MEDIA

Σ. Χαϊμαντά: Για το ανθρώπινο πρόσωπο του ΕΔΟΕΑΠ

Σ. Χαϊμαντά: Για το ανθρώπινο πρόσωπο του ΕΔΟΕΑΠ

Έξι σημεία για τη σωτηρία και την αναβάθμιση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης(ΕΔΟΕΑΠ) προτείνει η υποψήφια για το ΔΣ του Οργανισμού, Σόνια Χαϊμαντά.

«Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ένα αυστηρά επαγγελματικό Ταμείο αλλά ένας Οργανισμός με ανθρώπινο πρόσωπο» τονίζει η Σόνια Χαϊμαντά και σημειώνει ότι η πρότασή της «είναι σαφής, ρεαλιστική, υπερκομματική , ψύχραιμη, κυρίως όμως, ανθρώπινη»

«Πιστεύω ότι αυτό ακριβώς είναι που λείπει από κάθε κίνηση πανικού μέσα στην κρίση για τη διάσωση των ταμείων και των αποθεματικών και τη διόρθωση των αριθμών. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι πάνω από τους αριθμούς και τα κέρδη»

SONIA CHAIMADA

«Η κρίση, οικονομική, ανθρωπιστική και αξιακή, κατάφερε καίριο πλήγμα στη δημοσιογραφική κοινότητα, άφησε στο περιθώριο εκατοντάδες ικανούς δημοσιογράφους οδηγώντας τους στην ανεργία, ενώ χαλάρωσε σε μεγάλο βαθμό τον συνεκτικό ιστό αλλά και τις αντιστάσεις για τη διεκδίκηση και κατάκτηση ενός δημοσιογραφικού περιεχομένου, απαλλαγμένου από τη σφραγίδα της «γραμμής» των μνημονίων και στενών συμφερόντων των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Συνέπεια όλων των παραπάνω αλλά και των ληστρικών κουρεμάτων των αποθεματικών μας, ήταν ο ΕΔΟΕΑΠ , ο Ασφαλιστικός Οργανισμός που αποτελεί πυλώνα του Κλάδου των ΜΜΕ και στήριγμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, να υποστεί ένα βαρύτατο πλήγμα και να διέρχεται την πιο βαθιά κρίση στην ιστορία του» διαπιστώνει.

Τα έξι βασικά βήματα για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ που προτείνει, είναι:

α. Να σκύψει με ευαισθησία και αλληλεγγύη πάνω στις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων του και να επιστρέψει στον δρόμο της εύρυθμης λειτουργίας, διεκδικώντας με όλα τα μέσα την επιστροφή των αποθεματικών του Ταμείου, με το ληστρικό μνημονιακό PSI,
β. Να κλείσει τον φαύλο κύκλο της κακοδιαχείρισης και των ελλειμμάτων του από προηγούμενες διοικήσεις.
γ. Να διαμορφώσει πλαίσιο για την επίλυση των προβλημάτων των ασφαλισμένων, ενεργών, ανέργων και συνταξιούχων και να υποστηρίξει με συνέπεια το ζητούμενο της επικούρησης και προστασίας της υγείας καθώς δεν πρόκειται για συντεχνιακά προνόμια άλλα για απαραίτητους όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης,
δ. Να εφαρμόσει σχέδιο σωτηρίας σε συνεργασία με τον ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του Κλάδου μας και με τη βοήθεια του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων,
ε. Να διαχειριστεί με στρατηγικό σχέδιο το θεμελιώδες κεφάλαιο του αγγελιοσήμου αντιμετωπίζοντάς το με τη δέουσα σοβαρότητα και ενεργοποιώντας ελεγκτικούς μηχανισμούς για την είσπραξή του σε όσες επιχειρήσεις ΜΜΕ χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τους ΜΜΕ ως «πλυντήρια» αγγελιοσήμου.
στ. Σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ και την κυβέρνηση να διεκδικήσει ισότιμη στάση έναντι των δημοσιογράφων στα ηλεκτρονικά Μέσα (ενημερωτικά sites), οι εργαζόμενοι στα οποία – είτε μέλη της ΕΣΗΕΑ είτε όχι, αντιμετωπίζονται ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Ξεκάθαρη θέση μου είναι όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι των sites – μέλη της ΕΣΗΕΑ, θα πρέπει να ασφαλίζονται κανονικά στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ. Οι εισφορές των νέων εργαζομένων (δικές τους και κυρίως του εργοδότη τους) να χρηματοδοτούν την υγεία και την αξιοπρεπή σύνταξη των παλαιμάχων.

«Έχοντας ασχοληθεί εδώ και 21 χρόνια με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ, γνωρίζοντας καλά ζητήματα νομοθεσίας (νόμος για ΜΜΕ, αγγελιόσημο, ασφαλιστικά και εργασιακά) και παραμένοντας εργαζόμενη και ενεργό μέλος της δημοσιογραφίας, αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ για τις εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ» προσθέτει η κα Χαϊμαντά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ και την ΕΕ του ΕΔΟΕΑΠ θα διεξαχθούν Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαρτίου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Σχετικές ειδήσεις