MEDIA

Νέες στάσεις εργασίας στο MEGA - Αν δεν πληρώσει τους εργαζομένους δεν θα πάρει άδεια

Νέες στάσεις εργασίας στο MEGA - Αν δεν πληρώσει τους εργαζομένους δεν θα πάρει άδεια

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του εκπροσώπου των εργαζομένων του Mega, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τους νομικούς συμβούλους του καναλιού και του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη -Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο κανάλι.

Ο κ. Νεφελούδης γνωστοποίησε ότι αν δεν καταβληθεί η μισθοδοσία το κανάλι δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει άδεια.

Σε ερώτηση προς τους νομικούς συμβούλους του καναλιού γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι υπάρχει νέο μπλοκάρισμα των λογαριασμών και πως αναζητούν νέους τρόπους αποπληρωμής που είναι ιδιαίτερο δύσκολο.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Mega έλαβαν προθεσμία να παρουσιάσουν έως την Πέμπτη χρονοδιάγραμμα εξόφλησης της μισθοδοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα υπάρξουν πρόστιμα, τα οποία αδυνατούν να εξοφλήσουν οι μέτοχοι καθώς το «ταμείον είναι μείον». Φυσικά κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

Σε γενική συνέλευση που έγινε από τους εργαζόμενους του MEGA, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα.

Η πρωινή εκπομπή και το μεσημεριανό δελτίο θα παρουσιάζονται εναλλάξ, ενώ ήδη οι τεχνικοί έχουν αποφασίσει να μην βγαίνει στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τετράωρες στάσεις εργασίας μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο MEGA έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης των εργοδοτών – μετόχων να καταβάλλουν τις οφειλόμενες αποδοχές των εργαζομένων. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα τετράωρη στάση εργασίας από τις 06:00 έως τις 10:00 αύριο Τρίτη 7 Ιουνίου για όλους τους δημοσιογράφους του καναλιού και της ιστοσελίδας «megatv.com», ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την άμεση ενημέρωσή τους επί των προβλημάτων λειτουργίας του σταθμού.

Σχετικές ειδήσεις