MEDIA

Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος για επίσκεψη Μπάιντεν

Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος για επίσκεψη Μπάιντεν

Η “Αφρίκα” με τίτλο “Μπάιντεν: Δεν ήρθα με σχέδιο λύσης” προτάσσει τη δήλωση του Αμερικανού Αντιπροέδρου ότι δεν ήρθε για να επιβάλει μια λύση, αλλά για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας λύσης.

Σημειώνει ότι ο κ. Μπάϊντεν είπε πως εδώ και 40 χρόνια παρακολουθεί το Κυπριακό και γνωρίζει πως μόνο οι Κύπριοι θα αποφασίσουν για το μέλλον, αλλά και τη δήλωσή του ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στην Κύπρο μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι εφημερίδες “Χαλκίν Σεσί” και “Γενί Ντουζέν”, σημειώνουν στα πρωτοσέλιδά τους ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχαν χθες εκτός προγράμματος συνάντηση στη Λεμεσό, με την πρώτη να γράφει για συνάντηση – έκπληξη και την δεύτερη να επισημαίνει πως τη συνάντηση φέρεται να ζήτησε ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν.

Όλες οι εφημερίδες υπογραμμίζουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το γεγονός ότι 300 άτομα είναι η προσωπική ασφάλεια του Τζο Μπάιντεν, ενώ μέτρα λαμβάνονται από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Η “Χαλκίν Σεσί” σημειώνει ότι έγιναν χθες ετοιμασίες στα κατεχόμενα για τη μετάβαση του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην κατοικία του Ντερβίς Έρογλου, δίπλα από το “προεδρικό”, όπου θα γίνει η συνάντηση των δύο, και καθ` όλη την διαδρομή από το Λήδρα Πάλλας μέχρι εκεί, οι τοίχοι παρακείμενα του δρόμου έχουν βαφτεί άσπροι και κόκκινοι

Η “Γενί Ντουζέν” προβάλλει τον ισχυρισμό ότι αφέθηκαν εκτός προγράμματος Μπάιντεν τα τ/κ πολιτικά κόμματα παρά το ότι ζητήθηκε από το “προεδρικό” αυτό, αλλά ο Ντερβίς Έρογλου απέρριψε το αίτημα. Ωστόσο, σημειώνεται, αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές και ο “υφυπουργός παρά τω προέδρω”, Χασάν Γκιουνγκιόρ δήλωσε στο δημοσιογράφο της εφημερίδας ότι εάν ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος θέλει να δει εκπροσώπους των τ/κ πολιτικών κομμάτων, μπορεί να το κάνει. Αλλά, πρόσθεσε, τέτοια ενημέρωση δεν είχαν οι ίδιοι, ούτε απέρριψαν ένα νέο πρόγραμμα συναντήσεων του Αμερικανού αξιωματούχου, σημειώνοντας πως τη διοργάνωση της συνάντησης Έρογλου – Μπάιντεν έχει αναλάβει το “προεδρικό”.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Μπάιντεν σε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Θα βοηθήσω στο Κυπριακό