MEDIA

Οι απολυμένοι της ΕΡΤ παραμένουν ασφαλισμένοι για έναν ακόμη χρόνο

Οι απολυμένοι της ΕΡΤ παραμένουν ασφαλισμένοι για έναν ακόμη χρόνο

Την απόφαση να στηρίξει τους απολυμένους της ΕΡΤ πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες.

Στην ανακοίνωσή του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ,ω παρά την κρίση και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, αποφάσισε να στηρίξει τους σκληρά δοκιμαζόμενους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ, προβλέπει τη συνέχιση της ασφάλισής τους στον Κλάδο Υγείας & Περίθαλψης για ένα έτος με καταβολή μειωμένης μηνιαίας εισφοράς κατά 50%. Το συνολικό οφειλόμενο ποσό που προκύπτει για κάθε ασφαλισμένο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι της ΕΡΤ από την υποχρέωση της άμεσης καταβολής, υπάρχει δυνατότητα να καταβληθεί είτε με την είσπραξη της αποζημίωσης απόλυσής τους είτε να παρακρατηθεί από την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση κατά τη συνταξιοδότησή τους.

Για την άσκηση του δικαιώματος συνέχισης ασφάλισής τους στον ΕΔΟΕΑΠ, απαιτείται, για όσους δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα, να υποβληθεί αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων καθημερινά εκτός Σ/Κ και ώρες 08.00-16.00».