MEDIA

«Ποιος Κλέβει Ποιον;»: Το νέο συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ του Ντάνιελ Καλπαρσόσο

«Ποιος Κλέβει Ποιον;»: Το νέο συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ του Ντάνιελ Καλπαρσόσο

Η μεγαλύτερη Ισπανική επιτυχία της χρονιάς, με τίτλο «Ποιος Κλέβει Ποιον;», σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Καλπαρσόσο έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 28 Ιουλίου.

Ας ρίξουμε μια ματιά, στην υπόθεση, την πλοκή, και τους χαρακτήρες της ταινίας.

Ένα βροχερό πρωί. Έξι ένοπλοι άνδρες, μεταμφιεσμένοι, επιτίθενται σε μια τράπεζα στη Βαλένθια. Με αρχηγό έναν κλέφτη, με το παρατσούκλι «Ο Ουρουγουανός», η αποστολή της ομάδας φαίνεται απλή και ξεκάθαρη: να αδειάσουν όσα περισσότερα χρηματοκιβώτια μπορέσουν και να το σκάσουν. Ωστόσο όλα θα περιπλεχθούν, όταν ο διευθυντής μιας τράπεζας αποκαλύψει ένα μυστικό κρυμμένο σε ένα από τα χρηματοκιβώτια.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, κάποιος θα μπορούσε να τη χαρακτηριστεί μία κλασική ταινία ληστείας. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ χάρη στα ίδια τα συστατικά της: Ίντριγκα, λεπτομερής απεικόνιση χαρακτήρων, υψηλή ποιότητα παραγωγής. Βασισμένη στο σενάριο του Χόρχε Γκερικατσεβαρία (El Nino, Celda 211), και μόνο από τον τίτλο της, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για μία συμβατική περιπέτεια που εκτυλίσσεται σε μια τράπεζα, αλλά για ένα αστυνομικό θρίλερ που βασίζεται σε πολύπλοκες ιδέες.

Ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος ερεύνησαν και εμπνεύστηκαν από ιστορικές ληστείες που είχαν συμβεί ανά τον κόσμο, αλλά και κάποιες που πραγματοποιήθηκαν στην Αργεντινή. Έτσι, αποφάσισαν ότι οι κλέφτες θα μιλούν ισπανικά. Συνδύασαν πραγματικά και φανταστικά στοιχεία της κινηματογραφικής κουλτούρας των ταινιών ληστείας, αλλά και αναφορές στην ισπανική κοινωνία.

Για να υπάρξει εύρος και ποικιλία στους κεντρικούς χαρακτήρες και να εμπλουτιστεί η πλοκή, το συνεργείο και οι υπεύθυνοι παραγωγής διέσχισαν τον Ατλαντικό. Το ρυθμό δίνει σε μεγάλο βαθμό η ένταση που υπάρχει ανάμεσα στον Ουρουγουανό και τον Ισπανό, δύο προσωπικότητες που κοντράρονται, δεν κάνουν πίσω, θαυμάζουν ο ένας τον άλλο και κατά κάποιο τρόπο αλληλοσυμπληρώνονται. Στην αρχή η συμμορία έχει έναν αρχηγό, αλλά όταν η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου, ο μηχανικός είναι αυτός που βρίσκει τις πιο ευφάνταστες λύσεις για να ξελασπώσει την ομάδα.

Έτσι, το «Ποιος Κλέβει Ποιον» αποτελεί μια ταινία που διακρίνεται για την ένταση, τον ρυθμό της αλλά και για τη σκηνοθετική ματιά του Ντανιέλ Καλπαρσόρο, ο οποίος έχει το χάρισμα να «ντύνει» με αδρεναλίνη, ακόμη και την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια. Μην τη χάσετε!

Το καστ
Πρωταγωνιστούν: Λούις Τοσάρ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, Ραούλ Αρέβαλο, Χοσέ Κορονάδο
Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Καλπαρσόσο
Σενάριο: Χόρχε Γκερικατσεβαρία

Στους κινηματογράφους από τις 28 Ιουλίου

Δείτε το τρέιλερ: