MEDIA

Eurovision 2016 - Αποκάλυψη: Ποια χώρα δεν θέλει να κερδίσει τον διαγωνισμό

Eurovision 2016 - Αποκάλυψη: Ποια χώρα δεν θέλει να κερδίσει τον διαγωνισμό

Πυρ και μανία με το τραγούδι που επιλέχθηκε για την Eurovision, αλλά και εκείνο για το Eurο2016 , έγινε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πριν από μερικές μέρες. Όπως έλεγε σε στενούς συνεργάτες του δεν επιθυμεί να κερδίσει η Γαλλία τον διαγωνισμό καθώς η χώρα πρόκειται να διοργανωσει και το 2016 γεγονός που πολλαπλασιαζει τους κινδυνούς για τρομοκρατική ενέργεια.

Αφορμή για το ξέσπασμα του υπουργού στάθηκαν τα αγγλικά που περιέχουν τα δύο τραγούδια. Συγκεκριμένα, το τραγούδι «J'ai cherché» με το οποίο θα διαγωνιστεί η Γαλλία στην Eurovision έχει αγγλικό ρεφρέν, ενώ στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας το Καλοκαίρι θα ακούγεται μία διασκευή του γνωστού «I was made for loving you» των Kiss.

«Γιατί πετάμε έτσι την πετσέτα στο ρινγκ;» αναρωτήθηκε ο Αντρέ Βαλινί και χαρακτήρισε «ακατανόητη» την απόφαση της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Δείτε εδώ την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού

«Το Euro 2016 είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξουμε τον γαλλική πολιτισμό και το όραμα της χώρας μας για τον κόσμο, καθώς επίσης και τη γλώσσα μας. Συνεπώς, είναι ακατανόητο ο ύμνος της εθνικής Γαλλίας, να είναι σε αγγλικό στίχο», ανέφερε ο υφυπουργός, ενώ καυτηρίασε και το τραγούδι για την Eurovision, λέγοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί παραγκωνίζεται η γαλλική γλώσσα και τι εξυπηρετεί αυτό.

Δείτε όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2016

Σχετικές ειδήσεις