MEDIA

Το παγκόσμιο φαινόμενο «addicted to series» είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα

Το παγκόσμιο φαινόμενο «addicted to series» είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα

Είσαι από εκείνους που βλέπουν φανατικά ξένες σειρές; Που συναγωνίζονται φίλους και γνωστούς στα social media για τον αριθμό των κύκλων - επεισοδίων που έχουν δει; Σχολιάζεις την αμέσως επόμενη ημέρα από την προβολή ενός επεισοδίου με τους συναδέρφους σου και τους προτείνεις όλο καμάρι ποια σειρά πρέπει «οπωσδήποτε να δουν»;

Η «ιατρική» μας γνωμάτευση είναι ότι έχεις κι εσύ προσβληθεί από το σύνδρομο του… «κολλημένος με τις ξένες σειρές» (addicted to series).

Ίσως η συγκεκριμένη έννοια να μην υπάρχει όπως ακριβώς την αναφέρουμε σε σχετική ιατρική ορολογία, αλλά είναι ένα φαινόμενο του οποίου μάρτυρες έχουμε γίνει όλοι μας τα τελευταία χρόνια και πολύ πιο συγκεκριμένη άποψη έχουν οι νεότερες γενιές λόγω και των social media. Το έχουμε δει να εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα τόσο στη word – of – mouth επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, μιας και είναι από τα πλέον συχνά θέματα συζήτησης, αλλά και από το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ξένων και κυρίως αμερικάνικων σειρών που προβάλλονται κάθε σεζόν.

Και ακόμα ένα θετικό από την αυξανόμενη αυτή τάση είναι ότι πλέον δημιουργούνται τηλεοπτικές σειρές με εξαιρετικό σενάριο, σημαντικούς δημιουργούς, τεχνικά καταρτισμένο επιτελείο και διάσημους ηθοποιούς και εκ του αποτελέσματος δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις χολυγουντιανές υπερπαραγωγές, με κοινό και κριτικούς να δηλώνουν φανατικοί.

Μία από τη σειρές που πραγματικά έχουν «δημιουργήσει» παγκοσμίως το φαινόμενο “Addicted to Series” και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία των τελευταίων ετών, μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε ότι είναι η σειρά Game of Thrones.

Με φόντο τον σιδερένιο θρόνο τα κανάλια Novacinema φροντίζουν να ελαχιστοποιήσουν το στερητικό σύνδρομο των φανατικών της σειράς «Game of Thrones» αφού χάρη στη συνεργασία τους με το στούντιο της HBO, οι συνδρομητές τους παραμένουν «κολλημένοι» με την αγαπημένη τους σειρά την ίδια ώρα με τους τηλεθεατές της Αμερικής, κάθε Κυριακή στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα. Η επαφή με το «απόλυτο» παιχνίδι του Θρόνου, δεν σταματά εκεί μιας και οι φίλοι της αγαπημένης σειράς μπορούν να συμμετέχουν στη μεγάλη κοινότητα που έχει το Game of Thrones στα social media και στο ελληνικό hashtag #GoTGR, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους απανταχού φανατικούς στην επικράτεια. Παράλληλα οι τηλεθεατές μπορούν να κάνουν εγγραφή στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ ώστε να έχουν τη δυνατότητα να γράφουν τα επεισόδια της αγαπημένης τους σειράς και να τα βλέπουν όποτε εκείνοι θέλουν.

Έτσι οι οπαδοί της επικής σειράς γίνονται μέρος μιας μεγάλης κοινότητας τηλεθεατών από 170 χώρες που προβάλλουν το Game of thrones. Πρόκειται για μια ενέργεια εξαιρετικά σημαντική στη διεθνή τηλεοπτική σκακιέρα και όχι μόνον μιας και την περασμένη χρονιά η σειρά είχε ανά την υφήλιο τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google και ήταν το νούμερο 1 θέμα συζήτησης στο Facebook.

Όσο γι’ αυτούς που δεν προτίθενται να ξενυχτήσουν, τα κανάλια Novacinema μεταδίδουν τον 5ο κύκλο με ελληνικούς υπότιτλους, εκτός από κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00.

Εμείς δηλώνουμε φανατικοί – εσείς?

Σχετικές ειδήσεις