MEDIA

Παρέμβαση του ΣΔΟΕ για τον Λυμπέρη ζητά η ΕΣΠΗΤ

Παρέμβαση του ΣΔΟΕ για τον Λυμπέρη ζητά η ΕΣΠΗΤ

Την άμεση παρέμβαση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητεί με επιστολή προς τον Ειδικό Γραμματέα κ. Στυλιανό Στασινόπουλο η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τον τρόπο που τα σήματα των περιοδικών «ΕΓΩ», «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ» και «7 ΗΜΕΡΕΣ TV» πρώην ιδιοκτησίας της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε» πέρασαν στην εταιρεία «Alpha Editions A.E.».

Την ώρα που εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι του Ομίλου Λυμπέρη παραμένουν απλήρωτοι και μάλιστα χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, καθώς η εταιρεία έχει κηρύξει πτώχευση από τον Ιούνιο του 2013, φαίνεται πως ο μεγαλομέτοχος και νόμιμος εκπρόσωπός της, Αντώνης Λυμπέρης, φρόντισε να απεμπολήσει τους τίτλους με όχι και τόσο ξεκάθαρες διαδικασίες.

Έτσι λοιπόν, ενώ όπως προκύπτει από τα βιβλία του υπουργείου Ανάπτυξης, η εταιρεία «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε» παραιτήθηκε από την προστασία των εν λόγω τίτλων στις 3/8/2012, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της κ. Μασούλα, η κυπριακή εταιρεία «SUNFLOWERCOLTD» δια του ίδιου δικηγόρου (κ. Μασούλα) έχει ήδη από τον Ιούλιο του ίδιου έτους, υποβάλει αίτημα για κατοχύρωση των τίτλων.

Μάλιστα ο ίδιος δικηγόρος, κ. Μασούλας έχει υποβάλει αίτημα κατοχύρωσης των ίδιων αυτών τίτλων και για την επίσης κυπριακή εταιρεία, «YELLOW DIVINE LTD». Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα κατοχύρωσης του «ΕΓΩ WEEKLY» στις 16/10/2012, για το «7 ΗΜΕΡΕΣ TV» στις 29/10/2012 και για το «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ» στις 1/11/2012.

Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς όπως αναφέρει η ΕΣΠΗΤ στην επιστολή της προς το ΣΔΟΕ η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε» «για να μην κατηγορηθεί από τους δανειστές της ότι απεμπόλησε τα δικαιώματά της επί των σημάτων της, επανακατέθεσε αίτηση για κατοχύρωση του σήματος «7 ΗΜΕΡΕΣ TV» και «ΕΓΩ WEEKLY» μόλις στις 2/12/2012, με πληρεξούσιο δικηγόρο της τον κ. Μασούλα, δια του οποίου τρεις μήνες νωρίτερα είχε παραιτηθεί της προστασίας και αφού ήδη οι άνω κυπριακές εταιρείες δια του κυρίου Μασούλα είχαν κατοχυρώσει για δικό τους λογαριασμό τα εν λόγω σήματα».

Αυτό που καλείται πλέον να διερευνήσει το ΣΔΟΕ δεν είναι άλλο απ' το ενδεχόμενο, όλο αυτό το... γαϊτανάκι με τη μεταβίβαση των σημάτων να αποτελεί μια προσπάθεια από την πλευρά του Αντώνη Λυμπέρη να... θολώσει τα νερά, καθώς στο αίτημά της η ΕΣΠΗΤ χαρακτηρίζει... αξιοπρόσεκτο τον τρόπο με τον οποίο η «ALPHA EDITIONS A.E.» διαδέχτηκε την πτωχευμένη «Εκδόσεις Λυμπέρη ΑΕ».

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στα αποτελέσματα της έρευνας που θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ, με τους πρώην εργαζομένους των εκδόσεων Λυμπέρη να ελπίζουν πως θα κατορθώσουν, αργά ή γρήγορα, να αποδείξουν πως σε αυτή τη διαδικασία κάτι δεν πάει καλά...

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

eggrafo

Σχετικές ειδήσεις