MEDIA

Forbes:10 λόγοι για να αγαπήσετε το καλοκαίρι την Αθήνα

Forbes:10 λόγοι για να αγαπήσετε το καλοκαίρι την Αθήνα

«Μπορεί να μην έχει τις υπέροχες λεωφόρους του Παρισιού ή της Μαδρίτης, αλλά η Αθήνα έχει μία άλλη γοητεία..."

Αυτό αναφέρει στον πρόλογό της για την Αθήνα και τους 10 λόγους που πρέπει κάποιος να την επισκεφτεί το καλοκαίρι, η συντάκτης του κειμένου.

Το Forbes, από τα διασημότερα περιοδικά του κόσμου, προβάλλει την ελληνική πρωτεύουσα, «βοηθώντας» την να αποκτήσει τουρίστες το καλοκαίρι.

ΒΑΡ

«Δεν είναι μόνο η ιστορία της και οι αρχαιότητες. Η πόλη έχει πολλές καφετέριες σε πεζοδρόμια που είναι γεμάτες με κόσμο.

Δημιουργικοί νέοι εστιάτορες, σχεδιαστές και ιδιοκτήτες γκαλερί …κάνουν την πόλη μοναδική. Η Αθήνα είναι πλέον κάτι περισσότερο από ένα απλώς σημείο εκκίνησης για τα ελληνικά νησιά.

Το ρεπορτάζ προβάλλει το ξενοδοχείο “Athens” , που άνοιξε πριν από περίπου τρία χρόνια, από Ελληνα συλλέκτη έργων τέχνης, ο οποίος έφερε διάσημους αρχιτέκτονες της Βραζιλίας για να σχεδιάσει τα 79 δωμάτια .

Εντύπωση προκάλεσε στην συντάκτρια και η πλατεία Αγίας Ειρήνης, κοντά στην Ερμού, που είναι γεμάτη με νέες καφετέριες και μπαρ, που σερβίρουν τα πάντα…

Η στάση της στο wine-bar «Heteroclito» που είναι σε μια πολυάσχολη γωνία στο κέντρο της πόλης, «διαφέρει από τα άλλα μπαρ που σερβίρουν κρασί της Αθήνας. . Οι ευπαρουσίαστος ιδιοκτήτης είναι φιλόξενος με τους πελάτες και πρόθυμος να μοιραστεί το πάθος του για τα σταφύλια και την ελληνική παραγωγή κρασιού".

0x600

Στη συνέχεια αναφέρεται στην Πλατεία Μοναστηρακίου, που αποκαλεί κέντρο των καφέ, με ιδιαίτερη αναφορά στο «360» (το όνομά του για τη θέα από την οροφή του) και στο «TAF (The Art Foundation)» , το οποίο είναι κρυμμένο σε μια ετοιμόρροπη αυλή μέσα σε μία σύγχρονη γκαλερί τέχνης.

Η Αργυρώ, έγινε διάσημη και στο Forbes, αφού κάνει αναφορά στην κουζίνα της και στο εστιατόριο της. Την «βάζει» μάλιστα δίπλα σε μεγάλα ονόματα σεφ αλλά και αναφέρει επώνυμους που έχουν δοκιμάσει τα φαγητά της, όπως οι: Pierce Brosnan, Carla Bruni , Cat Cora και Michel Roux .

Για ελληνικό φαγητό προτείνει και το «Melilitos» « Είναι υπέροχο για ένα απλό, casual, προσιτό γεύμα ή για δείπνο έξω»

Δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και το ξενοδοχείο Grande Bretagne για την εκπληκτική του θέα στην Ακρόπολη αλλά και τους πολυτελείς χώρους του.

ISLAND

Κάνει λόγο για τα παραλιακά μαγαζιά που βρίσκονται στην «Riviera» της Αθήνας, περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης, αλλά και τα νησιά του Σαρωνικού. Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο ρομαντικό "Island".

Τέλος κάνει αναφορά και στο στέκι «Dopios», που έχει μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και έχειι επεκταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη.

ISLAND2

Διαβάστε επίσης

Η καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στους τουρίστες!