωρείται ένα από τα φετινά φαβορί. Μια δυναμική μπαλάντα το Undo, με τη Sanna να το ερμηνεύει μόνη στη σκηνή, έχοντας για συντροφιά χιλιάδες αστέρια.

14. Γαλλία

Στη δέκατη τέταρτη θέση ακούσαμε και είδαμε τους Twin Twin από την Γαλλία.

Άνετοι και καλοί φωνητικά όλα τα μέλη του συγκροτήματος σε μία διαρκή κίνηση επί σκηνής, μ' ένα τραγούδι τελείως διαφορετικό από το ύφος των περισσότερων φετινών συμμετοχών, πολύ κεφάτο και χαρούμενο.

15. Ρωσία

Η Ρωσία με τις δίδυμες αδελφές να ερμηνεύουν το Shine. Τραγούδι από τον δικό μας Κοντόπουλο και τον Φωκά Ευαγγελινό στην χορογραφία.
Οι δίδυμες, ενωμένες αρχικά στα μαλλιά, πάνω σε μια κατασκευή που θύμιζε τραμπάλα.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε χρώμα με την τραμπάλα να γίνεται ένας λαμπερός ήλιος.

16. Ιταλία

Στη 15 θέση η Εmma με το «La Mia Citta»

17. Σλοβενία

Το Round and round. Μια μπαλάντα άχρωμη, με την τραγουδίστρια ντυμένη με μια μπλε τουαλέτα με χαρακτηριστικό σημείο της εμφάνισης το φλάουτο που κρατούσε! Μετά η ίδια έπαιξε φλάουτο!

18. Φινλανδία

Με ροκ διάθεση εμφανίστηκαν τα φασαριόζικα αγόρια, οι Softengine με το something better για την Φιλανδία. Πολυάριθμες δέσμες λευκού φωτός γέμισαν τη σκηνή ενώ στις οθόνες πίσω το μπλε χρώμα επικρατούσε!

19. Ισπανία

Στη 19η θέση εντυπωσίασε η Ισπανία Ruth Lorenzo

21. Ουγγαρία

22. Μάλτα

23. Δανία

24. Ολλανδία

25. Σαν Μαρίνο

26. Ηνωμένο Βασίλειο