MEDIA

Το σχέδιο σωτηρίας του Alter

Το σχέδιο σωτηρίας του Alter
Στις 6 το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Αυτιάς θα πει το πρώτο καλημέρα...

Στις 6 το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Αυτιάς θα πει το πρώτο καλημέρα στους τηλεθεατές τους Alter ξεκινώντας τη νέα εποχή του καναλιού μετά την απονέκρωσή του τον τελευταίο μήνα.

Το απόγευμα στις 18:45 ξεκινάει ο Άκης Παυλόπουλος το ενημερωτικό του πρόγραμμα και στις 8 το βράδυ θα εμφανιστεί ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων μετά από ένα μήνα περίπου απουσίας του λόγω της απεργίας και της επίσχεσης εργασίας τεχνικών και δημοσιογράφων.

Το βράδυ της Τρίτης επανέρχεται ο Κώστας Χαρδαβέλλας με τον «Αθέατο Κόσμο» του και την Παρασκευή το βράδυ η Αγγελική Νικολούλη με το «Φως στο τούνελ».

Αυτά όλα υπό τη βασική προϋπόθεση ότι την Δευτέρα θα υπάρχουν τα χρήματα για τις αμοιβές των εργαζόμενων κατατιθέμενα στις τράπεζες, ώστε τεχνικοί και δημοσιογράφοι να μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων αυτών.

Για τρία στελέχη του καναλιού (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Τράγκας και Αννίτα Πάνια) υπάρχει προβληματισμός εκ μέρους τους, καθώς η οικονομική τους σχέση με το Alter είναι διαφορετική από τους προαναφερθέντες.

Οι εργαζόμενοι του Alter μπροστά στο δίλημμα να πληρωθούν μικρό μόνο μέρος των οφειλομένων και να στηρίξουν τον σταθμό ή να αρνηθούν την πρόταση Κουρή για μερική εξόφληση και άρα να οδηγήσουν το Alter σε οριστικό κλείσιμο προτίμησαν την πρώτη επιλογή.

Το σχέδιο σωτηρίας του Alter περιλαμβάνει τις εξής φάσεις:

Μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι καταβολή 2.600 ευρώ σε κάθε τεχνικό και 2.300 ευρώ σε κάθε δημοσιογράφο και διοικητικό υπάλληλο έναντι των οφειλομένων των τελευταίων 5 μηνών. Η εξόφλησή τους θα γίνει σταδιακά τον επόμενο τρίμηνο.

Στις 15 Ιουνίου καταβολή ενός δεκαπενθημέρου και τέλος Ιουνίου ενός ακόμα δεκαπενθημέρου. Από κει και πέρα από τέλος Ιουλίου κανονική ροή μισθοδοσίας.

Στις 15 Ιουνίου συζητείται στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99, ώστε να μπορεί για μια διετία νε λειτουργεί χωρίς την θηλιά των χρεών του προς τράπεζες, διαφημιστές και τρίτους.

Στη συνέχεια είσοδος ομάδας επενδυτών υπό την κάλυψη της εταιρείας επενδύσεων Argo με καταβολή 25 εκατ. ευρώ την 1η Σεπτεμβρίου για την αντιμετώπιση των αναγκών λειτουργίας του Alter (μισθοί κ.λ.π.), ενώ θα υπάρξουν συζητήσεις με τράπεζες και διαφημιστές για τακτοποίηση στο μέλλον των χρεών του σταθμού ύψους περίπου 480 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Alter προκειμένου να συμβάλουν στη λειτουργία τους σταθμού δέχθηκαν να αντιμετωπιστούν οικονομικά σήμερα όπως όλοι άλλοι δημοσιογράφοι του Alter (δηλαδή 2.300 ευρώ έκαστος έναντι των οφειλομένων) και μετά τις 15 Ιουνίου θα έχουν μια νέα τελική διαπραγμάτευση με το κανάλι για τη νέα εποχή του Alter, που θα ξεκινήσει με την υπαγωγή του στο άρθρο 99.