MEDIA

Πέθανε ο Πάνος Καρυκόπουλος

Πέθανε ο Πάνος Καρυκόπουλος

Ο δημοσιογράφος Πάνος Καρυκόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ότι ο Πάνος Καρυκόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1926.

Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία άρχισε το 1945 στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ».

Στη συνέχεια, εργάστηκε για πολλά χρόνια στις εφημερίδες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και ως συντάκτης ύλης.

Έγραψε εννέα σχετικά βιβλία, ενώ η μελέτη του: «Η συμβολή της ελληνικής δημοσιογραφίας στην επιβίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας» (1821-1992) βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Αθ. Μπότση. Επιπροσθέτως, υπήρξε μελετητής των πρώτων χρόνων του ελεύθερου ελληνικού βίου (1830-1864).

Δίδασκε στα σεμινάρια για νέους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ, καθώς και στη σχολή δημοσιογραφίας του «ΑΝΤΕΝΝΑ».

Συμμετείχε στα κοινά της Ενώσεως και προσέφερε επανειλημμένως με τις γνώσεις και την εμπειρία του πολύτιμες υπηρεσίες.
Το 1983 συμμετείχε στην Επιτροπή Μελέτης της ΕΣΗΕΑ για την ίδρυση Δημοσιογραφικής Σχολής, ενώ το 1997 ήταν και πάλι στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, η οποία και συνέταξε τον πρώτο Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας των Ελλήνων δημοσιογράφων.
Διετέλεσε μέλος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως και Πρόεδρος του ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ. Είχε τιμηθεί με μετάλλια και διακρίσεις για την αντιστασιακή του δράση και ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (1941-1944).

Η κηδεία του Πάνου Καρυκόπουλου θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, στις 15.00 στο Κοιμητήριο Βύρωνα.

Σχετικές ειδήσεις