MEDIA

Στα γενέθλια του «μαύρου» της ΕΡΤ η επανεκκίνηση - Μόνο όσοι καταθέσουν αίτηση θα επιστρέψουν

Στα γενέθλια του «μαύρου» της ΕΡΤ η επανεκκίνηση - Μόνο όσοι καταθέσουν αίτηση θα επιστρέψουν

Την ημέρα της θλιβερής επετείου των δύο χρόνων από το «μαύρο» της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του 2015 θα δουν οι Ελληνες τηλεθεατές ξανά στις οθόνες τους το λογότυπο της δημόσιας τηλεόρασης, με το νέο πρόγραμμα ωστόσο να καθυστερεί μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση και παραλαβή της υποδομής.

Για το δελτίο ειδήσεων, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός μηχανισμού παραγωγής για τον ενημερωτικό τομέα, την αλλαγή των λογοτύπων και των σκηνικών.

Για λόγους συμβολικούς, ο Νίκος Μιχαλίτσης, ο Ευάγγελος Λουριδάς και ο Γιώργος Γιουκάκης είναι οι τρεις πρώτοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έκαναν την αίτηση επαναφοράς στην εταιρεία.

Με την υπογραφή της αίτησης διαφώνησε η ΠΟΣΠΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως «σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 1 του Νόμου 4324/2015 προβλέπεται ρητά η αναβίωση της σύμβασής μας χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση».

Με κοινή υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί άμεσα από τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών, θα ρυθμίζεται η διαδικασία μισθοδοσίας των εργαζομένων, η οποία τέθηκε σε ισχύ με νόμο από τις 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Γιουκάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», δεν είναι δυνατόν να επανέλθουν σύσσωμοι όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθώς μεταξύ τους υπάρχουν άτομα που είτε α. συνταξιοδοτήθηκαν, είτε β. μετανάστευσαν, είτε γ. έχουν αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό ή κατεύθυνση.

Σχετικές ειδήσεις