MEDIA

Στην ποδιά της ΕΡΤ «σφάζονται» κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πρώην εργαζόμενοι

Στην ποδιά της ΕΡΤ «σφάζονται» κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πρώην εργαζόμενοι

Όλα ξεκίνησαν με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, ο οποίος πριν λίγες μέρες κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για το ανταποδοτικό τέλος, σημειώνοντας πως «θα στείλει πάλι τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό, αφού θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ! Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι Έλληνες πως και σ' αυτήν την περίπτωση θα πληρώσουν οι ίδιοι το μάρμαρο των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Θα κληθούν δηλαδή να χρηματοδοτήσουν τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάνητη από τους πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ ήταν άμεση: «Τα κροκοδείλια δάκρυα για την επαναφορά του ανταποδοτικού τέλους στα επίπεδα που ίσχυαν όταν η ΕΡΤ ήταν σε πλήρη λειτουργία δεν πείθουν ούτε τους ίδιους. Οι αρχιτέκτονες της πρώτης κομματικής Ραδιοτηλεόρασης με τη βούλα του δημοσίου. Αυτοί που διόρισαν εκατοντάδες στα μορφώματα Δ.Τ και ΝΕΡΙΤ με μόνο σκοπό να εξυπηρετούν – όπως και έκαναν άλλωστε – την κομματική προπαγάνδα της συγκυβέρνησης αποκαλούν "πελατεία" ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, περισσότερους από 20 μήνες, για να προσφέρουν, με πανελλαδικό πρόγραμμα, αυτό που στέρησε η συγκυβέρνηση Σαμάρα – Βενιζέλου από τους Έλληνες όπου γης: Ενημέρωση, Πολιτισμό, ελεύθερη φωνή. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, για δεκαετίες, προσέφεραν επαγγελματικό και ποιοτικό έργο στην ΕΡΤ και τους Έλληνες πολίτες, αμειβόμενοι με τις συλλογικές συμβάσεις σε αντίθεση με τις στρατιές Συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων που διόριζαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μην κάνουν τίποτα».

Ο Κ. Καραγκούνης στην ανακοίνωσή του είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με την "πελατεία" του, υποσχόμενος να νομοθετήσει αυτή την εβδομάδα προκειμένου να… ανοίξει η ήδη ανοιχτή και σε λειτουργία δημόσια τηλεόραση. Το κάνει μόνο για να βολέψει τους πολιτικούς του φίλους, στους οποίους έχει υποσχεθεί ότι θα τους ξαναπροσλάβει».


Η ανακοίνωση απάντηση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ απαντά φυσικά και σε αυτό σημειώνοντας ότι «την ημέρα που "Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", με το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου του 2013, κατηγορώντας την ως "ιερή αγελάδα", η ΕΡΤ απασχολούσε 35 Συμβούλους και ΠΕΘ, τους περισσότερους με εντολή του Σίμου Κεδίκογλου και τους οποίους πλήρωνε όσο θα κόστιζαν 350 δημοσιογράφοι. Η "δημόσια" τηλεόραση που έστησε ο κ. Σαμαράς για να κάνει προεκλογικά διαγγέλματα, παρουσία δημοσιογράφων, είναι τραγικό κακέκτυπο της ΕΡΤ του Πολιτισμού, της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας το οποίο παρασιτεί με περισσή αδιαφάνεια για την οποία σύντομα θα αποδοθούν ευθύνες. Ακόμη και αυτό όμως επιβλήθηκε από τον αγώνα των εργαζομένων, πριν τους διασπάσουν οι εκβιασμοί και οι πελατειακές υποσχέσεις, και την πάνδημη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας».

Η κυβέρνηση πάντως μέσω ανακοίνωσης κάλεσε «όσους έχτισαν το πελατειακό κράτος να δείξουν αυτοσυγκράτηση». «Θα περιμέναμε μια κουβέντα συγγνώμης και αυτοκριτικής για το "μαύρο" στην ΕΡΤ και τα όσα "κατάφερε" η ΝΔ στη Δημόσια Τηλεόραση. Όσοι έχτισαν το πελατειακό κράτος, καλό θα ήταν να δείξουν αυτοσυγκράτηση» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στη δήλωση της ΝΔ για την ΕΡΤ.

Σχετικές ειδήσεις