MEDIA

Σκάι TV: Aφιέρωμα στην «Μικρασιατική καταστροφή»

Σκάι TV: Aφιέρωμα στην «Μικρασιατική καταστροφή»

O ΣΚΑΪ 100.3 παρουσιάζει ολοήμερο αφιέρωμα στην «Μικρασιατική καταστροφή» την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.

1922-2014: 92 χρόνια μνήμης. Ο μαύρος Σεπτέμβρης του '22, ο ελληνισμός της Ανατολής, 1.500.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες και οι χαμένες πατρίδες προβάλλονται στο αφιέρωμα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΚΑΪ 100,3 από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, θα παρουσιάζει πτυχές της μεγαλύτερης καταστροφής που γνώρισε ο ελληνισμός.
Καλεσμένοι στο στούντιο ιστορικοί και συγγραφείς αναλύουν τα γεγονότα και αποκρυπτογραφούν τα σκοτεινά σημεία της περιόδου.

Στις 5.00 το πρωί ο Κώστας Αλατζάς θα παρουσιάσει το αφιέρωμα του σταθμού στους ακροατές με τη συνοδεία ανάλογων μουσικών ακουσμάτων.
Στη συνέχεια (6.00-8.00) ο Γιάννης Ντσούνος και ο Χρήστος Κούτρας φιλοξενούν τον Βασίλη Τζανακάρη, συγγραφέας που έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού Μαρτυρίας για το βιβλίο του «Δακρυσμένη Μικρασία 1919-1922»

Στη συνέχεια ο Άρης Πορτοσάλτε θα συνομιλήσει για τη Μικρασιατική καταστροφή με τον Θάνο Βερέμη, ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Πασχάλη Κιτρομηλίδη, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου υποδέχονται στις 11.00 τον Δημήτρη Καμούζη, ιστορικό και ερευνητή στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών

Η Χριστίνα Βίδου στην εκπομπή «ΖΩΗ.gr» (18.00-19.00) φιλοξενεί την Δρ Ρενάτα Δαλιανούδη( PhD Μουσικολογίας, Παν/μιο Αθηνών και Βιέννης, Λέκτορας, Τμ. Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Παν/μιο Ιωαννίνων και Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό, Ελληνικό Ανοιχτό Παν/μιο.) για να μιλήσει για τη μουσική της Σμύρνης, στο πέρασμα των χρόνων. Για την επιρροή της στην σύγχρονη Ελλάδα και πως ο Καραγκιόζης ταξιδεύει από την Μικρά Ασία στην Ελλάδα"

Ο Γιάννης Κολοκυθάς και η Μαρία Αναστασόπουλου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από το αρχείο του ΣΚΑΪ 100,3 όπου η Διδώ Σωτηρίου διαβάζει το βιβλίο της «Ματωμένα χώματα» .
Τέλος, αποσπάσματα από το αρχείο του ΣΚΑΪ 100,3 και μουσικές από τη Μικρασία θα παρουσιάσει και ο Έκτορας Κόρακας.

Διαβάστε επίσης

Σαν σήμερα το 1690 κυκλοφορεί η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ