MEDIA

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διονύσης Τσακνής

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διονύσης Τσακνής

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μετά την απόφαση του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, να υποβάλει την παραίτησή του, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη (2/8) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αρμοδιότητες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά και την επιλογή του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από διαγωνισμό και ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επιχείρησε να μεταπείσει τον Διονύση Τσακνή και αναμένεται συνάντηση των δύο ανδρών μέσα στις επόμενες ημέρες με θέμα τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσακνής φέρεται να έχει διαφωνήσει έντονα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωστόπουλο για ζητήματα διοικητικής λειτουργίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Θαλασσινός, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

Την ίδια στιγμή, στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να προστεθεί ένα ακόμη μέλος, αυτήν τη φορά από τον χώρο της τέχνης. Την Τρίτη προκλήθηκε νέα αναστάτωση μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Χάρρυ Κλυνν επελέγη για το Δ.Σ. της ΕΡΤ, οι οποίες όμως στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Σχετικές ειδήσεις