MEDIA

Νίκος Παππάς: Θέλουμε να αποδώσουμε στο λαό τη Δημόσια Τηλεόραση που του αξίζει

Νίκος Παππάς: Θέλουμε να αποδώσουμε στο λαό τη Δημόσια Τηλεόραση που του αξίζει

Η κυβέρνηση δεν στοχεύει να δημιουργήσει μια κομματικά ή κυβερνητικά ελεγχόμενη δημόσια τηλεόραση τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τοποθετούμενος στη συζήτηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Όπως είπε ο κ. Παππάς, εφόσον ο νέος φορέας είναι προϊόν συγκλίσεων, «θα έχει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει και να πετύχει εις το διηνεκές».

Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσέλθουν στη συζήτηση αυτή: «όχι ως μια συζήτηση που απορρέει από την υποχρέωση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει ένα εργασιακό δικαίωμα, αλλά ως μια υποχρέωση η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι οφείλουμε να αποδώσουμε στη χώρα την δημόσια ραδιοτηλεόραση που της αξίζει στον 21ο αιώνα».

Υπενθύμισε ότι στο προωθούμενο νομοσχέδιο προβλέπεται η υπογραφή συμφωνίας αρχών μεταξύ της διοίκησης και της κυβέρνησης, η οποία θα προβλέπει ακριβώς αυτή την ανεξαρτησία και θα μπορεί η διοίκηση να την επικαλείται οποτεδήποτε επιχειρούνται παρεμβάσεις.

Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε πως όσες πρόνοιες και να υπάρξουν για ενδιάμεσους θεσμούς, αν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, τότε η πολιτική παρέμβαση μπορεί να είναι βίαια, άκομψη και προσβλητική.

«Τα ελατήρια τα δικά μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μια κομματικά ή κυβερνητικά ελεγχόμενη δημόσια τηλεόραση, αλλά να αποδώσουμε στον ελληνικό λαό μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα έχει αποθέματα αξιοπιστίας που θα υπερβαίνουν τον πολιτικό κύκλο. Αυτό θα είναι προς όφελος όλων μας», ανέφερε ο υπουργός.

Είπε δε ότι η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει πολλές από τις παρατηρήσεις των φορέων στο νομοσχέδιο.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο αίτημα για τη διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3, για την οποία είπε πως έχει προβλεφθεί διοικούσα επιτροπή.

Πρόσθεσε δε ότι αντιμετωπίζεται με θετικό πνεύμα το αίτημα να υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους εργαζόμενους στην ΕΡΤ κατέφυγαν στην πρόωρη συνταξιοδότηση

Στο θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, ο υπουργός αναγνώρισε ότι «αποτυπώνεται η μεγαλύτερη αδικία την οποία δεν μπορεί αυτό το νομοσχέδιο να υπερβεί, διότι θα δημιουργούνταν ένα προηγούμενο που θα αφορούσε όχι μόνο την ΕΡΤ, αλλά ολόκληρο το δημόσιο τομέα. Και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ειλικρινείς. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα αυτό να το κάνει».

Ο κ. Παππάς επεσήμανε, όμως, ότι μόλις ξεκαθαρίσει πόσοι εργαζόμενοι θα θελήσουν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ, η νέα διοίκηση θα προκηρύξει θέσεις ώστε να καλύψει τις ανάγκες και εκεί οι άνθρωποι που έχουν μια θητεία θα μοριοδοτηθούν.

Σχετικές ειδήσεις