MEDIA

Ανακοίνωση – απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ σε Γιάννη Μυλόπουλο

Ανακοίνωση – απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ σε Γιάννη Μυλόπουλο

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ στην επιστολή του τέως προέδρου του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ:

Αναφορικά με επιστολή του τέως προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Γιάννη Μυλόπουλου προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το Δ.Σ. της εταιρείας ανακοινώνει ότι:
1. Ο κ. Μυλόπουλος, κατ’ επανάληψιν και παρά τις σχετικές συστάσεις που του έγιναν, παραβίασε θεσμικούς κανόνες που προσδιόριζαν το ρόλο του ως προέδρου της Δ.Ε. της ΕΡΤ3
2. Είναι τουλάχιστον ανορθόδοξο ο πρόεδρος δημόσιου τηλεοπτικού φορέα να συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις, πολλώ δε μάλλον να «πανηγυρίζει» για το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος μέσα από τις συχνότητες Μέσων των οποίων την αντικειμενικότητα υπερασπίζεται, καθώς και να παρεμβαίνει με άρθρο του, εκφράζοντας τις κομματικές του πεποιθήσεις δύο μέρες πριν από την εκλογική διαδικασία.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ζήτησε την παραίτηση του κ. Μυλόπουλου όταν αυτός, παρά τις σχετικές συστάσεις, επέμενε στην ορθότητα των πράξεων του.
4. Η διοίκηση της ΕΡΤ πιστεύει απολύτως στην ελευθερία της έκφρασης κάθε πολίτη δικαίωμα που - ευλόγως και αυτονοήτως – περιορίζεται κατά την περίοδο άσκησης δημόσιων θεσμικών καθηκόντων.
5. Υπαινιγμοί πως η διοίκηση της ΕΡΤ είναι ενεργούμενο κομμάτων ή εταιρειών είναι απαράδεκτοι και συκοφαντικοί.

Σχετικές ειδήσεις