MEDIA

Πρόστιμα σε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο

Πρόστιμα σε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο

Για ακόμα μία φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), πήρε αποφάσεις, αλλά επέβαλε και αυστηρά πρόστιμα.

Στον τηλεοπτικό σταθμό του νομού Ευβοίας «Space TV», επέβαλε πρόστιμο τριάντα χιλιάδες ευρώ, για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου, συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, μετάδοση ξενόγλωσσης εκπομπής χωρίς υποτιτλισμό, καθώς και για έλλειψη σήμανσης.

Απορρίφθηκε η μεταβίβαση μετοχών σε ποσοστό 10% του ραδιοφωνικού σταθμού «Skai 100,3», έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ, από τον Ιωάννη Αλαφούζο στον Γιώργο Κυριακίδη, καθώς δεν αποδεικνύεται από το πόθεν έσχες του τελευταίου, ότι μπορεί να καλύψει το ποσό. Μειοψήφησαν στην απόφαση ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και ο κ. Γιώργος Στεφανάκης, που δέχτηκαν να μην λάβουν υπόψη το τεκμήριο διαβίωσης. Ωστόσο, με την υπάρχουσα απόφαση ο σταθμός υποχρεούται να μεταβιβάσει αλλού τις μετοχές, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Alpha», «Alter», «Extra» και «ANT1», μπήκαν στο αρχείο οι υποθέσεις για τις τηλεφωνικές τους γραμμές με υψηλή χρέωση, καθώς δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση για τους σταθμούς, η προβολή της γραμματοσειράς της χρέωσης που πρέπει να είναι στο μέγεθος του αριθμού τηλεφώνου. Ωστόσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό του νομού Αττικής «NovaSport fm», εγκρίθηκε η μεταβίβαση 2900 μετοχών -ποσοστό 5%- από τον κ. Ναούμη στον κύριο Θεμιστοκλή Αλαφούζο έναντι 5.800 ευρώ.

Τέλος, οριστική διακοπή λειτουργίας επιβλήθηκε στο Δραμινό Κανάλι, εξαιτίας αδυναμίας χρηματοδότησής του.