MEDIA

Η ΠΟΕΣΥ στηρίζει τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Η ΠΟΕΣΥ στηρίζει τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που έκλεισε η ΕΡΤ, αλλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών συνεχίζει τον αγώνα.

Στόχος της η επαναλειτουργία της ΕΡΤ κάτι το οποίο επαναβεβαίωσε και στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στη συνεδρίασή του της 27ης Ιουνίου επαναβεβαίωσε την πάγια και αταλάντευτη θέση του για καταδίκη του πραξικοπηματικού “μαύρου” και του λουκέτου στην ΕΡΤ/ΕΡΤ3 από την τροϊκανή κυβέρνηση, όπως και τη μη αναγνώριση όλων των παρελκόμενων από αυτή την ενέργεια -του μορφώματος της ΔΤ καθώς και της στρεβλής συνέχισης του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ.

Επανέλαβε τη σθεναρή θέση του για στήριξη με κάθε μέσο του αγώνα των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ/ΕΡΤ3 που για έναν και πλέον χρόνο συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ελεύθερη και ακηδεμόνευτη δημόσια ενημέρωση και τάχθηκε ομόφωνα για μια ακόμη φορά υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους.

Παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή του για την απόπειρα να εκλεγεί εργασιακός εκπρόσωπος του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Απόπειρα η οποία απετράπη μετά από παρεμβάσεις τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και παρατάξεων, καθώς και των εργαζομένων. Έτσι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε στην ΕΣΗΕΜ-Θ εκπρόσωπος εργαζομένων από την ΝΕΡΙΤ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτήν σήμερα δεν είναι παρά συμβασιούχοι ενός ενδιάμεσου φορέα της ΔΤ που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και έχουν... ενοικιασθεί στη ΝΕΡΙΤ.

Η Ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων δημοσιογράφων και διατρανώνει ότι δεν θα επιτρέψει με κάθε μέσο τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις που έχει ανοίξει το “κουτί της Πανδώρας” που λέγεται ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί όλα τα μέλη της και όλο το δημοσιογραφικό κλάδο να συστρατευθούν σε ένα κοινό αγώνα, αν πραγματικά τους ενδιαφέρει το δίκαιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων δημοσιογράφων και η αξιοπρέπειά τους στην εργασία. Μειωτικές πρακτικές για όλους τους δημοσιογράφους, όχι μόνο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά κάθετα αντίθετους.

Η ΠΟΕΣΥ μαζί με τις άλλες ομοσπονδίες του κλάδου, την ΕΟΔ και τη ΔΟΔ, συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και για μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Διαβάστε επίσης:

«Δημοσιογράφοι-υπάλληλοι δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική χώρα»