MEDIA

Επίσκεψη των εργαζομένων της ERT open στις Βρυξέλλες

Επίσκεψη των εργαζομένων της ERT open στις Βρυξέλλες

Με την Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς, σε ειδική συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, συναντήθηκαν χθες οι εργαζόμενοι της ERTopen, όπου και παρουσίασαν τον 16μηνο αγώνα τους, από το λουκέτο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο 2013.

Η πρόεδρος της Ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ υπογράμμισε ότι η αριστερά στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ μετοποθετήσεις τους και άλλοι ευρωβουλευτές από τη Γερμανία και την Πορτογαλία τόνισαν την απερίφραστη καταδίκη της πραξικοπηματικής απόφασης να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα σημείωσε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν είχεστόχο μόνο τις απολύσεις 2.600 εργαζομένων όπως επέβαλλε το μνημόνιο. Στόχευε στη φίμωση της ενημέρωσης, αλλά και στη γιγάντωση των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, που στηρίζουν μετην πιο ωμή προπαγάνδα το έγκλημα που συντελείται κατά του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι της ERT open έδωσαν συνέντευξη Τύπου για ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ. Τη συνέντευξη παρακολούθησαν οι ευρωβουλευτές Μανώλης Γλέζος, Κώστας Χρυσόγονος, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς (ΑΝ.ΕΛ) και Γιώργος Γραμματικάκης (Ποτάμι), οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους υπερασπίστηκαν την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στον άνευ προηγουμένου κυβερνητικό αυταρχισμό.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις θα παρουσιάσει τα 87α Όσκαρ

Οι 10 κορυφαίες μεταμορφώσεις με μακιγιάζ στον κινηματογράφο (Video)