MEDIA

Γκρίζες ζώνες στο νομοσχέδιο βλέπουν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Γκρίζες ζώνες στο νομοσχέδιο βλέπουν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Συνέλευση πραγματοποιήσαν στο μεσημέρι της Δευτέρας (11/05) οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στη συνέλευση –που έλαβε χώρα στο Studio B της Ραδιοφωνίας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ- εξετάστηκε το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων υπό τη νέα διοίκηση (η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τη κυβέρνηση), έγινε ανασκόπηση του αγώνα των εργαζομένων το διάστημα που η ΕΡΤ ήταν κλειστή ενώ συζητήθηκε η λειτουργία της ERT OPEN και το νέο τοπίο που διαφαίνεται στο χώρο.

Όπως προέκυψε από τη συνέλευση, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι οι αγώνες τους έφεραν αποτέλεσμα, που αποδεικνύεται με το άνοιγμα της ΕΡΤ αλλά τονίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς όπως επισημαίνουν στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν γκρίζες ζώνες που απαιτούν διευκρινίσεις.

Μιλώντας στη συνέλευση και σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου στο ΔΣ της ΕΡΤ, μια θέση που υιοθέτησε το σύνολο των εργαζομένων που έδωσε το «παρών» στη συνέλευση.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να έχουν συνεχή παρουσία στο Ραδιομέγαρο καθώς θεωρούν ότι είναι εκ νέου εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άρα αμοιβόμενοι, από την στιγμή ψήφισης του νέου νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Σχετικές ειδήσεις