MEDIA

Η πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ (videos)

Η πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ (videos)

Δύο χρόνια μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013 που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, η ΕΡΤ εκπέμπει ξανά από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ »

Με δεκαεπτά ώρες ζωντανό πρόγραμμα, την επίσκεψη του πρωθυπουργού και πολλή συγκίνηση κύλησε η πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την προσγείωση από το ταξίδι στις Βρυξέλλες, βρέθηκε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου όπου έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11/06/2015), με την αλλαγή του λογότυπου από Ν σε ΕΡΤ1 και ταυτόχρονα προβλήθηκε βίντεο με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου (μια παράδοση που καταργήθηκε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ).

Ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά έκαναν «ποδαρικό» στην ενημέρωση, στις 06.00, με τη Μαριλένα Κατσίμη και τον Γιάννη Δάρα να παίρνουν τη σκυτάλη έως τις 10.00.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκίνησαν από τις 06.30 το πρωί ακολουθούμενα από μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το μεσημέρι μεταδόθηκε το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ημέρας.

Στις 21.00, ο άλλοτε ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή, Πάνος Χαρίτος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νέο του ρόλο ως κεντρικός παρουσιαστής.

Ξεκινώντας αρχικά όρθιος, υποδέχθηκε το κοινό με τη φράση «είμαι ο Πάνος Χαρίτος και βλέπετε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ» και στη συνέχεια συνομίλησε με ανταποκριτές σε Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον, και Βερολίνο.

xarit

Στην έκτακτη εκπομπή «Η ΕΡΤ επέστρεψε» που μεταδόθηκε στις 19.00 το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής προανήγγειλε συναντήσεις με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τον Γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα τη Δευτέρα και δήλωσε ότι θα υπογραφεί σύμφωνο ανεξαρτησίας της ΕΡΤ κατόπιν διαβούλευσης με όλα τα κόμματα.

Δικαιολογώντας έμμεσα την φόρτιση της πρώτης ημέρας, ο Δ. Τσακνής έδωσε τον τόνο για τη συνέχεια «μετά από τη σημερινή μέρα, φεύγουμε από την αυτοαναφορικότητα και πάμε στην κοινωνία».

Από νωρίς πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Ραδιομέγαρο για τη γιορτή της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, μεταξύ αυτών πλήθος υπουργών της κυβέρνησης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, (επίσης κατευθείαν από το αεροδρόμιο), ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

Η συναυλία ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου και ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος των συγκεντρωμένων που συνόδευσε την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

Στη γιορτή συμμετείχαν επίσης και πλήθος καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων ο Νίκος Ζιώγαλας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Θάνος Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι.

Χαιρετισμό, τέλος, απηύθηναν βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, έκανε λόγο στην ομιλία του για την ανάγκη ενός δημοκρατικού νομοσχεδίου που πρέπει να κατατεθεί για την ΕΡΤ και για την πλήρη δημοκρατική της αποκατάσταση.

Παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι απόδημοι μπορούν να βλέπουν και να ακούν την Ελληνική ΕΡΤ στη δ/νση www.ert.gr, της οποίας η ΕΡΤ1 κάθε ώρα θα μεταδίδει και σύντομο δελτίο ειδήσεων.

Η επανεκκίνηση της ΕΡΤ, όπως ήταν επόμενο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και αρκετών ξένων δικτύων που βρέθηκαν από νωρίς στο Ραδιομέγαρο για να καλύψουν το γεγονός.

Σχετικές ειδήσεις