MEDIA

Η κυβέρνηση επιμένει: «Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καναλάρχη και εργολάβου»

Η κυβέρνηση επιμένει: «Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καναλάρχη και εργολάβου»

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος δεν βλέπει κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο ιδιοτήτων.

Στο ζήτημα της κατάργησης του ασυμβίβαστου μεταξύ καναλάρχη και εργολάβου επανήλθε η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84, έδωσε μαθήματα ευρωπαϊκού κεκτημένου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις. «Όσοι έχουν, λοιπόν, τον "μανδύα" της ευρωπαϊκής φωνής θα έπρεπε να το γνωρίζουν», πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος.

Οι δηλώσεις Κρέτσου καθιστούν πλέον προφανές ότι η κατάργηση της πρόβλεψης για το βασικό μέτοχο στα ΜΜΕ, σε ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι λίγο πριν τον 15Αύγουστο, ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για να στήσει το δικό της μηχανισμό στα ΜΜΕ. Και είναι μια επιλογή την οποία θα υποστηρίξει μέχρι τέλους, όπως αποδεικνύεται από τα όσα είπε ο κ. Κρέτσος, πάρα τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Κατά τα άλλα, ο γενικός γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επέμεινε ότι το φάσμα δεν μπορεί να χωρέσει απεριόριστα κανάλια ενώ έκανε λόγο για ένα «παράλυτο» ΕΣΡ τα τελευταία χρόνια, «αφημένο», το οποίο συνετέλεσε και στην αποσύνθεση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι μετά τις 80 μέρες που απομένουν μέχρι την εφαρμογή του νόμου, τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν δεν θα κλείσουν απλά θα σταματήσουν να εκπέμπουν σε ψηφιακή ευρυεκπομπή. Από εκεί και πέρα, μπορούν να παράγουν και να διανέμουν περιεχόμενο και να εκπέμψουν με άλλες μορφές τεχνολογίας, πρόσθεσε το κυβερνητικό στέλεχος.

Σχετικές ειδήσεις