MEDIA

Για την απεργία της ΕΤΙΤΑ...

Για την απεργία της ΕΤΙΤΑ...
Την ώρα που οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες...

Την ώρα που οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και η κυβέρνηση υπό τις επιταγές της τρόικας προχωρά στη λήψη σκληρών μέτρων που πλήττουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) ξεκινά από αύριο το πρωί δύο 48ωρες απεργίες επιβάλλοντας black out στην ενημέρωση.

Το γεγονός ότι επί ημέρες δεν θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων αλλά και σατιρικές εκπομπές δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Γιατί από τη μια είναι θεμιτό δικαίωμα η απεργιακή κινητοποίηση, αλλά από την άλλη πλευρά η έλλειψη τηλεοπτικής ενημέρωσης το μόνο που εξυπηρετεί στην παρούσα φάση είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

Άλλωστε δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η τηλεόραση είναι το μαζικότερο μέσο ενημέρωσης και η έλλειψη ειδήσεων δεν μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τα υπόλοιπα μέσα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόεδρος του σωματείου των τεχνικών είναι ο κ. Γιώργος Δεληκάρης στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εκλογές.

Το γεγονός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το ερώτημα είναι αν ο κ. Δεληκάρης μέσω της πολιτικής που ασκεί στην ΕΤΙΤΑ εκφράζει και το ΚΚΕ.

Γιατί θα είχε ενδιαφέρον το ΚΚΕ που δεν μετέχει στις αυριανές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και καταγγέλλει την πολιτική του μνημονίου και της τρόικας να δηλώσει να συμφωνεί με το τετραήμερο black out της ενημέρωσης και την έμμεση αβάντα που έτσι γίνεται στην κυβέρνηση.

Πηγή: www.newscode.gr