MEDIA

Η Digea ζητά συγγνώμη για το μαύρο στα κανάλια

Η Digea ζητά συγγνώμη για το μαύρο στα κανάλια

Λεπτομερή τεχνικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος που υπήρξε στη πολυπλεξία του σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με αποτέλεσμα την διακοπή εκπομπής τους, πραγματοποιεί η Digea.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ζητάει συγνώμη από τους τηλεθεατές, παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.

Σε σχέση με το χρονικό του περιστατικού, η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των ιδιωτικών καναλιών. Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη. Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα».

Σχετικές ειδήσεις