MEDIA

Ποινική δίωξη των υπευθύνων για μη καταβολή δώρου στους εργαζομένους του Mega ζητά η ΕΣΗΕΑ

Ποινική δίωξη των υπευθύνων για μη καταβολή δώρου στους εργαζομένους του Mega ζητά η ΕΣΗΕΑ

Ποινική δίωξη και τιμωρία των εκπροσώπων και παντός υπευθύνου του «MEGA», για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών ζητά η ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ προέβη σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ. Η μη καταβολή δώρου πρόκειται για ποινικό αδίκημα που διώκεται κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Με το διάβημά της ζητά την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων επισημαίνοντας «την πρωτοφανή μη νόμιμη και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία αρνείται συστηματικά την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, με αποκορύφωμα και την προκλητική φαλκίδευση του δικαιώματος των συναδέλφων για το δώρο Χριστουγέννων».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, επίσης, σήμερα (29/12) την κήρυξη διαδοχικών 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» από τις 10.00 έως τις 14.00 της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου 2016.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει «Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί, σε κάθε περίπτωση:
Την άμεση συμμόρφωση των εργοδοτών με την εργατική νομοθεσία.
Την καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών στους συναδέλφους.
Την ενημέρωση όλων των εργαζομένων για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Τ/Σ «MEGA» και την αποκατάσταση της κανονικότητας στις υποχρεώσεις που έχουν οι μέτοχοι απέναντι στους συναδέλφους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σχετικές ειδήσεις